Mehonieuws : Straf, Straffer, Strafst !

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

 

U13 vlaggen f7c4b

 

Straf Onze Mehoni U13 mini-burgers…zijn wereldburgers begot ! Weten jullie nog, die Facebook likes om de U13 te steunen ? Wel, dat lappendeken hierboven toont dat de U13 een digitaal duwtje in de rug kregen van Mehoni-sympathisanten uit maar liefst 22 landen, verspreid over 4 werelddelen, en goed voor het grootste aantal likes op één Mehoni Facebook post. Die U13 zijn nog bekender dan Zelensky zeg ! Gaan we eens een kleine toets aardrijkskunde doen ? Op die foto vinden jullie alle vlaggen van de landen van waaruit de U13 geliket werden op Facebook. Hoeveel kennen jullie er daarvan, zonder te moeten googelen ? We geven er wel ééntje cadeau : de verste like kwam uit…Auckland, Nieuw-Zeeland, van een 'kiwi' die ooit nog Zwienkerke bezocht heeft. Misschien zit de Haka-Haka-Honi dans van onze damesploeg) er voor iets tussen (zie Mehonieuws van 25 maart 2022)? Dat afstandsrecord is nog moeilijk te breken, tenzij iemand een pinguïn op de Zuidpool of een ijsbeer op de Noordpool kent die op Facebook zit ? Laat het zeker weten, dan gaan we er achter aan.

 

Roeselare 2 15ef3

 

Straffer Nog in de categorie knalprestaties : de U15 Mehonias gingen een paar weken geleden op de foto met de heren van Knack Roeselare, de nummer één van het volleybal in Belgenland. Gemiddelde lengte van de Knack’ers : slechts 1m97 (!), persoonlijk nagerekend door ondergetekende. Tussen ons: dat fotomoment was eigenlijk maar de troostprijs, want het was de bedoeling dat onze U15 samen met de heren van Knack Roeselare het plein zouden opkomen voor de match, maar ‘die van ons’ waren zogezegd te laat. Goed geprobeerd van de organisatie ginder, die blijkbaar niet opgemerkt had dat de meisjes al een kwartier in blijde verwachting en in Mehoni outfit klaarstonden vlak naast het plein. Maar bon, misschien kunnen die van Roeselare hun blooper nog goedmaken ? Ondergetekende stelt voor dat de heren van Knack Roeselare naar Zwienkerke komen voor de eerst volgende thuismatch van de U15, dan mogen ze samen met onze meisjes het plein oplopen, als ze op tijd zijn tenminste, en kunnen ze ook We Geven Ons Niet ! mee roepen. 

 

Gidsen 876bf

 

Strafst ! Terwijl we bezig zijn met straffe stoten, hebben we er nog ééntje in de schuif dat we niemand willen onthouden : het Mehoni bestuur brak onlangs het West-Vlaams Record Tafelschuimen ! Lees mee…: Op zondag 5 februari, organiseerde Mehoni een leerrijke studiereis voor het bestuur, de coaches en acolieten naar het verre Brugge.  Onze Voorzitter (V1) en haar rechterhand (T2) waren de stadsgidsen van dienst en van eigen kweek, bovendien uitgedost in passende outfit (zie foto, n.v.d.r. : elke associatie die jullie nu wellicht maken met een vrijgezellenparty voor vrouwen is voor eigen rekening 😊). Onze gidsen droegen bovendien een opvallende vlag op een antenne zodat de deelnemers niet zouden verdwalen. Nu en dan sloot zich zelfs een groep Japanse toeristen aan bij de Mehoni-kudde, tot wanneer die luitjes eindelijk in de smiezen hadden dat ze achter de verkeerde gidsenvlag liepen. En, we verzinnen het niet, om zeker te zijn dat iedereen er de aandacht bijhield was ’s avonds nog een test voorzien (!), iets wat de officiële stadsgidsen van Brugge voorlopig nog niet in hun programma opnemen. Of wacht, zouden die Jappen zich daarom tijdig uit de voeten gemaakt hebben ?

 

Halfweg onze educatieve trip was een korte culinaire stop voorzien, wat had u anders gedacht 😊?  Na de maaltijd werden de Mehoni-troepen aangemaand te verzamelen voor deel twee van de guided tour, en liet V1, navigerend tussen tafeltjes op weg naar de uitgang, weten dat ze voor de hele groep zou afrekenen i.p.v. elk apart. Praktisch ingesteld toch, zo’n V1? De leergierige Mehoni-meute ging dan plichtsbewust naar buiten, en hield 100 m verder al halt om met volle concentratie naar de volgende portie uitleg te luisteren over historisch Brugge. Plots voegt zich onverwacht een dienstertje van het restaurant bij onze Mehoni klas; ze had er net een 100m sprintje uitgeperst à la Usain Bolt en was nog druk aan het uithijgen, maar voor de toehoorders was volgende toch verstaanbaar : “ Wie is hier – zucht- de verant… -zucht, zucht – …woordelijke ?” Zucht, zucht,…Dan kijkt ze naar de mevrouw met de zonevreemde constructie boven haar hoofd (V1)…”Ach, dat ben jij zeker mevrouw ?”  Zucht, en nog meer zucht…en daarna stelde ze de retorische vraag : ”Zou’t kunnen dat jullie nog NIET BETAALD hebben (ondertussen beschuldigend kijkend naar de hele groep, 17 stuks)”?

 

De versies lopen vanaf dan een beetje uit elkaar, maar alle aanwezigen zullen U desgevraagd bevestigen dat de mond, neusvleugels en wenkbrauwen van onze V1-bendeleidster opeens samentrokken tot één groot vraagteken, dat haar ogen tevergeefs hulp zochten bij de 16 mededaders, en dat haar snoet plots een paars kleurtje kreeg, dat extra goed tot zijn recht kwam onder die sneeuwwitte muts. Ooooops, vergeten af te rekenen…!!  Ja ja, ondergetekende heeft dan misschien wel het geheugen van een goudvis, maar zou’t kunnen dat onze V1 het langetermijngeheugen heeft van een ééndagsvlieg ? Als verzachtende omstandigheden moeten we eraan toevoegen dat wanneer iemand op weg naar de uitgang er ook nog snel een sanitaire pitstop bij neemt, hij/zij al eens iets kan vergeten, de rekening betalen bijvoorbeeld. Enfin, V1 is dan snel haar vergetelheid gaan rechtzetten. Oef…eind goed al goed, wat ons naadloos bij de gekende afsluiter brengt : We geven ons niet !

 

oostende overwinning 2 a26e9

 

Ignace Cognito