dagvandeambacht

 

Op zondag 15 november zetten talrijke Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor een nieuwe editie van de Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met de knowhow van die gepassioneerde vakmensen en kan het deelnemen aan gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten.

 

De Dag van de Ambachten wordt al sinds 2006 georganiseerd door de FOD Economie (met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo's) en heeft als doel om de knowhow en het talent van de vele Belgische ambachtslieden onder de aandacht te brengen.

 

Enkel ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben, kunnen meedoen. Die erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Ondertussen bezitten meer dan 1.600 Belgische ambachtslieden de erkenning, die voor de consument gemakkelijk herkenbaar is door het logo "Erkend Ambacht".

 

Tijdens de editie van 2020 kunnen bezoekers meer dan 50 verschillende activiteiten ontdekken, zowel traditionele als innoverende.

 

De gezondheidscrisis heeft in heel wat opzichten de noodzaak van een terugkeer naar lokale en centrale productie aangetoond, en de wens van de consument om over nuttige en kwaliteitsvolle producten te beschikken. Ook dit jaar biedt de Dag van de Ambachten een antwoord hierop en kan het grote publiek zich onderdompelen in de wereld van de ambachtslieden via bezoeken, demonstraties, proeverijen en praktijkworkshops. Meer in het algemeen richt de Dag van de Ambachten de spots op het vakmanschap van ambachtslieden en zorgt het evenement voor de nodige steun in dit woelige jaar. (Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie)

 

Alle informatie en de lijst met deelnemende ambachtslieden vindt u op: http://www.dagvandeambachten.be.