Mehonieuws: of Meho-Nina ?

 

 mehoni 2

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Welkom in het Rijk van de Vrijheid, waarvan het grondgebied integraal overeenkomt met dat van de postcode 8377. Ondergetekende gaat er hier gemakshalve van uit dat jullie allemaal netjes geprikt zijn in de voorbije maanden, ja toch hé ? Welaan, dan draait uw sociaal leven nu weer op volle toeren ?  U kan ook terug gaan zweten en puffen in de fitness, u mag padellen, zowel binnen als buiten, en er wordt ongetwijfeld ook opnieuw in groep geturnd in de Gemeentelijke sportzaal. Schitterend !

 

De vraag van één miljoen die jullie allen zich nu – terecht -  stellen klinkt ongetwijfeld als volgt : zou Mehoni de coronacrisis wel overleefd hebben ? Weten onze Mehoni Meiden (M&M) nog wel dat ze met zes op een plein moeten staan; beseffen ze dat die rare vogel die langs de zijlijn over en weer ijsbeert geen straatleurder is, maar hun coach ? Of ook: zouden ze onze Mehoni Voorzitter nog herkennen mochten ze haar plots tegenkomen in ons dorp ? Onze Voorzitter (V1), weten jullie nog, dat is dat sympathiek vlaskopje dat het, in hoofde van haar functie, altijd moet zien zitten. Immers, voor een voorzitter van een sportploeg is optimism a moral duty. Wel, onze V1 is daar een prima voorbeeld van. V1 lacht veel, héél veel, bijna altijd eigenlijk. Volgens ingewijden lacht ze zelfs al bij het wakker worden, al is’t niet zeker dat dit iets te maken heeft met Mehoni op dat uur van de dag. Wist u trouwens dat onze Mehoni V1 niet zelf moet kunnen volleyballen (zot hé ?!), maar dat ze er vooral moet voor zorgen dat alle ingrediënten van ons clubje soepel blijven draaien, ook in coronatijden, en dat ze goed bij mekaar passen. V1 is voor Mehoni dus wat Maizena is voor uw witte sausen.  

 

Welnu, ondergetekende heeft aan V1, hoogstpersoonlijk, gevraagd of Mehoni een come-back gaat maken na corona, en het antwoord was volmondig….”JA !!!”, of zoals V1 het overtuigender uitdrukt : “ ja, ja, ja, …tuurlijk dadde, allé gij soepkieken, wat vraag is dat nu”?  Meer nog, terwijl alle Zwientjes nog druk doende waren hun reiskoffers uit te pakken en de laatste meegereisde coronavirusjes aan het weg stofzuigen waren, bereidden onze V1 en haar Mehoni bestuur (dat is zowat de machinekamer van ons clubje) al naarstig het komend volleybalseizoen 2021-2022 voor.  Laat het bijgevolg duidelijk zijn : Mehoni is back in business

 

Is er nu een azijnpisser in de zaal die eraan durft te twijfelen dat onze M&M het nog wel zouden kunnen, na zolang geen trainingen en matchen gespeeld te hebben ? Kom zeg, bij Mehoni beginnen de M&M het seizoen steevast met een flinke portie zelfvertrouwen (en ook met een boterham met choco); ‘t zal dus wel zijn dat ze het nog kunnen. Het is trouwens het jaar van nog meer buitengewone come-backs. Neem nu die vier Zweedse gepensioneerden, Agneta, Bjorn, Benny en Anni-Frid noemen ze blijkbaar, die terug een popgroepje gaan vormen en beginnen (!) zingen…na 40 hun mond gehouden te hebben. Als zelfs die vier hoogbejaarden het zien zitten dan moet het bij Mehoni zeker nog lukken na amper anderhalf jaar op non-actief. Het eerste nieuwe ABBA liedje (n.v.d.r. : gaat over henzelf, om zich moed in te pompen, en is dus best te vergelijken met “We Geven Ons Niet !” van Mehoni) luidt : I still have faith in you.

 

Onze M&M zien het duidelijk zitten want ze zijn, na ellenlang coronaverlet, terug het volleybalplein opgestapt door de grote poort, zoals het echte  kampioenen past nl. met direct een eerste overwinning voor de beker een paar weken geleden (tegen Lichtervelde), en ze deden dat vorige zaterdag nog eens fijntjes over tijdens hun eerste competitiematch op verplaatsing tegen Hermes Oostende. Wadde, wadde, wadde…nog van dadde !! Zwienkerke verslaat grootstad Oostende, dat is zowaar nóg straffer dan Club Brugge dat Paris Saint-Germain bijna opzij zet, want Mehoni wint tenminste. Uit welingelichte bron vernemen we dat de U13 ploeg ook al gewonnen heeft tegen Slovo Brugge en,…er kan er altijd nog eentje bij, onze VLaMmen sloten ook al hun eerste wedstrijd af met een klinkende overwinning…Zwienkerke, where champions are born ! Of toch zoiets. Trouwens, Zwienkerke begint ook kampioenen aan te trekken, wisten jullie dat ? Allé, op zondag 19 september, 11h35, Nieuwe Steenweg, uw reporter loopt het dorp binnen en wie ziet hij hier in onze gemeente trainen achter de Sloveniacycling team-auto, in het vooruitzicht van zijn WK tijdrit die namiddag?  Niemand minder dan Tadej Pogacar, tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk.

 

Nu we het toch over kampioenen hebben : wisten jullie dat de M&M op een doorsnee thuismatch gemiddeld meer supporters hebben dan Nina Derwael er had tijdens haar Olympische finale in Tokyo ?  Allé zeg, doet dat meisje daar de meest gedurfde draaien, zwaaien en sprongen rond die twee stokken, ze landt dan ook nog eens op haar voeten in plaats van op haar hoofd, lacht breed in plaats van te wenen, groet tot slot het publiek (dat er niet eens was !)…en al wat ze terug kreeg was wat lauw handgeklap van een verdwaalde Japanner die eenzaam op de 48e rij zat in die turnhal. Dat kan veel beter, toch ? Mehoni vond daarom dat het hoog tijd was om Nina eindelijk eens een deftige ontvangst te bezorgen tijdens het voorbije volleybalstage weekend in Gent. Scroll nu nog eens naar de groepsfoto hierboven: alle Mehonians staan te glunderen als zot met Nina in hun midden, en allemaal voorzien van een Pepsodent-smile van oor tot oor ! Prachtig, maar een aandachtig waarnemer zal zien dat alleen Nina zelf wat onwennig naar de camera kijkt. Wellicht lijdt ze, omsingeld als ze is door die talrijke Mehonians, aan agorafobie na al die maanden turnen in lege zalen, van hier tot in Tokyo.

 

Wat we hier tot slot nog kwijt willen : supporters zijn heel belangrijk voor onze speelsters. Alle Mehoni ploegen, van jong naar ervaren, willen liefst niet in een lege zaal spelen. Da’s niet plezant, vraag het maar aan Nina Derwael, die weet er alles van. Daarom deze oproep aan de Zwienkerkenaars-supporters : kom zoveel mogelijk kijken naar de (thuis)matchen om onze speelsters aan te moedigen naar hun volgende overwinning. Wanneer is dat en waar verwachten we jullie allen ?  Hier zie, de eerstvolgende thuismatch van de M&M damesploeg gaat door op 3 oktober om 11h, op het gekende adres (Gemeentelijke Sporthal). Hou die dag en uur dus al maar vrij, of verzin een goeie smoes en verplaats in uw agenda wat jullie voor dan al gepland hadden (gratis smoes-tips zijn te verkrijgen bij ondergetekende). En doe nu ook maar hetzelfde voor 14 november, zelfde uur en plaats (tweede M&M thuismatch), …de firma dankt u 😊. 

 

Schrander als jullie zijn, beste Zwientjes, hebben jullie ongetwijfeld opgemerkt dat die thuismatchen doorgaan op een zondagochtend, en dus perfect aansluiten op het aperitief. Wacht, wacht,…er is nóg goed nieuws, het kan echt niet op : de bar zal open zijn na de match !!  Er is dus geen enkele reden om niet te komen supporteren. De M&M van hun kant beloven u dat ze er dit seizoen opnieuw een ferme lap gaan op geven, onder het gekende Mehoni motto “We Geven Ons Niet !!”

 

Ignace Cognito