Mehonieuws : Mehoni Energie.

mehoni1 ab66b 

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Juicht, gij allen, want het seizoen 2022/2023 is weer begonnen ! Eindelijk, hoog tijd dat de serieuze ploegsporten voor vrouwen opnieuw van wal schieten. U denkt misschien aan vrouwenbasketbal of zo…met de Belgian Kittens ? Neen wi, daar durft uw reporter zelfs niet over te schrijven, die Belgian Kittens zijn niet alleen lange meisjes, ze hebben nog véééél langere tenen, vraag het maar aan sportjournalist Eddy Demarez, die kan er van meespreken. Vrouwenvoetbal dan, met onze befaamde Red Flames in de hoofdrol ? No way José ! Kom zeg, die opgeklopte euforie in alle media tijdens de voorbije zomer rond de Red Flames, dat was toch niet om aan te horen ? Volgens de dolgedraaide pers “schreven de Red Flames geschiedenis met hun plaats in de kwartfinales op het EK” ??? Och gottekes toch, echt waar? … Gaan we de cijfers van dat EK er nog even bij pakken ? Doen we ! Hier zie, de Red Flames speelden eerst gelijk tegen IJsland (een landje met een bevolking nauwelijks zo groot als Gent, dat bovendien 8 maand per jaar onder een dik sneeuwtapijt ligt, en de andere 4 maand onder een laag lava, wanneer weer eens een vulkaan met een naam als een spraakgebrek zoals de Eyjafjallajökull een beetje last heeft van zijn ingewanden). Daarna kregen die fantastische Rode Vlammen op hun doos tegen Frankrijk (allé, ’t is van uw buren dat je het moet hebben), en…wonnen amper 1 keer (tegen Italië).

 

Begrijp wie kan, maar op een EK voetbal mag je met zo’n middelmatig parcours tegenwoordig toch door naar de kwartfinales. Applaus op alle banken dan maar ? Wacht, niet te rap hé, daar kregen de Red Flames nog een pandoering van 11 Zweedse blondines, voor ze vriendelijk naar de uitgang van hun “historisch” EK werden begeleid. Samengevat, de Red Flames waren dus met moeite tot bij de laatste 8 op 16 (!) deelnemers gesukkeld, maar ook niet meer of beter dan dat. Edoch, één overwinning op vier matchen scoren, dat verpakte de media als “geschiedenis schrijven”. Welaan mensen, als’t zo zit, dan gaan onze Zwienkerkse Mehoni Meiden (‘M&M’) nogal eens volleybalgeschiedenis schrijven dit seizoen. De eerste M&M overwinning is trouwens al binnen op dit eigenste moment (tegen Middelkerke, in 3 straight sets, woehoe !). Dikke proficiat dames !

 

Beste allen, jullie willen er ongetwijfeld ook bij zijn wanneer de M&M geschiedenis aan het schrijven zijn, toch ? De M&M bruisen van energie, en gaan er dit seizoen dus weer een ferme lap op geven, beloofd ! Voor de thuismatchen van onze damesploeg weet tegenwoordig zelfs elke blinde zonder geleidehond waar hij moet zijn, en wanneer, nl. in de Mehoni Arena, alias de gemeenteschool, Nieuwe Steenweg 37, meestal om 11h op zondagmorgen (lees : apero-time 😊). Zijn er mensen met excuses ?...U hebt teveel werk misschien? Of te weinig tijd ? Of alle twee ? Goed geprobeerd hoor, maar daar trappen we niet in. Breng dan eventueel uw strijk mee hé, en doe hem tijdens de match, langs de zijlijn. ’t Is ook goed voor uw energierekening. U ziet, het Mehoni bestuur denkt aan alles.

 

Trouwens, wisten jullie dat de M&M zelfs die-hard supporters hebben tot ver buiten de gemeentegrenzen van Zwienkerke ? Bijvoorbeeld, zaterdag 9 september, in Wevelgem of-all-places…onze Mehoni dames speelden daar een bekermatch. Alle supportersbanken goed gevuld, uw reporter kon nog net één leeg stoeltje spotten naast een echte aboriginal van Wevelgem, een Wevelgem-mens :

 

Reporter : “Dag meneer, is dat stoeltje naast u nog vrij a.u.b. ?”

 

Wevelgemmens : “Eigenlijk niet, ik had twee plaatsen al lang geleden gereserveerd voor mij en mijn vrouw, ziet ge. Mehoni speelt maar uiterst zelden eens een match in Wevelgem, en het zou de eerste keer zijn sinds vele jaren dat we de befaamde M&M eindelijk eens in’t echt bezig zien, in een bekermatch nog wel. Daar moet je gewoon bij zijn hé”.

 

Reporter : “Ok, jammer, die stoel is niet vrij dus,…maar geen probleem meneer, ik zoek verder”.

 

Wevelgemmens : “Neen, neen, ’t is goed hoor. Zet u maar, mijn vrouw is er toch niet bij. Ze is ondertussen gestorven”.

 

Reporter : “Oei, dat is heel erg. Mijn oprechte deelneming meneer, vanwege alle Mehoni supporters, speelsters, coachen en bestuur. Maar…, als je die twee stoelen dan toch al gereserveerd had, kon je dan niemand anders meenemen naar de match vandaag ? Een buur, een familielid, vriend, collega…?”

 

Wevelgemmens : “Ach neen, jong, dat ging niet…die zijn nu allemaal naar de begrafenis hé”.

 

Toch een straffe M&M supporter hé, daar in het verre Wevelgem ? Uit het goede hout gesneden als u het ondergetekende vraagt. Bon, de Mehoni speelsters, van de U13 tot en met de A75, rekenen ook dit seizoen op jullie sportieve aanmoedigingen en aanwezigheid bij de matchen. En inderdaad, spaar op uw energie thuis, maar zeker niet langs de zijlijn wanneer jullie komen supporteren ! Zie hieronder het overzicht van de thuismatchen tot eind december, hou wel eventuele wijzigingen in de kalender in het oog op www.volleyscores.be, ).

 

mehoni2 01700 

 

Ach ja, ook dit seizoen is de Mehoni clubslogan dezelfde gebleven, brul hem gerust met veel energie mee vanop de zijlijn : We geven ons niet !

 

Ignace Cognito