De restauratie van de Bergschuur uit Zuienkerke werd intussen afgerond. Bij de start van de restauratie maakte Bokrijk van de gelegenheid gebruik om de banden met de Zuienkerkenaren aan te halen en om een samenwerking op poten te zetten met de gemeente. Bokrijk nodigde de inwoners ook uit in het Openluchtmuseum. “Via dergelijke initiatieven wil Bokrijk samen met de inwoners van Zuienkerke een hechte community creëren met het erfgoed als bindende factor. We nodigden iedereen uit om zijn of haar erfgoed te komen beleven in het Openluchtmuseum”, legt voorzitter Igor Philtjens uit. 

 

Op een zonovergoten dag in de zomer van 2018 werden de Zuienkerkenaren persoonlijk begeleid naar de Bergschuur om het gebouw te ontdekken. De restauratiecoördinator zorgde voor een inspirerend moment op de site.  Een jaar later kwam Zuienkerke nogmaals op bezoek tijdens het Bruegeljaar. Het Bruegeltheater werd erg gesmaakt en de verse vis kwam die dag uit Zuienkerke!

 

Vakmanschapsatelier

 

Wist je trouwens dat de kap van de imposante schuur wetenschappelijk werd onderzocht in 2020 met de methode van de dendrochronologie? Hierbij worden de jaarringen van het hout onderzocht.

 

Je kan Bokrijk en deze unieke, historische site nu helemaal coronaproof bezoeken met je gezin. Heb je het grote Bruegelwerk nog niet gezien? Dan is nu je kans! 

 

Naast de Bergschuur is trouwens er nog zoveel meer te beleven. Zo kan je in museumdeel de Kempen zelf de handen uit de mouwen steken in één van de Atelierschuren tijdens een atelier ‘brood bakken’, ‘leder bewerken’, ‘potten draaien’ … .

 

Met deze bon geniet één kind (-12 jaar) van je gezin van een gratis atelier tijdens de zomermaanden juli en augustus 2021. Tijdens je bezoek dien je de bon samen met je ticket mee te brengen om in te wisselen in de museumshop. Let wel: omwille van de geldende maatregelen en beperkte capaciteit dien je je bezoek op voorhand te reserveren via www.bokrijk.be.

 

Voor meer info en een blik achter de schermen kan je steeds terecht op www.bokrijk.be en de sociale mediakanalen van Bokrijk.

 

 

Kortingsbon Bokrijk