Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Lessen voor senioren

Workshops internet en media

Je werkt al met een PC, Tablet, of Smartphone maar er is nog zoveel dat je zou willen leren. Of moet je nog helemaal vooraan beginnen?
Geen nood, de lesgevers van Seniornet Vlaanderen staan klaar om je daarbij te helpen.
Hieronder kan je het aanbod voor het voorjaar 2023 terug vinden.senioren smartphone a4925

De workshops gaan door in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kerkstraat 17 te Zuienkerke.
Dit telkens van 9 tot 12 uur.
Toegankelijk voor iedereen vanaf 55 jaar met een Iphone/smartphone of een Ipad/tablet.

Inschrijven kan via I-Active, e-mail of telefonisch. Let op! De plaatsen zijn beperkt.
Kostprijs per les: 3 euro / kansentarief: 0,65 euro.

 

- Lessenreeks Windows en Word: 30.01 - 06.02 - 13.02

Deze reeks is bedoeld voor personen die nog maar heel weinig met de laptop/computer hebben gewerkt. We maken eerst kennis met de laptop, leren de toetsen kennen en worden handiger met de muis. Daarna gaan we verder met het bureaublad en startscherm, vensters, bestanden en mappen.

Word kent iedereen wel als het programma om teksten te schrijven. Maar Word is veel meer dan dat. Het is een zeer veelzijdig programma met een hele sliert knoppen waarmee je de grootte en het lettertype kan wijzigen, onderlijnen, afbeeldingen kan toevoegen,...

 

- Lessenreeks Android (beginner): 20.02 - 27.02 - 05.03 - 12.03 - 19.03

De smartphone heeft tegenwoordig onze gsm bijna volledig vervangen. Velen beperken hun gebruik echter tot telefoneren en berichtjes versturen. In deze lessenreeks proberen we de “drempelvrees” wat weg te werken. Ervaring is helemaal niet nodig. Hoe bedien je nu zo’n toestel en wat kan je er allemaal mee? Er worden uiteraard heel wat nieuwe termen uitgelegd maar de focus ligt vooral op het zelf uitproberen.

 

Mijn gezondheisapps: 26.03

Wist je dat je via de portaalsite “Mijn Gezondheid” je persoonlijke medische gegevens kan opvragen zonder aan privacy in te boeten? We bekijken stap voor stap welke info er allemaal terug te vinden is. Je openstaande medicijnen, de laboresultaten van je bloedonderzoek, je vaccinaties, en zoveel meer kan je hier terugvinden op een veilige manier. We tonen ook een aantal apps die beschikbaar zijn voor gebruik op de smartphone

 

Lessenreeks Android (vervolg): 16.04 - 23.04 - 30.04

Gebruik je je smartphone reeds enkele maanden of jaren en heb je wat basiservaring? Dan is het meestal tijd voor een opfrissing en om een aantal nieuwe toepassingen te ontdekken. De onderwerpen worden samen met de cursisten samengesteld. Beheer van je eigen documenten en foto’s, onderhoud van je toestel, gebruik van de Cloud, zijn maar enkele van de vele onderwerpen die aan bod komen. Een aanrader om je kennis te verruimen.

 

Fotoboek maken: 07.05

Je leukste familie- of vakantiefoto’s verzamelen in een fotoboek gebeurt nu ook online. We kiezen één van de beschikbare websites om het volledige traject te doorlopen. We verzamelen eerst de foto’s die we wensen te gebruiken om ze vervolgens aan te passen en te herschikken. Een leuke workshop dus om stap voor stap tot een mooi resultaat te komen.

 

- Tax on web: 28.05

Om je belastingsbrief via het internet te kunnen invullen, moet je eerst kunnen opgeven wie je bent. Dat doe je met je identiteitskaart; vroeger met een token. Met onze identiteitskaart in de kaartlezer kunnen we opgeven wie we zijn. We overlopen waarvoor we de elektronische identiteitskaart vandaag allemaal kunnen gebruiken. Als laatste toepassing zien we dan de belastingsaangifte. Stap voor stap wordt de belastingsaangifte met "Tax-on-web" uit de doeken gedaan. Je leert zelf je belastingen in te vullen via het web.

 

Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok