handen
 

Gemeentes Knokke-Heist, Zuienkerke, Damme, De Haan en Blankenberge trappen hun gezamenlijk initiatief voor ondersteuning van mantelzorgers af met de opening van het maandelijkse mantelzorgcafé De Warme Golf op 22 maart in de Sint-Niklaaszaal in Westkapelle.

 

Het mantelzorgcafé is een maandelijkse bijeenkomst van en voor mantelzorgers in een open, huiselijke sfeer. Een kerngroep van enthousiaste mantelzorgers startten en runnen het initiatief. Alle mantelzorgers uit Blankenberge, Damme, De Haan, Knokke-Heist en Zuienkerke die kort- of langdurig zorgen voor een hulpbehoevend(e) familielid, kennis of buur zijn welkom. Naast ontspanning worden ook inhoudelijke thema’s behandeld samen met sprekers en experten. Thema’s die aan bod zullen komen zijn onder andere rechten en statuten, thuiszorg en wonen, jonge mantelzorgers, preventie en omgaan met aandoeningen.

 

Met De Warme Golf bieden de gemeentes een plaats waar mantelzorgers terecht kunnen voor praktische informatie rond mantelzorg, elkaar kunnen ontmoeten om tips & tricks uit te wisselen, hun verhaal te doen of gewoon even te ontspannen.

 

Het mantelzorgcafé van De Warme Golf wordt elke maand in een andere gemeente georganiseerd. Het eerste café gaat door op 22 maart in de Sint-Niklaaszaal in Westkapelle met een verwelkoming door schepen van der Hooft gevolgd door info over jouw rechten en statuten als mantelzorger door Coponcho en een voorstelling van mantelzorgcafé De Warme Golf. Tot slot kan je er nog kennismaken met andere mantelzorgers uit de regio.

 

Inschrijven kan via mantelzorg@knokke-heist.be of 050 530 900.  
Meer informatie over De Warme Golf vind je op www.mantelzorghub.be/cafes/de-warme-golf.

 

Mantelzorgcafé De Warme Golf - 22 maart, 14 tot 16 uur in de Sint-Niklaaszaal, Dorpstraat 81, 8300 Westkapelle.

Ontdek of er een mantelzorgcafé in jouw buurt is op https://www.mantelzorghub.be/