afbeelding vanboven

 

Tournée Minérale viert in februari zijn vijfde verjaardag. Elk jaar nemen ongeveer één op de vijf volwassen Belgen deel aan dit initiatief van VAD/De Druglijn. Het wordt een bijzondere editie van de maand zonder alcohol, want het sociaal leven, waar de campagne sterk op inspeelt, werd door COVID-19 grondig overhoop geschud. Toch is Tournée Minérale ook onder de huidige omstandigheden en met het ‘nieuwe sociaal’ een nuttig én nodig initiatief.

 

Ga met ons de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer meedoet, of al vaker een maand alcoholvrij door het leven ging. Een maand stilstaan bij je alcoholgebruik, levert je alleen maar voordelen op.

 

Een maand lang aan de verleiding weerstaan is een hele klus. Met steun van je familie, vrienden of collega’s lukt dat veel beter. Vertel daarom iedereen over de uitdaging. Daag hen uit om mee te doen, moedig elkaar aan en hou samen vol.

 

Op de website van Tournée Minérale kan je onderaan de pagina de ‘Mocktail Mixer’ vinden. Zo vind je hét mocktailrecept dat het best bij je past. Hieronder krijg je van ons alvast een lekker recept.framboisine afbeelding bij de mocktail

 

Framboisine

Ingrediënten

4 abrikozen (vers of uit blik), 100 g frambozen (vers of diepgevroren), 
sap van 1/2 citroen, 2 eetlepels rietsuikersiroop (optioneel), ± 400 ml spuitwater

Bereiding

Schil de abrikozen en verwijder de steen. Mix de frambozen, de abrikozen, het citroensap en de rietsuikersiroop (optioneel). Verdeel over de glazen en voeg koud spuitwater toe. Serveer onmiddellijk, het schuim verdwijnt snel.

 

 

www.tourneeminerale.be