Mehonieuws:  Tien om te zien !

 

ontbijt Mehoni

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Er zijn zo van die dagen dat sommigen in het Mehoni-bestuur de tijd van hun leven hebben, neem nu onze penningmeester…

 

Het zit zo, onze voorzitter, V1 voor de vrienden, maar ook gekend als Moeke Maizena van Mehoni, (zie  de vorige Mehon-Nina voor meer uitleg), had tijdens de laatste bestuursvergadering eens gecheckt op www.volleyscores.be hoe haar troepen het ervan af gebracht hadden na één maand competitie. Ze had, tot haar eigen verbazing en jolijt, vastgesteld dat Mehoni al tien (10 !) overwinningen bijeen gemept heeft.  Heu ? Wie heeft dat dan wel voor mekaar gekregen ? Hier zie : de M&M (‘Mehoni Meiden’) wonnen hun openingsmatch (goed begonnen, half gewonnen!), de U15 won maar liefst 3 keer (heel straf!), de U13 deden er ook nog 2 overwinningen bij (joehoe !) en de Desperate Housewives afdeling van de VLaMmen lachte zich al 4 keer van overwinning naar overwinning (wie doet beter?).  Wadde, wadde, wadde…(allé, vullen jullie dat nu zelf maar aan, uw reporter heeft het opzoekingswerk al gedaan).

 

U kent ons (en V1…): zoveel goed nieuws, dat moet gevierd worden. V1 draait haar hoofd richting onze Mehoni penningmeester, die net voordien nog zat te knikkebollen tijdens deze spannende bestuursvergadering. V1 (enthousiast) : “ Zeg, penningmeest’r, zoen we dadde nie vieren met een feestje, die 10 Mehoni overwinningen ? Wat pijs je ? Weet je wadde, we gon een groat Mehoni-ontbijt doen, dat briengt nog wat geld in de clubkasse oak. Jo’m é, we goan dat doen wi ! “. Onze penningmeester, die plotsklaps weer onder de levenden is, gaat direct akkoord : “ J’et geliek, Veurzitter, we goan dat doen, goe idee”. Kijk, in de carrière van een penningmeester van een sportclub, wiens opdracht er, kort samengevat, in bestaat ervoor te zorgen dat de inkomsten groter blijven dan de uitgaven, is er echt geen heuglijker moment te bedenken dan wanneer nog eens een feestje georganiseerd wordt. Niet zelden dansen penningmeesters van sportclubs, gekend als notoire feestbeesten, op zo’n moment wild en ongecontroleerd rond de bestuurstafel, of erop !

 

Nu we het toch over het knelpuntberoep “penningmeester” van sportclubs hebben, zou het niet het moment zijn om die functieomschrijving op de Mehoni website een ietsjepietsje te pimpen ? Allé zeg, hoe oubollig klinkt dat nu, in het jaar 2021 , een “penningmeester” (!),…in tijden van bitcoins, bank-apps, automatische overschrijvingen, PayPal en cryptomunten ? Zouden onze speelsters, behalve die van de VLaMmen natuurlijk, wel weten wat een “penning” is, laat staan wat ze zich moeten voorstellen bij een “meester van de penningen”? Sommige clubs bakken het zelfs nog bruiner, gaan nog verder in de tijd terug, en noemen hun penningmeester de ….”schatbewaarder” van de club. OMG, een “schatbewaarder” ! Uw reporter moet bij die term altijd denken aan Pirates of the Carribean, met Johnny Depp die, gevaarlijk zwaaiend met een zwaard op een kist, de schat bewaakt. Daarom deze oproep van ondergetekende @Mehonibestuur : verzin eens een meer eigentijdse titel voor onze “penningmeester” a.u.b. ? Echt waar, zet dat misschien als eerste punt op de agenda van de volgende bestuursvergadering, waarvoor oprechte dank.

 

Wacht, die bestuursvergadering is nog niet gedaan hoor: nu richt V1 haar blik, streng maar nog altijd rechtvaardig, naar alle andere leden van ons bestuur en stelt hen de volgende retorische vraag : “Je goat giender wel elpen om dat ontbijt g’reed te zett’n en tonne dorachter wére up te kuuschen hé ”? (n.v.d.r. : “delegeren” is de geijkte term hiervoor). Ergens ter hoogte van het woord “zett’n”, middenin de vorige zin, beginnen allen aanwezig in het gezichtsveld van onze V1 al héél overtuigend met hun hoofd te knikken (n.v.d.r. : verticaal, niet horizontaal), eigenlijk meer te headbangen, zó enthousiast als ze zijn om ongeveer 175 Mehonians, op een vroege zondagmorgen, een Mehoni ontbijt, ook wel eens een royaal ontbijt genoemd, te serveren.  Dat laatste onderscheidt zich van uw dagelijks ontbijt doordat het niet alleen boterhammen met kaas en choco in de aanbieding heeft maar ook : hesp, préparé, krabsla, heilbot, zalm, brie, yoghurt, verse fruitsla, cornflakes, spek, ei, fruitsap, Cécémel, en ook zelfs bubbels, en dat allemaal voor een democratische prijs ! Beste lezers, ondergetekende heeft het uit héééél betrouwbare bron : maar liefst 175 Mehonians en sympathisanten die komen ontbijten, daarmee heeft Mehoni meteen het grootste post-corona indoor-event van Zwienkerke georganiseerd. Wisten jullie trouwens dat ons Royaal Ontbijt nog sneller uitverkocht was dan een concert van Ed Sheeran of Coldplay ? En 175 VIP-seats hé, geen andere, high five !!!!

 

Ja ja, we geven het ootmoedig toe, de M&M winnen voorlopig nog niet altijd en overal. We moeten de tegenstand toch ook iets laten, het zou anders saai zijn, nietwaar ? Maar zelfs als onze ploegen eens verliezen, blijft uw reporter lachen, vooral met de tegenstanders wel te verstaan. Neem nu die laatste thuismatch van de M&M, op zondagochtend 3 oktober om 11h. Voor de talrijke M&M supporters langs de zijlijn was het aanvangsuur van die match duidelijk al apero tijd, terwijl het voor enkele dames op het plein zo te zien nog midden in de nacht was. Niemand die dat beter en sneller door had dan de coach van onze tegenstanders, niet toevallig een vrouw. Een sympathieke madam, daar niet van, maar haar ploeg bakte er tijdens de eerste set niet al te veel van, en die coach vraagt daarom bij hoogdringendheid een time-out aan om die acute crisissituatie met haar speelsters te bespreken. Nu ja, bespreken…? Dat vrolijk onderonsje was dan wel eentje met de volumeknop op het maximum. Iedereen daar aanwezig, de Mehoni supporters, maar ook alle inwoners van Knokke tot Oostende en van Blankenberge tot Brugge konden de ‘kleine werkpuntjes’ aan het adres van Team Beernem mee volgen : “Jullie zijn d’er niet met je gedachten bij hé”, “allé, waar sta jij nu weer ?”, “je loopt mekaar in de weg, dat gaat zo niet hé”, “je moet die hoek beter afdekken”, …en nog veel meer motiverende peptalk 😊😊😊. Ondertussen communiceerde de M&M coach, TC-One, zijn strategie zo stil mogelijk aan zijn team, compleet onverstaanbaar voor de tegenstrevers, maar toch perfect te begrijpen voor zijn M&M via de techniek van het liplezen. Slim !

 

Tot slot, veel dank aan alle trouwe en af-en-aan trouwe Mehoni supporters om naar de Mehoni matchen te komen kijken ! Nog van dadde a.u.b. ! Mehoni had die bewuste 3e oktober niet alleen méér supporters meegebracht dan gewoonlijk, er zat er zelfs enen tussen op steroiden (n.v.d.r. : korte persoonsbeschrijving van betrokkene : 70+er, witgrijs voltapijt op zijn schedeldak, verwart al eens supporteren met coachen, en brult nu en dan een “Y-E-S-S-S-S !!!” met zoveel decibels, dat zijn oerkreet in de meeste gemeenten beboet wordt als geluidsoverlast (voorlopig niet zo in Zwienkerke 😊). Ach ja, even ter herinnering : De volgende thuismatch van de M&M staat gepland op 14 november. Genoteerd iedereen ? Hangt de Post-it al aan de ijskastdeur: “14 november, 11h, Gemeenteschool Zwienkerke”. Beste Mehonians, jullie gaan toch ook weer op post zijn hé, we rekenen erop. Immers, wat geldt voor onze penningmeester, ons bestuur, en onze speelsters, geldt ook voor jullie : We Geven Ons niet ! 

 

Ignace Cognito