Mehoni kerst

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Eerst allemaal een héééél dikke merci voor jullie steun die voor de gelegenheid verpakt werd als een hele hoop wijnflessen. Onze penningmeester kan weer enkele maanden op zijn twee oren slapen.

 

By the way, een paar weken geleden riep ondergetekende, in zijn jeugdig enthousiasme, op om massaal naar alle matchen van de Mehoni ploegen te komen kijken, en lap, die pretbedervers van de corona-adviesraad GEMS verboden een paar dagen daarna “de aanwezigheid van alle supporters bij binnensporten”, corona weet u wel. De GEMS, niet te verwarren met die prachtige Alpengeit, is eigenlijk een samentrekking van enkele zelfverklaarde experten zijnde : Geert ‘Griezel’ Molensteen, Erika Ziet-Ze-Vlieghe, Marc Van Zwans en Steven van Klucht, de hoofdrolspeler in de dagelijkse soapserie Viroloog zoekt Vrouw (geeuw, diepe geeuw…).

 

Zeg, olijk GEMS kwartet, weten jullie wel wat dat betekent wanneer de M&M (‘Mehoni Meiden’) moeten volleyballen zonder supporters ? Dat is even erg als een café zonder bier hé !! Zo gaat dat toch niet ? Supporters, zeker de Mehonians, kunnen nu eenmaal niet telewerken, je kan ze ook de elementaire technieken van Mehoni-supporteren niet aanleren via afstandsonderwijs. Ja maar, “’t is omdat het te gevaarlijk is wegens corona”, oppert dan een wijsneus-viroclown.

 

Wel, weten jullie wat, beste Mehonians ? We noemen onze matchen voortaan geen “binnensport” meer, maar een “indoor event” waar geen “supporters” naartoe komen maar “toeschouwers”. De volgende “M&M match” verpakken we gewoon als De Slimste Match”, die vanaf nu niet meer doorgaat in een “kille, tochtige sportzaal”, maar in een “perfect verluchte Mehoni-opnamestudio” (n.v.d.r. : er worden wel degelijk filmpjes gemaakt van de M&M, die staan op onze website, op het Mehoni Smoelenboek, en op Twizzit, jawel !).  Ziezo, da’s dan geregeld, nu mogen er – hocus, pocus - weer 200 toeschouwers komen kijken naar de matchen van onze M&M (met mondpamper wel te verstaan, en die neerzitten ook, net zoals in ze dat dagelijks doen in De Slimste Mens). Daar kan een immer bezorgde veearts-viroloog als Steven Van Klucht écht niets op tegen hebben, niet waar Steven ? Tuurlijk niet.

 

Nog even een kleine maar niet onbelangrijke dienstmededeling : zelfs zonder supporters,…sorry we moeten er ook nog aan wennen hoor,… zelfs zonder onze “toeschouwers”, blijven de Mehoni ploegen winnen. De tussenstand van het aantal overwinningen op dit moment staat al op meer dan 25 stuks, morele en bijna-overwinningen niet meegeteld !  Proficiat aan alle M&M !

 

’t Is waar zeg, het is bijna al weer Kerstdag ! De coronakilo’s zijn er nog niet af en de kerstkilo’s beginnen zich al op te stapelen, maar de sfeer is toch plezant, ’t is duidelijk: Santa Claus is coming to (Zwienkerke) Town,…yes, yes…Hoog tijd dus dat Mehoni er ook een beetje de kerstsfeer in brengt, met een evergreen die 17 generaties op rij zeker kennen nl. Jingle Bells, Jingle Bells. Yep, we hebben de tekst van deze oorwurm weer een beetje “gemehoniseerd” 😉. Het Mehoni bestuur heeft al flink geoefend, verschiet dus niet als u ze plots, volledig getooid in dito kerstoutfit, als een echt kerstkoortje ziet staan op ons dorpsplein, daar bij die collectie verlichte Lange Vingers, terwijl ze de Mehoni versie van Jingle Bells zingen. Maar, beste Mehonians, mogen we ook nog eens beroep doen op uw bereidwillige medewerking, het kost echt niets behalve een klein beetje moeite, please ??? Dank u ! Wel, hier komt de opdracht : speel eerst de originele Jingle Bells melodie nog een paar keer af op uw playlist, Youtube of welk ander kanaal ook, om weer in the mood te komen. Zet u dan knusjes bij uw kerstboom, en zing met uw familie-bubbel uit volle borst Jingle Bells, Volley Balls (de tekst vindt u hieronder). Drie, twee, één,…daar gaan we :

 

Dashing through the match
In a three sets superplay,
                     Packo balls we
catch,                      
Laughing all the way
😊😊.
Balls fly over t’ net,
Our coach he feels allright
What fun it is to play and sweat        
for a
victory tonight, oh!

 

 
Jingle bells, volley balls,
Smashing all the way.
Oh what fun it is to play
Beat Slovo here today, hey!
Jingle bells, volley balls,
Serving all the way.
How much fun it is to hit
matchpoints every day.

 

Now our team is great,
Like it while we’re young.
We hit the balls so straigh
t,
Supporters get dry tongues.
They rush into the bar
Our aces reach high speed,
The coach says we’re a superstar,

And Meh’ni takes the lead !

 

 
Oh, jingle bells, volley balls,
Blocking all the
way.
Oh! what fun it is to play,
When we all feel so okay, hey !
😊😊
Jingle bells, volley balls,
Free balls all the way.
Oh! what fun it is to beat,
team Hermes again hooray !
Oh, what fun it is to beat
team Torhout again hooray !

 

Ja, …doe maar nog een keer,…goed bezig, zing maar door, bluven goan, of zoals we dat bij Mehoni roepen: We geven ons niet !

 

Ignace Cognito