Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes,

 

U kent toch nog onze virologen, die Erika Vlieghe en haar sidekick Marc Van Ranzegem, van de gelijknamige truiencollectie ? Wel, dat koppel bewijst nu al maanden aan één stuk door dat niet elke eikel aan een boom moet hangen. Ze verbieden gewoon alles wat plezant is : scholen toe, geknuffel is niet meer toegestaan en al zéééker geen tongzoenen draaien, muziekfestivals zijn afgeschaft (dus ook “Lokale Helden”), durf vooral niet zelf te zingen (juist, de taliban in Afghanistan verbiedt dat ook, maar nu dus ook onze media-virologen), u mag niet meer op reis (vergeet uw volgende droombestemming Blankenberge maar), organiseer geen feestjes in De Notelaar en ga er ook niet naartoe, denk er niet aan om samen op café te gaan in de Kruiskalsijde, of uw verjaardag te vieren met een paar vrienden in de bowling want die hebben ze evengoed gesloten, met vriendinnen afspreken om samen te gaan shoppen is ook niet meer toegelaten, ga ook niet hand in hand met uw would-be lief flaneren in onze drukke Nieuwe Steenweg, neen, zeker niet doen, want dat mag niet wegens te weinig social distance, fantaseer niet over een potje flikflooien in de cinema van zodra de lichten uitgaan want die etablissementen hebben ze ook al gedwongen te sluiten, pretparken vinden ze véél te prettig om nog veilig open te kunnen blijven, enne…gelieve bovendien nog eens extra vroeg in uw bed te kruipen want op stap gaan na middernacht is niet meer gepermitteerd sinds 2020.

 

Laat dat nu allemaal eens tot u doordringen : die virologen willen gewoon de jeugd verbieden, ze zeggen het wel een beetje omslachtig, maar uiteindelijk komt het daarop neer. Toch ? Hoe doet u dat dan als er bij u thuis desondanks zo’n paar jeugdige exemplaren hele dagen rondhangen ? Sluit u ze op in de kast en gooit u de sleutel daarna heel ver weg of zo ? Noteer alvast onze tip voor de volgende pandemie : depressies bij tweeverdieners-telewerkers (tussen 30 en 50 jaar) met een kroost !

 

We zouden het bijna vergeten maar door die corona miserie werden ook sportclubs op non actief gezet, begot ! Mehoni kreeg in 2020 zelfs twee keer een corona time-out aangesmeerd, en dat is echt geen fake news. Correctie : Mehoni is tijdelijk op non-actief gezet want, laat ons wel wezen, we zijn vast van plan ermee door te gaan in 2021, onze clubslogan is immers niet voor niets “We Geven Ons Niet !”

 

Om iedereen daaraan te herinneren heeft Mehoni de tekst van hét corona strijdlied bij uitstek geadopteerd nl. We Zullen Doorgaan, van Ramses Shaffy. U kent Shaffy nog wel van De Pastorale, Laat Me en Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder enz…? Wel, we hebben dat lied van een laagje Mehoni vernis voorzien. Die oer Hollandse klassieker van Shaffy is trouwens laatst nog op de 77e plaats geëindigd in De Lage landen Lijst.Heu, Ramses wie…’ horen we hier op de achtergrond ? OK, OK, voor de pietzakken die aan deze kant van de eeuwwisseling geboren zijn : Isolde en Lady Lynn hebben in 2020 ook hun versie opgenomen van We Zullen Doorgaan, speciaal om er de moed bij de bevolking in te houden in deze triestige coronatijden. En ja, tot spijt van wie’t benijdt, heeft ook Hannelore Bedert er een versie van ingezongen. Inderdaad, die zaag heeft ook weer eens een kans gemist om te zwijgen, ze gaat het echt nooit leren hé.

 

Niets gaat echter boven het origineel van Ramses Shaffy zelf. Zoek We Zullen Doorgaan maar eens op via Youtube of Spotify en zet het zo snel mogelijk op uw playlist. Voor u het goed en wel beseft, begint u mee te zingen en zit dat lied voor de rest van de week in uw hoofd. Goed zo, mission accomplished, blijf vooral zingen !

 

Nu u zover bent, mogen we a.u.b. vragen om ook eens de Mehoni versie ervan te zingen, als morele steun voor al onze Mehoni ploegen in deze coronatijden ? ’t Is echt niet moeilijk, de bewerkte tekst van onze versie vindt u hieronder. We zijn wel zo vrij geweest om in de Mehoniaanse versie twee letters in de titel te veranderen want, laat ons wel wezen, we zijn een volleybalclub en geen wandelvereniging. Voor wie er mocht aan twijfelen, die nieuwe titel heeft een louter sportieve betekenis, geen psychiatrische. We verdenken er Ramses Shaffy trouwens van een rasechte Mehonian geweest te zijn want “We Zullen Doorgaan”, wil eigenlijk net hetzelfde zeggen als We Geven Ons niet !

 

 Gaat dat lukken, beste Zwientjes ? Tuurlijk, daar gaan we :We Zullen Doorslaan (corona strijdlied van en voor Mehoni, zie ook www.mehoni.be)

 

We zullen doorslaan
Met een smash op volle kracht,

Om door te slaan
Tegen SLOVO, ‘t wordt hard of onzacht,
We zullen doorslaan
We zullen doorslaan,

Tot we d’eerste staan

 

We zullen doorslaan
Met zo’n trefzekerheid
Om ook nog door te gaan
In de post-corona tijd

We zullen doorslaan
We zullen doorslaan
Tot we winnaars zijn

 

We zullen doorslaan
Met het zweet op ons gezicht
Om samen door te gaan
Tot ook Packo d’erbij ligt,

We zullen doorslaan
We zullen doorslaan
Tot we de beste zijn

 

We zullen doorslaan
Tot Loppem ’t lachen is vergaan
Om weer door te gaan
En ook Damme te verslaan
We zullen doorslaan
We zullen doorslaan,
Tot we'r wére staan

 

We zullen doorslaan

Als Oostkamp ’t niet verwacht

Dat we weer doorslaan

Met onze niets ontziende kracht

We zullen doorslaan

We zullen doorslaan

Tot we primus zijn