Mehonieuws : Een Digitaal Du13wtje In De Rug ? Like !!

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

U13 like 2 cb561

 

Can’t stop this thing we started …, en ‘this thing’, daarmee bedoelen we de fantastische start waarmee Mehoni aan het jaar 2023 begonnen is : in de voorbije week wonnen zowat alle ploegen, van jong tot…hééél ervaren. 

 

De goed-nieuwsshow begon op maandagavond 9 januari, toen de VLaMmen eventjes de maat namen van De Fixers, in 3 korte sets. Die laatste bakten er eigenlijk niet veel van tegen die van ons. De Prutsers ware dus een toepasselijker naam geweest voor onze tegenstanders. Bovendien, met als hoofdsponsor ‘Kromme Elleboog’ (…voor een volleybalploeg !) op de outfit van De Prutsers waren de verwachtingen sowieso niet hoog gespannen op alle Mehoni supportersbanken.

 

In tegenstelling tot de rest van de mensheid, die Nieuwjaar viert op 1 januari, hebben de Mehoni VLaMmen beslist dat Nieuwjaar voor hen op 9 januari viel. En maar lachen, en zot doen,…ze stapten nog net niet in polonaise het plein op, maar breng die dames vooral niet op ideeën a.u.b. ! En de opwarming dan ? Ga weg, dat slaan de VLaMmen over…gewoon de zetelverwarming aanzetten in de auto op weg naar de Mehoni-arena, en dan stormen ze “voorverwarmd op 30 graden” direct het plein op om die match zo snel mogelijk af te werken en de cava te ontkurken op het nieuwe jaar. Een overwinning moet nu eenmaal op passende wijze gevierd worden, dat snappen jullie wel hé. 

 

Was dat dan geen slaapverwekkende match om naar te kijken ? Nee hoor, ondanks alles hadden De Prutsers een hoog entertainment gehalte. Eén van De Prutsers sloeg niet echt opslagen, maar gaf eerder oorvegen aan de bal. Voor de mensen die aan deze kant van de millennium-wende geboren zijn : een oorveeg is “een pedagogische tik”, iets uit de vorige eeuw dus. Die oorvegen serveerde ze bovendien vanuit een positie parallel met de opslaglijn en het net, soms bijna met haar rug naar het net (!), in een houding die het midden hield tussen iemand met een acuut incontinentieprobleem en het begin van een rituele dans van een wilde indianenstam ergens in het Amazonewoud. Niet voor gevoelige kijkers dus, maar speciaal voor dit soort situaties moet het begrip “slappe lach” uitgevonden zijn 😊😊 !

 

Over nu naar de Damesploeg… Wel, onze vrouwenbond was afgelopen zondag mans genoeg om korte metten te maken met Volley Team Brugge en ze zijn van plan zo verder te doen, nietwaar Mehonias ? Tuurlijk,want Mehoni rocks. De derde en laatste set was best spannend, amai ! Uw reporter was erbij en had het “geluk” naast onze ijverig supporterende Voorzitter (‘V1’) te zitten. Meegesleurd door een overdosis jeugdig enthousiasme, produceerde V1 af en aan een portie supporterslawaai, waarop minstens het tarief van een gasboete staat (n.v.d.r. : de gehoorschade van ondergetekende valt voorlopig mee). Ambiance troef dus ! Zeg, hebben jullie goesting om de volgende optredens van onze dames ook mee te maken, en jullie willen weten waar en wanneer ? Goh, dat komt dan goed uit ! Zie op de foto hieronder: de fantastische medewerkster van ons Mehoni promoteam draagt, geheel toevallig, een T-shirt met daarop afgedrukt het wedstrijdschema van onze damesploeg tot het einde van dit seizoen (thuismatchen telkens op zondag om 11 uur, meer details over de verplaatsingen zijn te vinden op www.volleyscores.be).

 

Mehoni on tour 2 2 b75c1

 

We hebben geen tijd en webspace te verliezen en gaan snel door met de U15. Die meisjes komen precies wekelijks het plein op onder het motto veni, vidi, vici (vrij vertaald : We-Geven-Ons-Niet, maar dan voor gevorderden). Echt waar, die U15 winnen gewoon alles !! Laat ons daarom afspreken dat we van die ploeg de uitslag enkel nog vermelden als ze eens verliezen, anders is het geen (Meho) nieuws. @U15 (A én B) en coach, één woord : F-O-R-M-I-D-A-B-E-L !!

 

….We saved the best for last : onze U13 hebben de meisjes van De Haan ingepakt zaterdag, en daarmee hebben ook zij hun eerste overwinning van 2023 binnen. Good busy, good busy…! Het moet trouwens prettig toeven zijn onder de schedelpan van die U13, zie de foto hierboven, de levensvreugde spat er gewoon af, toch ? Als ze zo doorgaan, worden ze nog echte VLaMmen. Zeg, zouden we de U13 nog een extra digitaal duwtje in de rug geven ? Doen !! Stel uw eerste goede daad van het jaar nu al maar, voor u het vergeet. Massaal liken liefst, stuur de Mehonieuws-link door naar vrienden, familie, collega’s, medestudenten, en andere Mehoni-sympathisanten en vraag hen om de benjamins van de U13 te liken, want ze zijn de U15 van morgen en de damesploeg van overmorgen. Een extraatje : zet er misschien bij van waar u liket in de comments (gemeente, stad of…land ?). ’t Zou wel eens plezant zijn te zien vanwaar de verste U13 likes komen, niet ? Allé, jullie moesten al bezig zijn !

 

U13 foto 2 b4204

 

Can’t stop this thing we started…♫ ♫ zingt Bryan Adams, of op zijn Mehoni’s : We geven ons niet !

 

Ignace Cognito