Mehonieuws : Meho-Nie-Naar-Qatar   

 

Wijnfoto 2 2 8a312

 

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Jullie staan voor volgende verschroeiende keuze : naar het WK voetbal in zandbakland Qatar (gaan) kijken, of eventueel naar een lokaal Rode Duivels fandorp (de Aldi-versie van dat WK), of komen jullie supporteren tijdens de Mehoni matchen in Zwienkerke ? Moeilijk hé, maar geen paniek, uw reporter zal een beetje helpen zodat jullie zeker de enige juiste beslissing nemen 😊.

 

De media willen ons doen geloven dat er weinig supporters naar Qatar gaan “omdat het daar zo duur is”. Haha, goed geprobeerd hoor, dat kostprijsargument. Acht jaar geleden vloog er nochtans wél een klein leger supporters naar het WK in voetbalgek Brazilië, dubbel zover als Qatar, en Brazilië was ook duur. Daarom vraagt ondergetekende zich af of er niet een paar andere “kleine ongemakken meespelen bij een WK-trip naar Qatar, waardoor zelfs de grootste Rode Duivels fan afhaakt. Een paar voorbeeldjes van wat in streng islamitisch Qatar niet kan of mag, we plukken ze zomaar van de vele websites over dat land, schiet dus vooral niet op de boodschapper : een korte broek dragen in’t openbaar (maar evengoed in winkelcentra en ziekenhuizen) is verboden, rondlopen in T-shirts en topjes met korte of zonder mouwen evenzeer (het is daar maar 35 graden op dit moment), alcohol drinken of dronken zijn in het openbaar is al helemaal uit den boze, Qatar heeft trouwens net aangekondigd dat alcohol in en rond de WK stadions verboden is, en hou u vast,…intimiteit tonen (!) in de publieke ruimte, zowel tussen personen van verschillend als van hetzelfde geslacht is niet toegestaan. Blijf nog even bij de les : op vloeken of obscene gebaren staan gevangenisstraffen (n.v.d.r. : de gemiddelde voetbalsupporter doet zoiets natuurlijk NOOIT, ga weg). Nog een leuk weetje : op seks tussen ongehuwden en andere one-night-stands staan strenge straffen. OMG !…Onze dringende oproep aan scheefpoepers allerhande : blijf weg uit Qatar.

 

Ach ja, elke variant van LGBT is illegaal in Qatar. Zwaaien met de regenboogvlag tijdens het WK, buiten de stadionmuren, wordt dus “sterk afgeraden uit respect voor de lokale cultuur”. De zeldzame afgereisde voetbalfans zullen bijgevolg ook niet over regenboogkleurige zebrapaden de Nieuwe Qatarese Steenweg kunnen oversteken op weg naar het stadion. Muggenzifters zullen nu tegenwerpen dat we in ons polderdorp toch ook geen regenboogzebrapad hebben. Dat klopt, maar breng onze technische dienst vooral niet op ideeën hé, als ze eens wat verf of tijd op overschot hebben is dat zo geklaard.

 

OK, heeft er nog iemand goesting om naar Qatar te gaan ? Iedereen kiest vrij natuurlijk maar Mehoni says no ! Qatar lijkt ons eerder place-not-to-be en het voetbaltornooi dat daar doorgaat is het WK-not-to-see, want de matchen gaan door in 8 spiksplinternieuwe openlucht-voetbalstadions, gebouwd door loonslaven waarvan er ongeveer 6 500 het leven lieten tijdens de bouw ervan (volgens Qatar : collateral damage). De temperatuur in de stadions wordt met airco (!) gekoeld van ongeveer 33 naar 22 graden, opdat al die voetbalmiljonairs vooral niet teveel zouden zweten. Ocharme, waar zijn klimaatactivisten als je ze nodig hebt ?  Hallo Greta en Anuna, iemand thuis ? Ondertussen, "genieten" indoorsporters in winters Belgenland van sporthallen zonder of met weinig verwarming, koude of zelfs geen douches na de matchen, zwembaden met koud(er) water etc...de energiefactuur, weet u wel ?   

 

Vandaar onze warme oproep om de enige logische beslissing te nemen, en in de komende weken vooral naar… Mehoni te komen kijken. Vergeet om te vergeet, onthou om te onthou : de volgende thuismatch van de Mehoni damesploeg is op 4 december, om 11h, be there ! ’t Is niet alleen dichtbij en goedkoop, u doet er ook de speelsters een groot plezier mee. Bovendien worden Mehoni supporters niet geconfronteerd met de meeste van de hierboven opgesomde ongemakken zoals in Qatar 😊, beloofd !

 

Mehoni supporters mogen bovendien overwinningen verwachten van de M&M (‘Mehoni Meiden’), wat lang niet zeker is bij de Rode Duivels in Qatar (breaking news : oefenmatch Rode Duivels tegen Egypte : 2-1 pijnlijk verloren, just saying…). Onze M&M damesploeg deelde laatst nog een spetter van pandoering uit aan Bredene, en wonnen in 4 sets. Yep, de M&M laten doorgaans één set liggen in Bredene, uit beleefdheid, en ook o.w.v. de speciale band met die tegenstanders. De Mehoni dames hebben ondertussen al 6 matchen op 7 gewonnen, en het seizoen is nog niet eens halfweg.  De Mehoni dames staan nu op een gedeelde 1e plaats in de rangschikking. Ter vergelijking : in het eerste seizoen, 6 jaar geleden, wonnen de M&M (slechts) één keer, uw reporter herinnert het zich nog alsof het 6 jaar geleden was. Enne, nog een belangrijke dienstmededeling: de Mehoni Puberploeg (onze U15) heeft maar liefst 7 keer… op 7 (!) gewonnen, ze voeren daarmee hun rangschikking aan, iets anders zou verbazen nietwaar ? Geloof het of niet, maar ELK van die 7 matchen wonnen die dekselse U15…in 4 sets ! Oedoendieda ??? @U15 en coach : kunnen we afspreken dat jullie al de resterende matchen van het seizoen 2022/2023 ook winnen, telkens in 4 sets a.u.b.?  Dank voor de medewerking alvast, en dikke kus van onze Voorzitter 😊.

 

Nog redenen om aan Mehoni-spotten te doen ? Hier zie, uw reporter heeft het uit welingelichte bron: de M&M zouden weldra in hun nieuwe outfits te bewonderen zijn. Komt dat zien ! Tot slot, terwijl het ene Rode Duivels fandorp na het andere wordt geannuleerd wegens geen succes, organiseert Mehoni, wegens groot succes, een wijndegustatie op 2 december in De Notelaar ! Tijdig inschrijven is wel de boodschap, want zoals jullie ongetwijfeld weten, geldt ook voor dit soort randanimatie : We geven ons niet !

 

Ignace Cognito