can do it

 

 

Mehonieuws, 1 december 2020 : Mehoni speelster in de kijker, van uw nieuwsgierige reporter (NR).

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes,  beste al de rest,

Mehoni bestaat uit veel M&M (‘Mehoni Meiden’) van divers pluimage : jong en ervaren, grote en kleine, rappe, minder rappe en hele rappe, …enfin, onze club heeft van alles wat in huis. U kan Mehoni een beetje vergelijken met een automerk : vooraan in de Mehoni showroom staan de blitse sportmodellen (onze damesploeg, ’t zal wel zijn !), maar we hebben ook kleine stadswagentjes (de U11), en wat dacht u van onze oerdegelijke collectie ‘oldtimers’ (u weet wel, de VLaMmen) ?

 

Al die M&M en hun coaches volleyen regelmatig samen, maar uw reporter vraagt zich af of ze mekaar ook een beetje kennen ? Weet coach X bvb. waarmee hij speelster Y of Z  blij kan maken zodat ze nog beter speelt ? Of beseft de coach waarmee hij een Mehoni speelster, onbewust, in de gordijnen jaagt, met als gevolg dat ze plots slecht begint te spelen? Dat eerste zou ondergetekende graag weten mocht hij coach zijn; het tweede zou hij ten allen prijze willen vermijden, ja toch ? Het lijkt uw reporter daarom nuttig om ‘de mens’ achter de speelster wat beter te leren kennen.

 

Hoe dan ? Wel, we hebben een kleine Q&A opgesteld, om het ‘human interest’ gehalte bij Mehoni wat op te krieken. De spelregels zijn simpel : een bereidwillige M&M speelster beantwoordt een aantal vragen waarmee ze zichzelf voorstelt. Ze mag één keer haar joker inzetten, maar moet dat niet. Ach ja, enkel op de laatste vraag is de joker niet toegestaan.

 

Eureka, hier is ze !!!  Onze eerste M&M kandidate voor dit sociaal experiment is Jolien Trotteyn, niemand minder dan de kapitein van onze damesploeg. Kijk, de coach (TC-One) mag dan wel het opperhoofd van zijn team zijn langs de zijlijn, maar Jolien is de psycholoog van de ploeg op het plein. En weet u wat ? Ze doet dat gewoon SCHITTEREND en speelt zelf altijd volgens het gekende motto We Geven Ons Niet. Enfin, genoeg introductie, uw nieuwsgierige reporter (hierna : ‘NR’) heeft het geluk gehad Jolien, volledig coronaveilig, te kunnen interviewen. Daar gaan we, enjoy :

 

NR : Morgenstond geeft goud in de mond (dat heeft ondergetekende enkel van horen zeggen hoor). Wij bij Mehoni, en velen met ons, vragen zich af op de tonen van welk liedje jij ’s morgens het liefst wakker wordt, gesteld dat je graag wakker wordt natuurlijk ? PS : probeer bij gelegenheid ook eens ‘Beds Are Burning’ van Midnight Oil om uit bed te rollen, je brult het ongetwijfeld mee !!

 

Jolien : Mas Mas Mas van Rolf Sanchez is momenteel mijn favoriete nummer om de dag mee te starten. Een toffe combinatie van Nederlands en Spaans, onmogelijk om dan niet opgewekt uit je bed te springen. Ideaal toch. 

 

NR : Enkele uren later…jouw dag is nu volop op kruissnelheid en de zon schijnt. Zeg eens, op welke muziek ga je volledig uit uw dak (ga er veiligheidshalve maar van uit dat de buren u toch niet zien en horen) ?

 

Jolien : Mijn all time favourite zal toch altijd ‘Smells like teen spirit’ blijven van Nirvana. Wat een topnummer! Onmogelijk om hierbij niet uit volle borst mee te zingen, om misschien eerder brullen? 

 

NR : Als kind heb je wellicht ook gefantaseerd over ‘later’ ? Wat wou jij later worden als kind ? En zit je nog altijd op schema ?   

 

Jolien : Van klein af aan was ik al plannen aan het smeden om samen met mijn beste vriendin modeontwerpster te worden. Uiteindelijk ben ik toch maar voor psycholoog gegaan.

 

NR : Welke activiteit doe je het liefst alleen (weet maar nooit dat je ooit eens in quarantaine moet) ?

 

Jolien : Hmm, moeilijk. Met twee is alles toch veel leuker hé. Misschien koken dan. Een leuk muziekje erbij en niemand die constant zijn vinger in de kookpotten komt steken om eens te proeven. 

 

NR : No worries…er komt ongetwijfeld ooit nog wel eens een zomer zonder lockdown en quarantaine. Begin al maar te dromen : welke is uw favoriete reisbestemming, Blankenberge niet meegerekend  ?

 

Jolien : Ongetwijfeld Egypte. Het warme weer, het helderblauwe water en de typisch kleurrijke winkelstraatjes. Wat een heerlijke cultuur daar. 

 

NR : Beeld u in, je leeft weer in een coronavrije wereld : welke activiteit zou je het liefst in groep doen (buiten volleybal natuurlijk) ?

 

Jolien : Met vrienden naar een vakantiehuisje in de Ardennen gaan. In de middag gaan wandelen of fietsen en ‘s avonds een gezellige BBQ houden. 

 

NR : Welke is uw droommaaltijd, gesteld dat je hem niet moet zelf maken en ook de vaat achteraf is uw zorg niet (btw : diepvries, afhaal en junkfood is ook eten hoor, we sluiten echt niets uit) ?

 

Jolien : Misschien heel cliché, maar vers stoofvlees met frietjes, gemaakt door mama blijft toch een topper. En natuurlijk kan een moelleux als dessert niet ontbreken. 

 

NR : Aan welke eigenschap erger je u het meest (voor goed begrip : bij anderen, niet bij uzelf )?

 

Jolien : Egoïsme. Mensen die alleen maar aan zichzelf denken, daar krijg ik echt iets van. 

 

NR : Voor wie of wat heb je grote bewondering ?

 

Jolien : Voor mijn oma. Ze heeft eigenlijk nooit tijd gehad voor zichzelf. Eerst heeft ze 4 kinderen opgevoed en tegen dat de laatste volwassen was, mocht ze al beginnen zorgen voor kleinkinderen. Mijn oma stond altijd voor iedereen klaar en nu ze zelf niet meer zo goed te been is, is het onze beurt om voor haar te zorgen. 

 

NR: Voor uzelf is dit natuurlijk ‘een weet’, maar flap het er nu ook maar uit voor ons : wat maakt u echt blij

 

Jolien : Spontane momenten. Niet geplande ontmoetingen, afspraken, etentjes,... en zo verder. Dat zijn in mijn ogen altijd de leukste. 

 

NR : Je loopt in een drukke winkelstraat, corona is in geen uren meer te bekennen. Iedereen rondom u is druk aan het ‘revenge-shoppen’ en , geloof het of niet, maar die microbe krijgt u ook te pakken ! Aan welke winkel kan jij gewoonweg niet voorbij gaan ? Ach ja, misschien een niet onbelangrijke dienstmededeling eerst : je bent - heel toevallig – in het gezelschap van een vrijgevige ‘sponsor’….

 

Jolien : De Zara, daar vind ik altijd wel iets. Ik kan daar ook niet binnengaan zonder iets te kopen. 

 

NR : Komaan, hou het niet langer voor uzelf en biecht op : uw foutste ‘guilty pleasure’ is…(Beperk u tot één, en neen, je mag geen joker inzetten bij deze vraag; doe ons dat niet aan hoor !).   

 

Jolien : Makkelijk! Heel de dag in de zetel liggen en Netflix kijken. Natuurlijk met een hele voorraad aan snacks. 

 

Ziezo, we zijn weer wat bij, en Jolien heeft zelfs haar joker niet ingezet ! Maar jullie hebben gelijk hoor : enkele ‘life’ beelden van Jolien die het antwoord op vraag 2 wat kracht bijzetten zouden deze Meet&Greet pas helemaal af maken. Misschien kan onze sympathieke M&M kapitein eens haar versie van ‘Smells Like Teen Spirit’ demonstreren na afloop van de eerst volgende overwinning van haar team ? …OK ? Dat is dan afgesproken, uw reporter zorgt alvast voor de muziek. Ach ja, we zitten nog altijd met corona opgescheept, er is dus geen hol te beleven en dat online onderwijs en telewerken komen iedereen de strot uit dat het geen naam heeft. Daarom onze tip : hou deze Q&A achter de hand wanneer uzelf en anderen rondom u beginnen te geeuwen, knikkebollen of snurken tijdens digitale lessen, vergaderingen met collega’s, Mehoni-bestuursvergaderingen en gemeenteraden.  Wie weet kan u de boel wat opleuken door onverwachts zo’n human interest vraagje in de (digitale) groep te gooien ?  Doen !

 

Ondertussen telt Mehoni, samen met u, ongeduldig af naar de eerste match. U merkt het : We Geven Ons Niet !

 

Ignace Cognito