Mehonieuws : De Mehonicijfers ! (bron : Zwiensano).

 

 

cijfers feest 2

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Kijk nu toch eens naar de Mehonicijfers hierboven ! Ze zijn trouwens véél belangrijker dan de coronacijfers. Die laatste zijn de dagelijkse tussenstand van de snotvallingen in Belgistan, die de media ons dagelijks serveren om ons moreel op te krikken (zucht). De grafiek van de Mehonicijfers toont (cumulatief) de stand van de overwinningen van de verschillende Mehoni ploegen, voor elk apart en voor allemaal samen. Ze zijn afkomstig van het befaamde Zwiensano instituut, helpen wél om u mentaal op te monteren, en zijn dan ook nog eens vééééél betrouwbaarder dan wat die BV-virologen en biostatistici om de haverklap mogen uitkramen op Van Ranst TV (de VRT…).

 

Helaas pindakaas, we kunnen er niet rond, tegenwoordig MOET elk pietluttig detail, nieuwtje of cijfer eerst aan die viroclowns voorgelegd worden om te zien wat ze ervan denken. Over werkelijk alles hebben die aandachtzoekers een mening. Allé, neem nu die Steven Van Klucht…dat is een veearts, die toevallig verder gestudeerd heeft op virussen… bij varkens. U leest het goed : bij varkens ! Dat is dus die jongen zijn expertise. Als u ondergetekende niet gelooft, google dan zelf eens naar zijn Wikipedia-pagina : “Hij ging diergeneeskunde studeren en behaalde een master in de Diergeneeskunde aan de RUG in 2000. Vijf jaar later behaalde hij met zijn onderzoek over respiratoire virussen (waaronder het coronavirus) bij varkens zijn doctoraat in de Diergeneeskundige Wetenschappen”. Zo staat het er letterlijk, de Steven kent alles van virussen bij varkens, bie de zwiensdus. Het is dan misschien nog ergens te begrijpen dat die gast corona-advies geeft aan de inwoners van polderdorp Zwienkerke, maar konden ze nu echt niemand anders vinden om zo’n wereldwijde coronapandemie te bekampen ? Die Van Klucht wordt tegenwoordig over werkelijk alles geïnterviewd in de media, hij is gewoon Expert-in-Alles-En-Nog-Veel-Meer. Gow zeg, in december gaf hij advies over hoe en wanneer u uw dampkap moet opzetten op Kerstavond, onze dampkapviroloog. En vorige week was hij zelfs even in de waan dat hij Frank Deboosere was : “Het wordt een mooie zomer”, was de titel boven een artikel in de kwaliteitskranten, getekend Steven Van Klucht, voorzien van een foto die hij wellicht van zijn Tinder account gekopieerd had, zo met een schalks lachje, ondeugende pretoogjes vanachter zijn zoveelste hippe brilmontuur, zijn netjes getrimd peper-en-zout baardje vooruitstekend.... Ach, onze Steven toch, ‘t is overduidelijk dat hij niet meer alleen op virussen jaagt hoor. 

 

Allé vooruit, omdat het niet anders kan, legt uw reporter de Mehonicijfers op vandaag (zie grafiek) voor aan onze BV-virologen :

 

Uw reporter : ‘Mr. Van Klucht, volgens Zwiensano hebben alle Mehoni ploegen samen halfweg dit seizoen maar liefst 32 overwinningen bijeen gemept. Hoe moeten we dat cijfer interpreteren? ‘

Van Klucht (fel knipperend met zijn pretoogjes, zoals steeds) : Ik ben voorzichtig optimistisch daarover, die curven gaan nog verder stijgen. Ik denk dat de piek van de overwinningen nog niet bereikt is. Die overwinningsmodus is trouwens heel besmettelijk, we zien daarom dat die roes zich verder doorzet bij alle Mehoni ploegen. Wellicht zal het aantal Mehoni overwinningen dan ook verder oplopen in de komende weken en maanden. Dat is heel bemoedigend. Ik verwacht de piek ergens rond eind april, maar dat is moeilijk te zeggen (knippert nu weer heel fel met zijn ogen)’.

 

Uw reporter weer : ‘Dag mevrouw Ziet-Ze-Vlieghe, of mag ik Erika zeggen ? Het volleybalseizoen is nog maar halfweg, of zelfs nog niet halfweg door al die annulaties. Toch heeft Mehoni al 32 keer gewonnen. Wat leidt u daaruit af? ’ 

Erika Ziet ze Vlieghe (hyperkinetisch knikkend vanachter haar mondpamper) : ‘Als wetenschapper ben ik uitermate bezorgd daarover…’.

Uw reporter : ‘Heu ?? 32 keer gewonnen, en toch bent zeer bezorgd ? Wat is dan het probleem? ’

Bezorgde Erika Ziet-Ze-Vlieghe weer : Wel ja, ik ben steeds meer bezorgd over de tegenstanders van Mehoni, de toestand van de tegenstand is uitermate zorgwekkend, zonder meer. Jullie tegenstanders beginnen al te bibberen als ze weten dat ze tegen Zwienkerke moeten spelen, ze gaan in zelfisolatie van schrik, niet omwille van corona hoor. Hun motivatiebarometer gaat zo snel naar beneden als die overwinningscurve van Mehoni stijgt.’

Uw reporter (opgelucht nu) : ‘Ach ja , op die manier, dan is’t goed mevrouw Ziet-ze-Vlieghe, bedankt voor uw waardevol inzicht’.

 

Plots daar komt ene Geert Molensteens van onder zijn steen gekropen en geeft ook zijn deskundige mening over de Mehonicijfers, geheel onverwacht en nog meer ongevraagd:

Geert Molensteens nu (voorafgaande waarschuwing : elk interview van onze Geert klinkt alsof het op een deprimerende, mistige  maandagmorgen opgenomen is, het probleem ligt dus niet bij u) : ‘Mijn statistische modellen geven aan dat de Mehoni overwinningscijfers verder gaan stijgen, hoeveel is moeilijk te zeggen, het aantal overwinningen kan zelfs verdubbelen of nog meer dan dat, maar het kan ook veel minder zijn (2 bvb.), of zelfs geen. Alles hangt af van de maatregelen die de Mehoni coachen opleggen aan hun speelsters en het gedrag van de speelsters : hoe goed gaan die zich houden aan de adviezen van hun coach, zoals op tijd naar alle trainingen komen, met niet meer dan 6 tegelijk op het plein staan maar toch als één ploeg spelen, en vooral zich niet geven natuurlijk. Dat zijn de basismaatregelen, de coachen moeten die blijven herhalen, de M&M (‘Mehoni Meiden’) mogen die adviezen nooit uit het oog verliezen’.

Uw reporter weer (ongelovig) : ‘Amai, Mr. Molensteens, die voorspellingen van uw modellen kunnen precies alle kanten op ? Ze kunnen er nogal ver naast zitten ook ? Is dat eigenlijk wetenschap of waarzeggerij ? Op het examen virologie en biostatistiek wordt geen giscorrectie toegepast zeker? ‘ 

Geert Molensteens weer (enigszins geïrriteerd nu) : ‘In de faculteit Virologie en Biostatistiek noemen docenten en studenten dat soort flaters gewoon voortschrijdend inzicht’.

 

Ondergetekende wou het panel van experten bedanken en het gesprek afronden, maar uit de achtergrond dook plots een grote zwerm cameraploegen en journalisten op, met in hun zog een kleine dikkerd op (een 50+’er), met een laag zwaartepunt dat hij duidelijk compenseert met een hoge eigendunk. Uw reporter kende hem van ergens, maar wist niet direct meer van waar…, allé help mij eens zeg,… hij draagt altijd een trui, van het type ‘maatje-meer’ (‘XXXXL’ volgens het waslabel binnenin),…Op een kerel met zo’n BMI plakken zijn collega-viroclowns hierboven meestal de term “risicopatiënt” als op corona aankomt. Ach, nu weten we het weer : daar is’m, daar is’m :

 

Alomtegenwoordige Marc : ‘Wacht, wacht, beste Mehoni reporter, ’t is Marc hier, van de gelijknamige TV-zender VRT, maar u mag gerust Prof. Dr. Van Zwans zeggen hoor… Ik heb niet veel tijd, want moet nog een tiental TV- en radio optredens doen vandaag, maar ik wil nog snel een belangrijke versoepeling aankondigen voor de Mehonias en hun talrijke supporters : vanaf vandaag (28/1/2022) mogen er weer toeschouwers naar de matchen komen kijken. En, reporter, wat zeg jij nu tegen nonkel Marc…?’

Uw reporter (onderdanig): ‘Bedankt Prof. Dr. Van Zwans! ‘

 

U leest het goed, beste Mehonians, Alomtegenwoordige Marc doet zowaar een oproep om terug te komen supporteren ! Waar en wanneer ? Volgens www.volleyscores.be spelen onze dames op 29/1 (16h) in en tegen Torhout en dan – groot feest – : twee opeenvolgende thuismatchen (op 6/2 en 13/2, om 11h), … aansluitend aperitief, woehoe 😊). Vergeet zeker ook niet om naar de matchen van alle andere ploegen te komen kijken hé. Allen daarheen, want we geven ons niet !

 

Ignace Cognito