Mehonieuws: Speelster in de Kijker, Sophie Sledgehammer  

 

can do it

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Yessss ! We zitten in de laatste rechte lijn naar de zomer, woehoe !!  En, gaan jullie op reis ? Vergeet vooral niet om een week extra verlof aan te vragen om uit te vissen welke papieren, PCR-testen, attesten en B-testen, welke eerste spuiten en tweede prikken u allemaal nodig heeft om te mógen reizen, en reken er gerust nog een week bij om te weten wat u allemaal moet doen en vooral moet laten als u terugkeert. Corona, weet u wel…Maar er is ook positief nieuws : wie vertrekt naar de zon kan deze zomer het huis met een gerust hart achterlaten want Mark Van Zwans gaat dat, als enige thuisblijver in Belgenland, in de gaten houden vanuit zijn onderduikadres, met zijn webcam. Tot wanneer Jürgen Conings geen zin meer heeft om verstoppertje te spelen heeft nonkel Marc toch niets anders omhanden. En zijn goeie vriendin, de immer bezorgde tante Erica, die ook niet op reis gaat, heeft beloofd om overal de brievenbussen op tijd en stond leeg te maken.  Uw reporter wenst u alvast een goeie reis !!!

 

Maar vooraleer het zover is, hebben we eerst nog een ‘Mehoni speelster in de kijker’, eéntje van onze VLaMmen nog wel, de befaamde Desperate Housewives afdeling van Mehoni. Die Mehoni ploeg heeft gemiddeld net iets meer spelervaring dan onze M&M (Mehoni Meiden) van Promo-4. @deVLaMmen, is dat diplomatisch genoeg uitgedrukt 😊, ja ?  Prima, het zou trouwens overdreven zijn te schrijven dat de VLaMmen zóóóveel meer ‘ervaring’ hebben dat ze nu ook al recht hebben op een gratis abonnement op het openbaar vervoer, of dat ze samen met de 90+’ers in januari al ingeënt werden tegen corona.

 

Uw nieuwsgierige reporter (‘NR’) kon dus opnieuw een toffe Mehoni speelster strikken, nl. niemand minder dan Sophie Vantorre, wiens geheim wapen tijdens de matchen ‘verborgen’ zit in de titel van deze column. Oefen jullie lachspieren best eerst een beetje alvorens verder te lezen, want Sophie Sledgehammer laat zich voluit gaan over Mehoni, over Zwienkerke, en over andere plezante ditjes en datjes…

 

 

NR : Beste Sophie, volgens welingelichte bronnen ben jij geen trotse inwoner van polderdorp Zwienkerke. Geen erg hoor, je komt dat wel te boven, maar…hoe ben jij dan bij Mehoni terechtgekomen ??? De meeste mensen vinden ons dorp trouwens niet zo gemakkelijk. Zwienkerke zit zelfs niet eens in de GPS van uw auto (doe gerust de test !). Of had je ergens een wildlife-safari-den-Aldi gewonnen en, net toen je dacht dat je het vliegtuig in mocht stappen om in de Afrikaanse savanne de leeuw, neushoorn, luipaard, olifant en de buffel te gaan spotten, bleek het eigenlijk gewoon een wandeltocht door de Zwienkerkse polderweiden te zijn met zicht op onze koeien, paarden, schapen, geiten en varkens, alias de West-Vlaamse ‘Big-5’. Soit, leg het eens uit, hoe vond jij destijds Zwienkerke en dus ook Mehoni ? Of was’t omgekeerd : vond Mehoni jou (en hoe) ?

 

Sophie : Nee, klopt, ik ben een inwijkeling. Ik woonde vroeger in Heist en ben intussen met mijn gezin (mijn man Dennis en 2 dochtertjes Ella en Olivia) in Assebroek beland. Mijn volleybalcarrière ben ik gestart in Knokke. Eigenlijk was ik maar een laatbloeier. Via de middagsport in het 3de middelbaar heb ik volleybal leren kennen. Met een aantal vriendinnen sloten we ons toen aan bij de lokale ploeg. Na verloop van tijd bleek dat volleyballen met zicht op zee toch ook niet alles was...  Gelukkig kon het ook anders. De verhalen van Tine over 'de ploeg te velde' klonken bij velen van ons als muziek in de oren. Met heel wat Knokse spelers beslisten we om het zeezicht achter ons te laten en trokken we richting het polderdorp. En zo geschiedde: verschillende keren per week maakten we de overtocht naar Zwienkerke (gelukkig stonden er ook bordjes die de juiste richting aanwezen want ik was er, denk ik, nog nooit geweest :)).  Nu, vele jaren later, ben ik uiteindelijk de laatste bakvis gebleken die is blijven plakken. Laat het ons er maar op houden dat we elkaar gevonden hebben. Mehoni: de ploeg van m’n erte !

(n.v.d.r. : @Sophie, read my lips : binnenkort vindt heel Belgenland ons dorp met de vingers in de neus (yeak !) en met de ogen dicht. Echt waar, kijk eens wie op zaterdag 25 mei ll. in de Zwienkerkse Polders (Meetkerke) opnamen aan het maken waren : de mannen van “Dwars door de Middellandse Zee” begot ! De foto werd gemaakt door ondergetekende.  Ze waren hun eerste etappe aan het stappen en aan het opnemen voor de nieuwe reeks “Van Oostende naar Pieterburen”. Die wordt volgend jaar uitgezonden, zeg het dus voort en stuur deze link vooral door voor de promo : Zwienkerke komt op TV (kijkcijfers van dat programma, en volgend jaar dus ook voor ons dorp (!) : ongeveer 900 000 -1  miljoen per uitzending).

 

Mehoni Meetkerke

 

NR : Ondergetekende mag doodvallen op zijn klavier als’t niet waar is, Sophie, maar uw geheim Mehoni-wapen was ongeveer 10 jaar geleden, en nog steeds, die voorhamer (‘sledgehammer’), nl. jouw harde opslag en nog hardere smash, gevolgd door dat vuistje van ontlading, als ie goed aankomt.  Menig Mehoni tegenstander is, bij ontvangst van de kanonskogels die jij afvuurt , een paar meter mee achteruitgevlogen tegen de te dicht geparkeerde muren van onze sportzaal. Ondergetekende vraagt zich dan altijd af oedoetieda ?  Jij bent nochtans niet uitgerust met een biceps à la Jean-Claude Van Damme, juist toch hé ?  En zo op ’t zicht verdenken we er u ook niet van dat je alle dagen een lading steroïden door uw potje Activia roert om daarna op te lepelen. Los dat mysterie nu eens op voor ons : hoe heb je geleerd om zo hard te knallen ?

 

Sophie : Dat vuistje... grappig dat je dit aanhaalt. Dennis lacht me altijd uit met m'n vuistje, lol. Maar ik kan er niets aan doen, het is sterker dan mezelf: we smijten ons zo hard, we vechten voor elke bal en dan halen we het punt binnen: zàlig! Er zijn geen vuistjes genoeg om dat gevoel te beschrijven! Hoe het komt dat opslagen/smashes zo hard aankomen? Dat zal dankzij de vele uren training van onze (meestal) met engelengeduld uitgeruste trainer/coach geweest zijn. :-)

 

 

NR  : Hoog tijd om even de betere retro-momenten van onder het stof te halen : Mehoni Nostalgie ! Beste Sophie, je draait al een hele tijd mee in de beide Mehoni’s, maar wat is uw zotste herinnering aan Mehoni 1.0 (of aan de VLaMmen, kies maar) ? Doe uw verhaal hieronder gerust in’t “West-Vloams”, dat geeft het wat extra pigment. Anderen hebben het u al voorgedaan en de ‘locals’ zullen u dankbaar zijn !

 

Sophie : Goh, das e gemakkelijke vroage, ofja eigelik ni. Wen zovele schone momenten beleefd tope, tis ni zo simpel voe doar nu intje ut te kiezn wi. Moja, zovele tied eje nu ook ni verzekerst voe noar al onze verhalen te lusteren. Kgoan intje verteln, intje die toch wel in mn heheuhen gegrift stoat. Lik met alle schoane verhoalen begost et met 'de liefde'... Pas up, want da goat ier lezen lik e sprookstje. Via e boekstje, de Flaire pijzek, leerde Elke 'den Danny' kenn. Danny is e kiekeboer. Nu en ze vele bjeisten in Zwienkerke, moa spietig genoeg gin kiekens (of toch ni zovele lik dat Danny er zoe wiln). Danny z'n 'kiekekot' stoat in de Limbuuuurg. Je ku goan pijnzen wat er ton gebeurde... A match (en van deze ki gin volleybalmatch) made in heaven! Prachtig voe Elke en Danny nateurlijk, moa vree spietig voer ons. Elke ging eur erte volgen en veruzen noa Limburg. Moa we kosten Elke vaneigens ni azomo loaten vertrekn, ni zoender e fjiestje! Tmoet nu treffen daze in die tied ook juste speciale hamburgers verkochten in de Quick: de Chicken Mythic.  Chicken / kiekens... ejem? Over oe da je da moest utspreken en we vele gepaloaverd moa we zien der nog asan ni ut. Ist nu 'miethic' of 'maaithic'. Nu, toet er ni toe, want de noame voer onze suprise-party was geboren: de 'Chicken Mythic Party'. E suprise, want tmoest nateurlijk e verrassinge zien voer Elke. Wan de cafetaria versierd, wan eten en drienken genoeg en we pijnzen dat Elke ons eigelik wel deure ad. We woaren nog zotter of anders, wan nog meer leute of anders, twas geweun e machtigen avond. Of dawe die match dien avond ton gewon of verloren en, da weetek ni mi. Moa kweeten wel dawe e vree schonen avond/nacht en had, eentje voe noois mi te vergeten! 

 (n.v.d.r. :😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊, wadde, wadde, wadde, nog van dadde…!) 

 

 

NR : Sophie, in tegenstelling tot uw haarkleur, heb  je ongetwijfeld ooit wel eens een gênant, of anders gezegd, een ‘blond moment’ gehad, bij Mehoni 1.0, of bij de VLaMmen (of eventueel daarbuiten) ? Ik vraag het voor een vriendin 😊,allé, break the silence….en laat ons meelachen.

 

Sophie : Echt blond zou ik het nu niet noemen, gênant is misschien overdreven maar laat ik het er op houden dat ik één van de Mehoni-parties vanop de achterbank van de auto heb beleefd. Er waren die avond heerlijke cosmo's te krijgen aan de bar. Of de cosmo's waren aan de straffe kant (zou het kunnen Tine? :-)), of ik had die avond niet veel nodig (we hadden een match gespeeld en niet veel gegeten). Jaja, ik ben uitvluchten aan het zoeken... Maar het was een machtige fuif - heb ik van horen zeggen -  want zelf ben ik er niet lang geweest... Oeps!  

 

 

NR : Laat ons hopen dat Marc Van Zwans nog even, neen wacht, correctie… nog hééééél lang onder zijn steen moet blijven zitten, dan kunnen de Mehoni trainingen eindelijk hervatten. Dat betekent meteen ook dat de testmatchen in de laatste aanloop naar de competitie eraan komen, yes !! @Sophie : Uw pronostiek voor de eerste oefenmatch M&M vs. VLaMmen ? Wie wint, hoeveel sets…?

 

Sophie : We beginnen natuurlijk elke match met de overtuiging dat er niets te verliezen valt en we enkel iets te winnen hebben. Maar de realiteit zal ons stilletjes aan beginnen inhalen vrees ik. Het jaartje verplichte rust zal ons (of toch al zeker mezelf) niet veel deugd gedaan hebben. Ik zou zeggen 3-2 voor de M&M's na een harde strijd. Want die VLaMmen, zoals je weet, geven zich niet zomaar gewonnen! Daar verandert Corona nu eens niets aan si!

 (n.v.d.r. : @M&M, tijdens die match supportert ondergetekende plichtsbewust voor onze Desperate Housewives ploeg  – sorry hoor-, maar jullie weten al wat de uitslag moet worden hé ? Bij deze : proficiat !!). 

 

Mehoni promo 4

 

NR : Je hebt massa’s volleybalervaring. Maar stel nu even dat jij geen speelster maar coach zou zijn bij Mehoni. Welke eigenschappen, houding, fysieke kwaliteiten etc. zou je er zo snel mogelijk willen inrammen bij uw Mehoni dreamteam (…een keiharde smash bvb.😊)?  En welke eruit ?

 

Sophie : Wees één team (1), zowel op en naast het veld! Smijt je (2), en vergeet je zeker niet te amuseren (3). Maak je een foutje? Kop op (4), want daar komt de volgende bal al! Zet je keihard in (5) op training, zet er samen je schouders onder, vecht voor elkaar (6) en sleur elkaar erdoor (7) als het eens wat moeilijker gaat. Je gaat zien dat jullie alleen maar beter en beter worden en als ploeg er overal met kop en schouders gaan bovenuit steken!  Vergeet in de voorbereiding (8) ook de sightseeing toer tussen de koeien niet, want een goeie conditie (9) is toch ook wel een sterkte! En, last but nog least: wees lief voor je coach (10), want ‘t is er eentje uit de duizend :) 

 (n.v.d.r. : Ziedaar de ‘10 Geboden’ van de Mehoni VLaMmen 😊. Oproep : van de U11 tot en met de Promo-4, laat al onze speelsters die 10 geboden ‘old-school’ opzeggen voor elke training én match, en dan ook toepassen op het plein! @Sophie : Bedankt voor uw spoedcursus “Coaching voor Gevorderden’ en we zullen het 10e gebod meteen overbrengen aan ALLE  Mehoni coachen want die verdienen dat allemaal, starring : Free Willy, T2, TC-One, Karen, Sara, Geena, Karel, Jan en Rudy : dikke merci allemaal !!! ).

 

 

NR : Hoog tijd voor de doe-vraag ! Sophie : jij wordt regisseur van een VLaMmen film, VLaMmen The Movie… Alle speelsters van uw Maandagavondploeg, inclusief jezelf, worden daarin gespeeld door beroemde Hollywoodsterren of bekende Belgische actrices en jij mag ze uitkiezen ! Wie zit er dan zo allemaal in uw ‘cast’ ? Het steekt niet zo nauw hoor, maar laat het op het vlak van de leeftijd misschien toch een klein beetje kloppen, zodat we’t ons kunnen voorstellen hoe het er op het plein gaat uitzien bij VLaMmen The Movie. We bedoelen maar dat je bvb. Chris Lomme, Merryl Streep, of Sien Eggers nu beter even niet gebruikt…je snapt het hé ? Indien je gebrek aan inspiratie hebt : uw reporter deelt - volledig vrijblijvend - mee dat hij er helemaal geen bezwaar tegen heeft mocht Jennifer Aniston in die VLaMmen-cast zitten. Ach ja, je moet niet verklappen welke Mehoni VLaM door welke actrice gaat gespeeld worden (n.v.d.r. : gebruik rugnummers 😊, haha?), maar wie de rol van Sophie Sledgehammer gaat krijgen weten we natuurlijk WEL graag. ’t Zal wel zijn !

 

Sophie : Doe maar 3 grote midden-speelsters: Charlize Theron, Kate Winslet en Gwyneth Paltrow. Dan 2 passeurs: Kristen Stewart en Meghan Markle. Dan nog een paar vinnige hoekspeelsters: Mila Kunis, Anne Hathaway, Lucy Hale en Alicia Vikander. Wie mijn rol zou moeten spelen? Een van die laatste 4 best, want op die andere posities bak ik er niet veel van :-)  

 (n.v.d.r. : ’t Is van horen zeggen hoor, maar die Megan Markle, is dat niet eerder een spelbreker dan een spelverdeler ? Ik zou daar toch mee oppassen, ’t schijnt dat die trees twee stenen kan doen vechten, diva-streken, intrigante, en zaagt en klaagt over alles en iedereen, vraag maar aan haar bomma, The Queen. Ach ja, op de foto hieronder ziet u de echte VLaMmen, niet die Hollywoodsterren, mocht u twijfelen).

 

 VLM ploeg

 

NR : Het niveau van de vragen zakt vanaf hier nog wat verder, we zijn op het niveau van Dag Allemaal aanbeland. Komt ie : wat is uw favoriete tijdverdrijf behalve natuurlijk op winterse maandagavonden naar een onderkoelde sporthal in Zwienkerke afzakken ? Beeld u in, je hebt een hele dag vrij! Maak u vooral geen zorgen : uw wederhelft trekt zijn plan wel en uw kroost geniet die dag van kwaliteitsvolle opvang en voeding (in de volksmond : worden gedumpt bij oma en opa)…en Sophie Sledgehammer heeft die 24 uur helemaal voor zichzelf, vrij voor welverdiende “me-time” zoals men zegt. Alors, hoe ziet uw dag er dan uit in zo’n geval ? Wat ga je allemaal doen, en niet doen, waar ga je zeker (niet) langs, wie ga je bellen…? Dat soort roddels willen wij nu wel eens weten zie. Gooi het in de groep.

 

Sophie : Op het gemak opstaan, genieten van een lekker ontbijt en een koffietje met wat muziek op de achtergrond. Zorg je ervoor dat het mooi weer is op m'n me-dagje? Dan zet ik me buiten in het zonnetje. Daarna uitgebreid en vooral ongestoord allerlei badkamer-rituelen uitvoeren. Dan ben ik klaar om een stapje in de wijde wereld te zetten. Ik geniet evenveel van een wandeling in de stad of in een bos, als het gezelschap maar goed is! Na de 'inspanning' een beetje bekomen op een terrasje: glaasje rosé, lekker slaatje, veel bijkletsen en nadien nog een ijsje gaan eten. Als er nog wat tijd over is, dan installeer ik me graag buiten met een boek. En 's avonds zorg ik ervoor dat ik op tijd ben voor de match van de VLM. Na de match gaan we allemaal samen op stap - het liefst ergens waar je kan dansen -  tot in de vroege uurtjes. De kids mochten toch ook bij oma blijven slapen en ik moest ze pas na de middag gaan ophalen hé? ;-)

 (n.v.d.r. : klinkt dat goed of klinkt dat goed ?)

 

NR : Geef het maar toe, Sophie, je hebt ook één of meer jeugdidolen gehad. Wie niet ? Uw NR was in zijn puistenkopjaren grote fan van Freddy Mercury, wat een volksmenner was die gast toch was op het podium ! Die soort maken ze niet meer tegenwoordig. En ja, mocht Jennifer Aniston - daar is ze weer 😊-  in die tijd aangebeld hebben om te zeggen dat haar fiets een platte achterband had, dan had ondergetekende, hulpvaardig als steeds, haar zeker een lift aangeboden op zijn bagagedrager. Ziezo, nu is’t jouw beurt : wie waren uw grote jeugdidolen (muziek, film, sport…) ?

 

Sophie :  Haha, zo'n idolen-madam ben ik eigenlijk nooit geweest. In m'n jonge jaren had ik een poster van Leonardo Di Caprio op m'n kamer (lees: Titanic-periode). Na een paar jaren mocht Leo plaats ruimen voor Rrrrrrobbie Williams. Die cd's en dvd's (jaja, da bestond toen nog allemaal) heb ik toch wel grijs gedraaid. Z'n poster heeft lang in m’n kamer gehangen. Hij mocht me gerust ook eens komen halen om een stapje te zetten, maar helaas en zoals het echte idolen betaamd heb ik hem nooit van dichtbij gezien. 

 (n.v.d.r. : @Sophie : mooie keuze, die laatste toch. Volle bak ambiance met Sin, Sin, Sin en Let Me Entertain You ! Maar Feel !, live in Knebworth (2003) voor 125 000 toeschouwers is wellicht nog net ietsje meer ? ).

 

NR @Sophie : Zing je wel eens in de auto ? Geef toe, je kan toch niet hele dagen We Geven Ons Niet ! roepen te pas en te onpas. Het mag wel eens wat melodieuzer, nietwaar ? Prima,  welke liedjes staan in jouw persoonlijke auto-sing-along-top 3 ?

 

Sophie : Oh my god, ik zing wel graag, maar ik kan het absoluut niet! Als ik 1talent mocht uitkiezen, dan heel graag deze. Maar u vraagt, wij draaien...  Ik kies voor Leef! van André Hazes Jr, vooral omdat ik weet dat er dan 2 vanop de achterbank ook luidkeels gaan meezingen. Vorige zomer hebben we dit liedje met ons 3 samen gezongen tijdens een karaoke-avond op de camping in Frankrijk. Dat was echt ambiance. Ik kies ook nog voor Ironic van Alanis Morissette. Zo eentje dat je van voor naar achter en terug kan meezingen. En dan laat ik m'n 3de keuze open voor varia: ik zing eigenlijk met alles mee, of maak er minstens mijn eigen versies van :) 

 

NR : Tijd voor nog eens een  ‘first world problem’, een echt dertigers-dilemma : wat kies je, een jaar geen internet of geen auto ? Zonder welk van de twee kan je het langst overleven ? Heb je de test al gedaan eigenlijk ? Hoe lang denk je dat je het zou uithouden ?

 

Sophie : De test heb ik nog niet gedaan, en m'n eerste idee was: ik kan gerust zonder gsm/internet. Ik ben heel ouderwets en volg eigenlijk niets van social media, maar als ik er verder over nadenk dan kom ik tot besef dat ik m'n gsm toch wel zou missen. ‘k Zou om te beginnen al niet op tijd uit m'n bed zijn want anders heb ik geen wekker. ‘t Zou ook maar stil zijn in huis want m'n gsm heb ik ook nodig om muziek te luisteren (das door Dennis, sonos-fan). Wat staat er op de agenda vandaag? Efkes checken... op m'n gsm. M’n e-mails, het weerbericht, het nieuws, whatsappen en bellen... op m'n gsm. Foto's trekken, online shoppen... met m'n gsm. Laat het ons er op houden dat ik de auto dan maar even aan de kant laat staan. Ik neem m'n fiets wel, of de trein (en dan check ik hoe laat m'n trein vertrekt... op m'n gsm)

 (n.v.d.r. : OMG, say no more…!!)

 

NR : Wat heb je nog niet gedaan tot nu toe maar wil je in alle geval minstens één keer gedaan hebben in dit leven ?

 

Sophie :  Een parachute-sprong lijkt me wel een zotte ervaring! Meedoen aan De Mol ook, maar ja, ik kom liever niet op tv, dus blijf ik maar gewoon een trouwe kijker.

(n.v.d.r. : @Sofie : Je zou bij het springen natuurlijk ook uit volle borst ‘We Geven Ons N-I-E-E-E-E-T-T-T’ kunnen tieren, maar ondergetekende raadt volgende “evergreen” aan om u tot op de grond te begeleiden bij deze gedurfde sprong, nl. “Ik Spring Uit Een Vliegmasien”, van de ongeëvenaarde Eddy Wally ! Enne, @Dennis : zie hier , een gratis inspiratietip voor de volgende Moederdag 😊).

 

Hey, We geven ons niet, hé !

 

Ignace Cognito