Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Lessen voor senioren

Workshops internet en media

Je werkt al met een PC, Tablet, of Smartphone maar er is nog zoveel dat je zou willen leren. Of moet je nog helemaal vooraan beginnen?
Geen nood, de lesgevers van Seniornet Vlaanderen staan klaar om je daarbij te helpen.
Hieronder kan je het aanbod voor het voorjaar 2023 terug vinden.senioren smartphone a4925

De workshops gaan door in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kerkstraat 17 te Zuienkerke.
Dit telkens van 9 tot 12 uur.
Toegankelijk voor iedereen vanaf 55 jaar met een Iphone/smartphone of een Ipad/tablet.

Inschrijven kan via I-Active, e-mail of telefonisch. Let op! De plaatsen zijn beperkt.
Kostprijs per les: 5 euro / kansentarief: 1 euro.

 

- 14.02 Workshop 'websites van de overheid'

Ook onze overheidsdiensten zijn de laatste jaren meer en meer gedigitaliseerd. Denk maar aan de E-box en recentelijk nog de opstart van de website van Vlaanderen.be met “Mijn Burgerprofiel”. Via de portaalsite “my.belgium.be” tonen we welke informatie je kan opzoeken bij de verschillende overheden. Ook de website van “Vlaanderen.be” wordt uitvoerig toegelicht.

 

28.02 Workshop 'mijn gezondheid apps'

Wist je dat je via de portaalsite “Mijn Gezondheid” je persoonlijke medische gegevens kan opvragen zonder aan privacy in te boeten? We bekijken stap voor stap welke info er allemaal terug te vinden is. Je openstaande medicijnen, de laboresultaten van je bloedonderzoek, je vaccinaties, en zoveel meer kan je hier terugvinden op een veilige manier. We tonen ook een aantal apps die beschikbaar zijn voor gebruik op de smartphone.

 

21.03 Workshop 'leuke apps voor op mijn smartphone'

Mensen gebruiken hun smartphone veelal enkel om te bellen of berichtjes te sturen. Er zijn echter vele apps die allemaal gratis ter beschikking staan, en ons dagelijks leven veel aangenamer kunnen maken. Toepassingen rond communicatie (Whatsapp..) , veiligheid (Safeonweb), betalingen (online bankieren), kranten, gezondheid, weer, vervoer, stocard (beheer van klantenkaarten, lidkaarten,…), 112BE (officiële app van de Belgische nooddiensten), KMI (weersvoorspellingen en waarnemingen), Google Translate,…
Een korte uitleg en beetje inoefenen van belangrijkste apps zijn het doel in deze les.

 

18.04 Workshop 'Google Maps, Waze,...'

Een smartphone wordt vaak vergeleken met een zwitsers mes die voor heel wat toepassingen kan gebruikt worden. Die vergelijking gaat zeker op wanneer we een alternatief zoeken voor een GPS of navigatiesysteem. Er bestaan verschillende apps die je perfect de weg wijzen wanneer je met de auto, fiets, te voet of met het openbaar vervoer een uitstap wil plannen. In de voordracht komen drie apps aan bod: Google Maps, Waze en Fietsknoop die elk op hun beurt reeds hun nut hebben bewezen.

 

02.05 & 09.05 Workshop 'Google foto's'

Google Foto’s is uitgegroeid tot de meest gebruikte foto app in de wereld voor zowel opslag, beheer en bewerking van uw foto’s en video’s. Wanneer je over een Google account beschikt (iedere Android smartphone gebruiker heeft er meestal één) worden je foto’s en video's veilig opgeslagen op je persoonlijke harde schijf bij Google. Je kan er  je foto’s bewerken, beheren in albums en ze ook eenvoudig delen met vrienden. De app heeft zoveel mogelijkheden dat wat uitleg noodzakelijk is.

 

30.05 Workshop 'online bankieren'

Bankkantoren verdwijnen zienderogen uit het straatbeeld. Ook telefonisch lukt het minder en minder om iemand bij de bank aan de lijn te krijgen die u stante pede kan helpen. De noodzaak is er om “iedereen” naar digitaal bankieren te doen overschakelen om uw dagdagelijkse financiele transacties door te voeren. Zelfs het simpelweg consulteren van je bankrekening(en) dient digitaal te gebeuren (niet meer wachten op rekeninguitreksels die er al dan niet nog komen). De cursus speelt vooral in op het gebruik van de digitale app van jouw bank, alsook het meer overkoepelende Payconiq waarmee men in heel veel gelegenheden online kan betalen, maar ook onderling online kan betalen onder vrienden bvb ipv cash geld te verzamelen.

Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok