Back to Top

Meetkerke, Nieuwmunster, Houtave en Zuienkerke

Nieuws

Boerenmarkt te Nieuwmunster op 24 augustus 2019

 

 

boerenmarkt 05

 

Op zaterdag 24 augustus 2019 organiseert de dorpsraad uit Nieuwmunster in samenwerking met Landelijke Gilden haar zesde markt in het feestweekend van de Bartholomeusfeesten. We opteren opnieuw voor een uitzonderlijke markt met verse producten, een persoonlijk contact met de producenten en een gezellige sfeer. Het dorpsplein van Nieuwmunster wordt daartoe omgetoverd tot een gezellige markt.

 

Hobbyteelt, bloemen en planten, handgemaakte goederen, landbouw- en streekproducten staan centraal binnen ons opzet. We pogen om een gevarieerd assortiment aan producten aan te bieden. Van brood, bloemen, zuivel, ijs, honing, fruit, groenten, aardappelen, pluimvee, aardewerk, kaas- of vleeswaren. Grote voorwaarden zijn aan het mogen plaatsen van een standje niet verbonden. De enige vereiste is dat het gaat om eigen geteelde of verwerkte producten.

 

Voor onze zesde editie zetten we extra in op promotie, verwachten we opnieuw een groei in het aantal standhouders en werken we rond het thema ‘Nieuwmunster, Breugheliaans groot’. Het unieke aan elk product zetten we extra in de kijker.

 

De Doelhofstraat en het dorpsplein van Nieuwmunster biedt opnieuw een bijzonder kader voor deze jaarmarkt. Dicht bij de kust (bereikbaarheid van mensen) biedt onze dorpskern een fijne context om de promotie van unieke producten te bewerkstelligen. Het markten is voorzien van 14.00 tot 19.00 uur. We hopen dan ook u van harte op deze markt te mogen verwelkomen.

 

Culinaire groeten, Dorpsraad Nieuwmunster & Landelijke Gilden

Elf Juli viering op 5 juli 2019

 

04webfolgazan

 

Op vrijdag avond 5 juli 2019 organiseert de Cultuurraad van Zuienkerke een 1 juliviering met een optreden van de popfolk groep Folgazán. Warm aanbevolen!

 

Aantekening 2019 06 03 163053

 

Tweede dorpentocht op zondag 30 juni 2019

 

 

 

woman with bicycle 3506279 640

 

Met zin de vakantie in op zondag 30 juni 2019, met de tweede dorpentocht Nieuwmunster - Houtave.

 

Voor wie méér dan alleen wil fietsen stippelde Landelijke Gilde Nieuwmunster-Houtave én Dorpsraad Nieuwmunster een parcours van 30 kilometer uit doorheen het Oudland. Op het traject in onze kustpolders liggen de pittoreske dorpen van Nieuwmunster, Houtave, Vlissegem en Klemskerke.

 

Op zondag 30 juni nodigen we alle gilden, fietsliefhebbers, gezinnen, jongeren, geliefden, met of zonder haar op de benen, sterke trappers, coureurs, bakfietsrijders of liefhebbers van de gedroomde elektrische fiets uit op ons fietsevenement. Vertrekken kan van 11 tot 11.45 uur aan de Sint-Bartholomeüskerk (fietskerk) in Nieuwmunster.

 

Inschrijven bij: martine.gerard@telenet.be / 0475 82 35 81.

 

Voor 15 euro (kinderen 8 euro) snoeper je van een hemels aperitief, enkele stevige pistolets met kaas of gehakt, een appel, koffie en advocaat, een ijsje, een afsluitend drankje én een pakje frieten met worst én een sausje. Graag inschrijven voor 24 juni op rekeningnr BE57 7512 0411 6635 met vermelding “Dorpentocht + naam + melding van het aantal volwassenen/kinderen” . Na 24 juni betaal je een toeslag van 2 euro/persoon.

 

Voor de liefhebbers is er om 10 uur een viering in de fietskerk. Gezegend kun je zo de vakantie in.

 

Bezoek aan Bokrijk op zaterdag 13 juli 2019

 Nog enkele plaatsen beschikbaar.

Bergschuur Zuienkerke

Foto: www.studioroma.be


Op zaterdag 13 juli 2019 organiseert de gemeentelijke Cultuurraad opnieuw een daguitstap naar Bokrijk. Het programma bevat naast een begeleide Bruegelwandeling op het domein ook het bijwonen van een unieke opvoering met Bruegeliaanse figuren en een bezoek aan de afgewerkte gerestaureerde schuur van Schoeringhe. Niet te missen dus!

 

Praktisch:

- de bus vertrekt om 7 uur aan de pastorie in Zuienkerke, de terugkeer is voorzien rond 19 uur.

- Kostprijs: 60 euro per persoon, inclusief middagmaal in Bokrijk en avondmaal in Zuienkerke. Dranken zijn niet inbegrepen.

- Inschrijven voor 28 juni 2019 op het gemeentehuis Telefoon: 050 43 20 50 of email cultuur@zuienkerke.be

 

De inschrijving is pas definitief bij betaling. Je betaalt in het gemeentehuis bij Annie Allemeesch (cash of Bancontact) of schrijft het verschuldigde bedrag over op rekeningnummer BE 54 0910 0025 9097 van het gemeentebestuur Zuienkerke met vermelding daguitstap Bokrijk 2019 + uw naam.

 

Verkiezingen op 26 mei 2019

 

verkiezingen 2019

 

Geen stembrief ontvangen?

 

Hebt u 15 dagen voor de verkiezingsdag nog steeds geen oproepingsbrief ontvangen of bent u uw oproepingsbrief kwijt? Dan kunt u een duplicaat aanvragen bij de dienst Bevolking. U kunt er tot op de dag van de verkiezingen terecht voor een duplicaat. Op deze oproepingsbrief wordt 'DUPLICAAT' vermeld door het gemeentebestuur.

Zaterdag 25/05/2019 is de dienst Bevolking open van 10.00u tot 12.00u, zondag 26/05/2019 van 8.15u tot 14.00u. 

 

 

Identiteitskaart verloren?

 

Bij diefstal of verlies van uw identiteitskaart moet u onmiddellijk DOCSTOP (00800 2123 2123) bellen. Vervolgens moet u onmiddellijk aangifte doen bij de politie (diefstal) of bij het gemeentehuis (verlies). Gaat het om een verblijfstitel, dan moet u aangifte doen bij de politie (zowel diefstal als verlies).

De politie of het gemeentehuis geeft u een voorlopig bewijs van identiteit. Dat document volstaat om te kunnen stemmen. 

 

 

De resultaten van de stemming.

 

Alle resultaten van de verkiezingen voor de verschillende parlementen vindt u op deze link: https://verkiezingen2019.belgium.be

 

 

Subcategorieën

Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok