U17 2

 

Mehonieuws : 792 keer bedankt !!!

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes,  beste al de rest,

 

Is dat niet wat overdreven, 792 keer “bedankt” zeggen ? Nope, want volgens mensen die het kunnen weten hebben de inwoners van Groot-Zwienkerke en enkele exemplaren van omliggende gehuchten, zo maar eventjes 792 flessen wijn gekocht om Mehoni te steunen. Dus, nog eens : 792 keer dikke merci allemaal !

 

Tussen ons : wist u dat het Mehoni bestuur eerst met het idee speelde om geen wijnen maar WC-papier te verkopen voor het goede doel ? Dit product heeft zich dit jaar immers opgewerkt heeft tot een zéér gegeerd hebbeding, in veel supermarkten wordt er zelfs voor gevochten. Na een superspannende stemmingsronde heeft het ons bestuur uiteindelijk toch voor de wijn gekozen, maar het was nipt hoor. Geen nood, als u nog niet alle kerstcadeaus gevonden heeft, onthoud dus deze gouden tip : met WC-papier onder de kerstboom kan u zeker scoren !

 

Wacht eens even, nu dringt het pas echt tot uw reporter door: er werden maar liefst 792 flessen geestrijke drank verkocht op een paar weken tijd in een dorp van pakweg…2 700 zielen!? Zwienkerke kampt toch niet met een alcoholprobleem zeker ? ‘t Zou kunnen natuurlijk, met al dat thuiszitten, thuisblijven en thuiswerken…en da’s allemaal de schuld van corona hé.   

 

Had Mehoni ook een niet-alcoholische drank in het assortiment moeten opnemen ? U hebt een punt, da’s een werkpuntje voor de toekomst. Maar, no worries, er hangt wellicht een kraan boven de spoelbak in uw keuken,  ga snel eens kijken, u vindt ze ongetwijfeld. Daaruit vloeit niet-alcoholische drank à volonté tegen een democratische prijs.

 

Wie heeft al die flessen wijn dan wel gekocht, vraagt u zich af ? We gaan hier de privacywet niet schenden, maar volgens ‘welingelichte bronnen‘ zou een grote bestelling geplaatst zijn door…ons gemeentebestuur. Die sloebers weer, say no more ! Hm, er is toch geen nieuwjaarsreceptie ? Waarvoor zouden ze dat dan gekocht hebben ? U denkt nu wellicht dat er een wild lockdownfeestje in ons gemeentehuis gepland staat dat officieel op de agenda ingeschreven werd als ‘gemeenteraad’ ? Maar neen, beste Zwientjes, zoiets kan uw reporter zich echt niet inbeelden, laat staan dat hij dat zelfs maar zou durven schrijven. Weet u wat ondergetekende denkt : die grote bestelling wijn moet ongetwijfeld de strategische voorraad van Zwienkerke zijn. Dat is zoals met die mondmaskers tegenwoordig, daarvan kan u er ook nooit genoeg verzamelen, want u hebt ze net nodig wanneer u dat het minst verwacht.

 

Beste Mehoni sympathisanten, jullie geloven het misschien niet maar het goede nieuws is dat u bijna niemand mag uitnodigen voor Kerst en Nieuw, behalve dan uzelf, uw goudvis en uw cavia, op voorwaarde dat jullie alle drie tot dezelfde bubbel behoren, ho, ho, ho !! Uw persoonlijke strategische wijnvoorraad, die u ten bate van Mehoni gekocht hebt, gaat bijgevolg veel langer meegaan dan in andere jaren, met dank daarvoor aan Marc Van Zwans, Erika Ziet-ze-Vlieghe, en Steven Van Klucht. Maar als we die virologen mogen geloven komt het allemaal weer goed en is alles weer back-to-normal ten laatste tegen het jaar 2050, nog even volhouden dus.

 

Uw persoonlijke strategische wijnvoorraad ligt al ongeduldig op u te wachten (n.v.d.r. : we richten ons hier enkel tot zij die wijn besteld hebben, de andere lezers moeten zich nu even niet aangesproken voelen en mogen ‘fast forward’ hun leesbril richten op de paragraaf hieronder). U kan hem voor het eerst een dikke knuffel geven op 19 december; vergeet uw ‘muleslunse’ niet te dragen, want u wil onze uitstekende Zwienkerkse coronastatistiek toch niet om zeep helpen hé ?  

 

Mehoni brengt tot slot nog een toast uit op u allen, wenst iedereen geen zielige maar een zalige Kerst en we tellen samen met u af naar een sportief en vooral gezond Nieuwjaar en evenzeer naar de eerste Mehoni match van 2021 ! Hey, we scheven het al eerder : We geven ons niet !

 

Ignace Cognito