can do it

 

Mehonieuws, 22 december 2020, Mehoni speelster in de kijker : Who’s That Girl ? Van uw nieuwsgierige reporter (‘NR’).

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes,  beste al de rest,

 

Who’s that girl ? Yep, de Eurythmics en Madonna vroegen zich dat ook al af in respectievelijk 1983 en 1987. In die jaren was de sympathieke M&M (Mehoni Meiden) speelster die we hieronder wat beter leren kennen ongeveer min-15 jaar, maar ondertussen is ze tot een vaste waarde uitgegroeid in onze Mehoni damesploeg. Ze is altijd op post en tot haar standaard Mehoni uitrusting behoort niet alleen de blauwwitte outfit, volleybalschoenen en knielappen maar ook haar privé-supportersclubje (2 stuks) dat ze meebrengt van thuis en netjes afzet aan de zijlijn voor het begin van de match, met als enige maar niet mis te verstane opdracht om wild-enthousiast te supporteren, waarna ze zelf aan de opwarming begint. Als we haar Mehoni sweater mogen geloven luidt haar artiestennaam “G-na” en die lettercombinatie zou echt niet misstaan als een nieuw scheikundig element in de tabel van Mendeljev, toch ? Tot daar de parate kennis van ondergetekende over dit Mehoni talent, dat kan dus beter…

 

Hier is ze dan, Mehoni starring…: Geena Van Meenen. In tegenstelling tot wat haar familienaam misschien doet vermoeden is ze wel degelijk van Zwienkerke, een streekproduct dus. Uw nieuwsgierige reporter (‘NR’) mocht haar één en ander vragen over muziek, feest, dieren (of toch zoiets), de bucket list, werken, dromen, reizen, uitschuivertjes (letterlijk dan nog wel, ai, ai, ai...), enz…Interessante materie ? ’t Zal wel zijn ! Allé, als u nog wat Mehoni wijn over hebt, pak nog snel iets om te drinken, zet u neer en lees mee :

 

NR : Wakker worden en moeten opstaan, ’t is niet plezant, je zou voor minder nog wat blijven liggen…We beginnen er daarom aan met deze opwarmer : welk liedje of groep zorgt ervoor dat je desalnietteminniettegenstaande toch ‘met het juiste been’ gezwind uit bed springt en ‘een zonnetje’ bent voor uw omgeving ?

 

Geena : Op dit moment zou ik dagelijks kunnen opstaan met ‘Denk maar niet aan morgen’ van Bazart. Hier kan ik dagelijks meerdere keren naar luisteren. Het is tegenwoordig van dag tot dag leven en dat je het beste uit je dag moet halen.

 

NR : We maken nu een sprongetje in de tijd, najaar 2021…: groot feest, corona ligt EINDELIJK uitgeteld in de touwen, ons dorp is virus- en virologenvrij verklaard ! Iedereen in Zwienkerke is gevaccineerd, (2 709 zielen, de klus is geklaard in minder dan één uur, sneller dan de gemiddelde wijnbedeling van Mehoni). Hoog tijd dus voor  een feestje, Ameloeha !! Je kan niet meer wachten en organiseert instant een verkleedfuif waarop alle M&M uitgenodigd zijn, volledig verkleed, dat spreekt voor zich. Oeps, je was bijna de coach vergeten, onze TC-One. Hij is ook uitgenodigd natuurlijk, maar jij beslist in wie of wat hij zich moet verkleden, ’t moet vooral een verrassing blijven voor de rest van de M&M tot wanneer hij voor de deur staat. Geena, je voelt hem ongetwijfeld komen : waarin moet de M&M coach zich verkleden voor uw feestje ? 

 

Geena : Dat hij zich mag verkleden in een bruine beer! Net zoals op een van zijn truien staat ‘Geertje Beertje’!

 

(n.v.d.r. : een mooie keuze ! Geena, zorg zeker voor passende muziek op die fuif, wat dacht je van “Als je van beren leren kan…(Jungle Book) ? We zien die bruine beer nu al zijn danspasjes demonstreren, ‘t komt goed ! 😊). 

 

NR : Nu we toch bezig zijn, gaan we eens extra zot doen : voor uw feestje mag jij ook een ‘celebrity’ uitnodigen. Het maakt niet uit wie, vanwaar hij/zij moet komen, hij/zij maakt zich sowieso vrij en komt – geheel gratis – af naar Zwienkerke, speciaal voor u om dat feestje extra kleur te geven. Och ja, ’t is juist, Melania en Donald T. laten weten dat ze er ook heel graag bij geweest waren maar dat ze nu echt niet kunnen komen, ze hebben het te druk met hun verhuis uit het Witte Huis en hun echtscheiding te regelen. Voor de rest zijn alle celebrities beschikbaar. Hou het niet langer voor u, wie nodig je uit, en nu je toch bezig bent, we willen ook graag weten waarom ?

 

Geena : Hiervoor ga ik toch voor een Bruggeling als de persoon die mag komen naar mijn feestje. Als Club Brugge fan ga ik toch voor ‘Charles De Ketelaere’! Op die leeftijd al zo een prestaties neerzetten vind ik echt geweldig. Bij de wedstrijden die ik al live of op TV gezien heb is hij altijd even gedreven tijdens een wedstrijd. Hier kan ik wel een voorbeeld aan nemen. Tijdens een wedstrijd in het volleybal is het ook altijd belangrijk om gedreven te blijven, ook al gaat het niet altijd even goed of gemakkelijk. Dus voor mij behoort hij wel tot de celebrities en hij moet al niet van te ver komen dan naar het Zwienkerke J.

 

NR : Geena, je bent jong en je wil wat…Kom op, zeg het ons : wat staat er met stip op één op uw bucket list ?

 

Geena  : Wat ik al heel lang wil en nog steeds wil doen is een reis maken naar Australië. Dit is toch wel de nummer 1 op mijn bucketlist die hopelijk eens kan geschrapt worden.

 

(n.v.d.r. : Mog, dat treft ! Combineer die Australische droom misschien met die verkleedfuif ? Misschien ken je een volleybalcoach die zich met veel plezier in een koalabeertje wil verkleden om jou al helemaal in de sfeer van ‘Down Under’ te brengen ? No worries mate !

 

NR : Mocht je van iets een voorraad willen hebben waarvan je er genoeg hebt voor de rest van je leven, van wat zou dat dan zijn (geld telt nu even niet mee) ?

 

Geena : Een voorraad aan verschillende boeken zou wel leuk zijn, zowel van kookboeken als leesboeken. Lezen is even volledig ontspannen en zeker met een spannend boek waarbij je niet kan stoppen met lezen.

 

(n.v.d.r. : als het écht spannend mag zijn, creepy zelfs, probeer eens De Noodzaak van Stephen King).

 

NR : Nu studeer je nog, maar daarna ga je wellicht werken (join the club…).  Stel nu even dat geld helemaal geen rol speelt, welke job zou je dan willen doen ?  Je weet wel, een job die meer hobby is dan werk…

 

Geena : Wel, momenteel is dat toch werken in de horeca… Ik doe dit met veel plezier en ga niet vaak tegen mijn zin werken. Maar als het zo ver is zal ik toch gaan voor het vak waar ik voor gestudeerd heb en hopelijk als diëtist aan het werk, wat ik ook met heel veel plezier doe en dit dagelijks zou kunnen doen.

 

NR : Je krijgt voor je verjaardag een blanco vliegtuigticket cadeau. Jij mag zelf de bestemming invullen. Zeg eens, welke bestemming vul je erop in (beloof ons wel dat je terugkeert hé, MEHONI NEEDS YOU ! )? Vanwaar stuur je selfies terug naar het thuisfront ? 

 

Geena : De selfies die je zal zien passeren zijn afkomstig uit het verre Colombia. Daar woont mijn neef en zou ik wel graag eens op bezoek gaan en met dit ticket zou dit de ideale kans zijn!

 

NR :  ‘De Schuur’, beter bekend als Walter Schueremans, de organisator van Rock Werchter belt u op want hij ziet het niet meer zitten. Rock Werchter ging niet door in 2020, maar in 2021 moet het een buitengewoon straffe editie worden. Daarom vraagt hij u wie jij zou plannen als ‘headliner’ op het hoofdpodium.  Geena, wie wordt headliner als jij het voor het zeggen had op Rock Werchter in 2021 ?

 

Geena : Hier ga ik voor Bart Peeters als ‘headliner’. Die trekt het publiek mee en zorgt voor een geweldige sfeer. Zou top zijn op het hoofdpodium!!!

 

(n.v.d.r. : Geena, vraag je meteen ook een kaart aan ‘De Schuur’ voor ondergetekende ? Bedankt !)

 

NR : Welke drie dingen kan je echt niet zonder ? Je krijgt er één cadeau van NR, nl. je smartphone (inclusief alles wat je daarmee kan doen). Nu jij nog die twee andere…

 

Geena : De twee andere dingen dat ik niet zonder zou kunnen is mijn auto (wat een vrijheid…) en mijn schoenen (zeker die volleybalschoenen hé…haha).

 

NR : Biecht op, heb je ooit gespiekt tijdens een toets op school ? Zo ja, gebeurde dat toen je in het zesde leerjaar zat in de gemeenteschool (n.v.d.r. : we gaan het echt niet aan die juf vertellen, beloofd) ?

 

Geena : Zonder schaamte kan ik wel vertellen dat ik ooit gespiekt heb tijdens toetsen in zowel het lager als middelbaar onderwijs… de kans dat het in het zesde leerjaar eens is voorgekomen kan wel zijn, maar kan ik me niet meer herinneren!

 

(n.v.d.r. : een wel héél diplomatisch antwoord op het einde, als u het ons vraagt 😊). 

 

NR : Wat is het leukste compliment dat je ooit gehad hebt (tot nu toe) ?

 

Geena : In het middelbaar op een oudercontact zei de klastitularis dat ik een voorbeeldige leerling was in het bijhouden van lessen/ cursussen. Dit was wel aangenaam om te horen.

 

NR : Het overkomt ons allemaal wel eens, waarom zou het nog niet gebeurd zijn bij u, Geena ? Kom, gooi het in de groep : wat is uw meest gênante moment (…ook tot nu toe 😊) ?

 

Geena : Tijdens mijn proclamatie dit jaar nog, liep iedereen deftig van de trap in de aula (zelfs met hakken) waar de proclamatie plaatsvond! Behalve ikzelf, die met simpele sneakers aan de voeten niet deftig van de trappen kan gaan en een trapje mis, waardoor ik een stukje ben gevallen van de trap bij het naar buiten gaan in de aula

 

NR : De M&M hebben een trouwe fanclub, je weet wel, dat prettig gestoord clubje aan de zijlijn, dat in normale omstandigheden disproportioneel veel decibels de lucht in brult. Maar, beste Geena, neem ons eens mee naar “M&M behind the scenes” : de kleedkamer ! Vertel, wat is het zotste dat daar ooit gebeurd is in uw M&M carrière ? Je moet er geen namen bij vermelden (vervang die gerust door ‘speelster A’ en ‘speelster B’). Kom op, laat ons ook eens ferm lachen.

 

Geena : Na lang nadenken op een zot moment in de kleedkamer in mijn M&M carrière kan ik hier nu geen enkel moment bovenhalen in de tijd dat ik op deze leuke en originele vragen moet antwoorden… Er zijn al tal van leuke en zotte momenten in de kleedkamer voorgekomen in de afgelopen seizoenen dat ik bij Mehoni volleybal, bij deze zet ik dan ook hier mijn ‘joker’ in.

 

Voilà, zijn jullie weer een beetje M&M-wijzer geworden?  Prima, want dat was de bedoeling. We weten nu wel ‘who’s that girl’, maar uw reporter heeft nog één slotvraag nl. who’s next ?

 

Tot slot, jullie blijven toch ook aftellen naar de eerste match hé…we geven ons niet !

 

Ignace Cognito