Back to Top

Meetkerke, Nieuwmunster, Houtave en Zuienkerke

Nieuws archief

Dan gaan we dansen....

 

dansplatoo

 

Dansplatoo komt met een nieuw initiatief in samenspraak met de gemeentelijke basisschool 't Polderhart. Deze activiteit komt er meteen na de avondstudie, waarbij de leerlingen kunnen leren dansen (16u30 voor 3e tot 6e leerjaar).

Gemeenteraad te Zuienkerke op 29 november 2018

 

gemeenteraad RTD

 

De Voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Zuienkerke verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting te vergaderen op donderdag 29 november 2018 om 20 uur.

 

DAGORDE

 

Openbare zitting.

 

1. Verslag van de vergadering van 25/10/2018.

2. IMWV : goedkeuring agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 18/12/2018 en vaststelling mandaat volmachtdrager.

3. WVI : goedkeuring agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 20/12/2018 en vaststelling mandaat volmachtdrager.

4. WVI: goedkeuring agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 20/12/20018 met statutenwijziging en vaststelling mandaat volmachtdrager.

5. IVBO : goedkeuring agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 19/12/2018 met statutenwijziging en kapitaalsvermindering en vaststelling mandaat volmachtdrager.

6. IVBO : goedkeuring agenda van de Bijzondere Algemene Vergadering d.d. 19/12/2018 en vaststelling mandaat volmachtdrager.

7. Farys : goedkeuring agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van TMVS dv d.d. 19/12/2018.

8. Farys : goedkeuring agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van TMVW ov d.d. 21/12/2018.

9. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst "Hartveilige gemeente" met het Rode Kruis Vlaanderen.

10. Varia.

 

De Algemeen directeur: F. Goethals

De Voorzitter: N. Van den Bossche

 

de Bevryding van Zuyenkerke: de film!

screenshot.93

 

Gratis vertoning van unieke beelden over de evocatie van de bevrijding van Zuienkerke op 30 november 2018 in zaal de Notelaar (adres: Nieuwe Steenweg 96 Zuienkerke).

Nieuwe kinderopvang in voormalige pastorie te Zuienkerke

 

kinderopvang 2

 

Kinderopvang Felies begeleidt zo'n 600 kinderopvang initiatieven over heel Vlaanderen. Binnenkort breiden we onze werking uit: in Zuienkerke zetten we een unieke samenwerking op tussen de gemeente en Felies.

In de voormalig pastoriewoning(die ter beschikking gesteld wordt door de gemeente) start op 4 maart 2019 een nieuwe groepsopvang. Het gaat hier om een samenwerking tussen 2 kinderbegeleiders (onthaalouders) die de opvang zullen organiseren. Groepsopvang “De Droomboom” biedt plaats aan 15 kindjes.

De kinderbegeleiders werken in nauw verband met de verantwoordelijke van Felies waarbij ze instaan voor kleinschalige familiale opvang voor uw kindje. Je mag een persoonlijke aanpak verwachten  waarbij elk kindje individueel benaderd wordt.

“De Droomboom” biedt alvast heel wat troeven: het ligt op een rustige, unieke locatie, met veel ruimte, een prachtige tuin, parking voor de deur en is gelegen naast de gemeentelijke basisschool.

De dagprijs voor de opvang wordt bepaald volgens het systeem van inkomenstarief (IKT). Het bedrag dat de ouders betalen is berekend op basis van hun inkomen.

Ouders die opvang zoeken, of meer info willen over deze groepsopvang, kunnen contact nemen met Cathy Craeymeersch, regioverantwoordelijke van Felies. (kinderopvangdehaan@felies.be of telefonisch 0473/637354)

Voor deze nieuwe groepsopvang zijn we nog op zoek naar geschikte kinderbegeleiders.

Heb je een hart voor kinderen, tonnen geduld en een creatieve geest? Spreekt de job van kinderbegeleider in de groepsopvang jou aan? Neem dan contact op met de regioverantwoordelijke van Felies!

Benieuwd of graag meer informatie: check de vdab website voor meer informatie over de vacature https://www.vdab.be/embed/vindeenjob/vacatures/58611315?preview=true  of neem contact op met de regioverantwoordelijke van de dienst Cathy Craeymeersch (0473/637354 of kinderopvangdehaan@felies.be).

Vernieuwen spoorlijn tussen Blankenberge en vertakking Blauwe Toren

 

overweg assestraatFoto: Google België (c)


Vernieuwen en saneren spoorlijn 51 tussen Blankenberge en vertakking Blauwe TorenBinnenkort zal gestart worden met fase 1 van het vernieuwen en saneren van de spoorlijn 51 tussen Blankenberge en vertakking Blauwe Toren.

Concreet houdt dit in dat er op het grondgebied Zuienkerke in februari-maart-april 2019 werken worden uitgevoerd.

Daardoor zouden volgende overwegen afgesloten worden voor alle verkeer (inclusief voetgangers en fietsers):

  • overweg 32: privé-overweg (grondgebied Lissewege)

  • overweg 35: Assestraat (grondgebied Zuienkerke/Lissewege)

  • overweg 38: Canadezenstraat (grondgebied Zuienkerke)

  • overweg 40: Dulleweg (grondgebied Blankenberge)


Fase 2 zou doorgaan in oktober-november 2020 en localiseert zich meer richting Brugge.

In 2021 zouden de spoorwerken fase 3 doorgaan regio Blankenberge in het najaar.

 

Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok