Mehonieuws : Speelster in de Kijker, Zeg niet jade, maar Jade !

 

can do it bc9c9

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Misschien een raadseltje om mee te beginnen ?  Wat is het verschil tussen onze Mehoni damesploeg en de heren-voetballers van Club Brugge ? Wel, Club Brugge verliest tegenwoordig met 3-0 tegen Oostende (3 maart), terwijl de M&M (Mehoni Meiden) met…3-0 winnen tegen Oostende (11 februari). En voor we’t vergeten : zowel de M&M als Club Brugge spelen twee keer per seizoen tegen Oostende, maar de M&M doen dat met DEZELFDE trainer-coach 😊.

 

Voor wie de  laatste tijd op Mars (of Venus) geleefd heeft, onthoud dat de M&M tegenwoordig meer winnen dan dat Club Brugge verliest, en dat wil wat zeggen! De Mehoni dames zijn collectief zeer goed bezig (15 overwinningen, and counting…). Zeker, de meisjes die knappe punten scoren met keiharde smashen vanaf het net, dat zijn zo’n beetje de rocksterren van de ploeg, maar die kunnen dat niet zonder een spelverdeler die de bal netjes in de juiste positie brengt om er die perfecte dreun op te geven. Een spelverdeler is dus zoals olie in de motor, die maakt dat alles gesmeerd loopt op het plein, anders lukt winnen gewoon niet.

 

Onze sympathieke spelverdeler bij de M&M luistert naar de naam Jade. Inderdaad, net zoals die groene edelstenen; dat kan geen toeval zijn. De Chinezen, en dat zijn er nogal veel, die zijn blijkbaar zot van jade (van die edelstenen hé). Yep, ze verwerkten zelfs jade in alle medailles van de Olympische Spelen van Peking in 2008. Jade zou ook boze krachten wegjagen (vertaald op z’n Mehoni’s : weg met die nederlagen). 

 

Bij Mehoni zijn we ook zot van Jade (van onze spelverdeler, wel te verstaan). Hoog tijd dus om Jade wat beter te leren kennen, met enkele vragen en antwoorden. Om in de juiste sfeer te komen, wordt elke vraag ingeleid door een bijpassend deuntje, allemaal gezongen door vrouwen. Zet jullie, hier komt Jade

 

Zombie (Dolores O’Riordan, van The Cranberries) – Hey, Jade, Wakker worden !...Uit bed komen, het is voor niemand gemakkelijk, juist hé ? Maar wat zingt een net wakker geworden Jade ’s morgens luidkeels mee voor de spiegel ? En, als je het niet meezingt, wellicht uit medelijden voor uw huisgenoten en de buren,  met welke (soort) muziek word je liefst wakker ?

Jade : Omdat ik ‘s ochtends vroeg moet opstaan voor school (rond 6u), word ik het liefst wakker met pop muziek die een leuke beat heeft :) . 

(@Jade : goh, kijk nu : de jongens van Rammstein – behulpzaam als steeds – laten weten dat ze het perfecte wake-up deuntje hebben, speciaal voor u, het altijd werkt…Links 2, 3,4 !).

 

Running Up that Hill ♫ (Kate Bush) - Hoe ben je als Blankenbergse eigenlijk in Mehoni gerold ?

Jade : Wanneer ik hoorde dat mijn vriendin gestart was met volleybal was ik zeer benieuwd wat dat precies inhoudt, dus wou ik dat zeker ook eens doen. Ik ben altijd al sportief geweest, dus voor ik begon met volleybal, had ik al een aantal sporten uitgeprobeerd zoals turnen, hiphop, trampoline (voor 1 dag), rope-skipping, paardrijden,... Om eerlijk te zijn, heb ik een paar keer getwijfeld of ik het nog wou voortdoen, maar toen ik wat zekerder begon te zijn over mezelf was volleybal de leukste sport die ik al had gedaan. En de toffe groepssfeer hielp hier zeker ook bij.

 

Girl on Fire (Alicia Keys) - Stel dat je geen volleybal speelde, zou je dan een andere sport doen, en welke ?

Jade : De sport die ik doe naast volleybal is rope skipping. Ik doe dit al meer dan 10 jaar en vind het nog altijd even leuk. Dit doe ik in de sportclub Rust Roest in Blankenberge. 

(n.v.d.r. : rope skipping, wow, prima voor de conditie ! Waarom geen 10 minuten rope skipping in de opwarming of de trainingen ? Julie coach, TC-One, laat weten dat hij graag meedoet 😊.)

 

Girls Just Wonna Have Fun (Cindy Looper) - Zeg Jade, je weet dat ook : IEDEREEN heeft (minstens) één guilty pleasure. Jij dus ook 😊 ! Allé, vertel het ons, welk is uw guilty pleasure ? Het is zeker niet verboden om er meer dan één te hebben. Gooi het maar in de groep, hou ons niet langer in spanning… 

Jade : Mijn ‘guilty pleasure’ is dat ik soms wat te ongezond eet, wat ik dan als excuus gebruik, is dat ik die calorieën er dan wel zal "afsporten". 

 

Whenever, Wherever (Shakira) - Volleybal is een ploegsport. Beste Jade, stel nu eens dat je een teambuilding activiteit mag organiseren voor uw ploeggenoten, wat zou jij zoal op het programma zetten en waarom ? Voor één keer krijg je geen volleybal mee.

Jade : Wat mij een leuke activiteit lijkt voor de ploeg is eens een ‘escape room’ te doen. We moeten daarbij samenwerken en teamwork bij volleybal is super belangrijk. Ik vind dat ons ploegje dit jaar veel gegroeid is rond het samenwerken, en dat zie je ook aan de punten die we al bijeen hebben gesprokkeld in de competitie. 

(@Jade : Why not make it happen ? @M&M : Wat denken jullie, goed idee toch ? Toeval bestaat niet, de Mehoni VLaMmen hebben afgelopen weekend al het goede voorbeeld gegeven : teambuilding weekend gedaan incl. escape room). 

 

Single Ladies (Beyonce) - Je hebt het ook wellicht gehoord, Beyonce komt naar het Koning Boudewijn Stadion, en dat mag wat kosten, voor de fans toch. Queen-B verkoopt namelijk een deel van de tickets niet tegen een vaste prijs, maar wel voor de prijs die zotten ervoor willen geven. Zo worden tickets van € 149 verkocht voor, hou u vast, de ondemocratische prijs van € 594 ! “Dynamic pricing” heet die techniek in het afgestoft Engels, maar zeg gerust diefstal hoor. Laat ons veronderstellen dat jij niet zo gek bent om zoveel te betalen, maar…dat je die € 594 gewoon krijgt (!). Het enige dat je ermee moet doen is het…uitgeven. Voor één keer mag het ! @Jade nu : waar zou je dat zo allemaal aan uitgeven ?

Jade : Ik ben een super fan van dieren, dus waar ik het liefst mijn geld aan uitgeef zijn spullen/gadgets voor mijn diertjes. Ik krijg binnenkort mijn eigen hondje en zou met dit geld, jasjes, mandjes, speelgoed voor haar kopen. Nog iets waar ik graag mijn geld aan uitgeef is decoratie voor mijn kamer, zoals plantjes. Volgend jaar ga ik ook op kot, dus daarvoor zal ik ook veel spulletjes moeten kopen en zal deze 594 euro met plezier gebruiken. 

 

Rolling in the Deep (Adele) - Je weet maar nooit dat je droom werkelijkheid wordt : je wint met één of andere tombola een vliegtuigticket (h/t) binnen Europa, met gratis verblijf voor een week. Het kan echt niet op. OK, spring eerst maar een groot gat in de lucht, en éénmaal terug geland, laat het ons zo snel mogelijk weten : waar vlieg je naartoe ?

Jade : Ik zou heel graag eens naar IJsland gaan (als het binnen Europa moet). Ik ben daar nog nooit geweest, maar het schijnt dat de natuur ginder adembenemend is, en dat zou ik graag eens met eigen ogen willen zien. 

(n.v.d.r. : Join the club 😊, ondergetekende wil ook naar het land van vulkanen en geisers! …Maar hij oefent al 2 jaar vruchteloos om volgend eenvoudig zinnetje te kunnen uitspreken : “ Sorry, can you tell me the way to the Eyiafjallajökull volcano ?” Kan jij het, Jade, zonder dat uw tong in de knoop draait ? ).

 

Working 9 to 5 (Dolly Parton) Welke toffe job zou je graag eens voor één dag mogen doen, maak u geen zorgen over diploma’s, ervaring of talenkennis, die dag ben je “Wonder Woman”, je kan werkelijk alles ! Wat trekt je zo aan bij die job ? 

Jade : Een job die ik supergraag zou willen doen is dierenarts zijn in Afrika, waar ik exotische dieren zoals olifanten, giraffen, neushoorns in het wild kan verzorgen. Het lijkt me een super ervaring en zal waarschijnlijk later, wanneer ik afgestudeerd ben, vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika bij de wilde dieren. 

(n.v.d.r. : ♫ Waka, waka, it’s time for Afrika ♫ zeker ? Uw reporter is toevallig ook “stekezot“ van de BIG 5 in Zuid-Afrika (Leeuw/Buffel/Olifant/Luipaard/Neushoorn), en had het geluk er ginder een paar van heel dichtbij te kunnen fotograferen, zie die sympathieke dikhuid hieronder, die u al even komt groeten). 

 

20190605 152202 2 d20a4

 

Birthday Cake ♫ (Katy Perry)  - Welk is uw favoriete afhaalmaaltijd, en welk gerecht maak je zelf het liefst klaar (veronderstel dat je daarna de vaat niet moet afwassen) ?

Jade : Pizza is voor mij altijd mijn favoriete afhaalmaaltijd. Iets wat ik zelf graag maak is appelcake, het is misschien niet echt een volwaardige maaltijd maar wel supermakkelijk te maken en zeer lekker. (n.v.d.r. : njammie !! twee keer zelfs…)

 

I’ve Only Begun to Fight (Natalia)  - Je bent jong en je wil wat…Zeg eens Jade, wat zou je graag nog bereiken op relatief korte termijn (tot ongeveer 5 jaar vanaf nu), en op lange termijn (na die 5 jaar dus) ?

Jade : Op korte termijn zou ik graag met ons Mehoni-ploegje hoger in de competitie geraken en ook als dierenartsassistent afstuderen. Op lange termijn hoop ik al wat centen verdiend te hebben met mijn job, waarmee ik dan een kinderboerderij kan opstarten samen met mijn beste vriendin, die ook dierenzorg studeert. 

 

Hanging on the Telephone ♫ (Blondie) - Een smartphone heeft toch een schoon leven hé : heel de dag chillen ergens in een warme broekzak, nu en dan eens trillen of een muziekje maken, en je mag overal gratis mee (zo kom je al eens ergens), je bent altijd iemands beste vriend en kent al zijn/haar geheimen, en zelfs tijdens de schooluren mag je zonder zorgen in slaapmodus gaan 😊. Maar zeg eens Jade, welke app of toepassing op je smartphone is jouw persoonlijke favoriet, en waarom ?  

Jade : Ik scrol wel graag eens op Instagram. Je ziet er veel verschillende dingen van (bekende) mensen op, en je weet ook een beetje wat gebeurt in de wereld. Zelf plaats ik ook graag dingen op Instagram van reizen die ik gemaakt heb, of van mijn diertjes natuurlijk. 

 

Smile ♫ (Lily Allen) - Aan welke eigenschap erger jij je het meest (voor goed begrip : bij anderen) ? En waarmee krijgen we je aan het lachen ?

Jade : Ik kan me zeer ergeren aan mensen die liegen. Je kan me aan het lachen brengen met zowat alles maar nog het meest met de flauwste grappen.

 

Papa Don’t Preach (Madonna) - Van welke slechte gewoonte geraak je maar niet af (als je het zelf niet weet, vraag gerust raad aan uw huisgenoten 😊, die zullen u graag helpen).

Jade : De slechte gewoonte die ik heb is dat ik alles laat rondslingeren in huis. Daarom is mijn kamer niet altijd de properste... Mijn mama helpt mij er wel vaak aan herinneren dat ik beter eens zou opruimen ;) .

(n.v.d.r. : zowaar een tijdloze klassieker, die rommelige kamers…😊, maar volgens mij wil je gewoon de gezelligheid niet buiten kuisen, toch ?)

 

What Doesn’t Kill You, Makes You Stronger (Kelly Clarkson) - Van Mehoni ken je het motto van buiten natuurlijk, dat is “we geven ons niet !”, maar wat is jouw levensmotto waarmee je elke dag door het leven stapt ?

Jade : Ik heb niet echt een levensmotto, maar wat ik belangrijk vind is dat je altijd jezelf moet zijn en naar de toekomst moet kijken

 

What a Feeling (Irene Cara) - Wat is het mooiste complement dat je ooit hebt gekregen ?

Jade : Eén van de leukste complimenten die ik al eens gekregen heb, is dat ik veel ben open gebloeid in de loop van de jaren. Vroeger was ik zeer verlegen en dat is inderdaad al veel verbeterd. Daar ben ik blij om. 

 

The Archer (Tailor Swift) - Horoscoopvraag : beste Jade, we hebben het uit heel betrouwbare bron (n.v.d.r. : Mehoni bestuur), maar jij kan het allicht bevestigen : je bent op 14 december geboren, juist ? Bon, wat zegt uw horoscoop over mensen die op die datum geboren zijn ?…Hier zie, even googelen… : volgens de dierenriem ben je een ‘boogschutter’. Nog volgens Google zijn “boogschutters “ mensen met volgende kernmerken : een eeuwige optimist, enthousiast, inspirerend en staat altijd open voor liefde. Bovendien ben je blijkbaar ook filosofisch, grappig, openhartig, avontuurlijk, wereldwijs, leuk en gul. Amai zeg !!!! Let wel, ook volgens Google, worden boogschutters blijkbaar boos als je hun intelligentie beledigt, advies geeft waar ze niet om gevraagd hebben, en wanneer hen onrecht wordt aangedaan (n.v.d.r. : ondergetekende wordt dan ook boos hoor, en hij is geen boogschutter).  Jade, we vernemen het liever van een echte boogschutter (jij dus) : welke eigenschappen vind jij best of goed bij je passen en welke minder of niet ?

Jade : Waar ik mezelf in herken is dat ik optimistisch kan zijn op veel vlakken, maar soms ook niet. Bijvoorbeeld tijdens een volleybalmatch kan ik in het algemeen wel optimistisch zijn omdat alleen dan de ploegsfeer goed blijft, en dat is belangrijk om te winnen. Openhartig zijn is dan iets wat niet klopt, ik zal niet vaak mijn gevoelens uiten en hou die dan liever voor me zelf. Avontuurlijk ben ik zeker wel. Ik heb nooit genoeg gezien van de wereld en ga ook super graag op reis en dan nog het liefst naar de verste landen of continenten. Ik kon vroeger inderdaad niet goed tegen mijn ongelijk, maar dat is zeker al verbeterd in de loop van de jaren. Waar ik wel niet tegen kan is wanneer mensen me nog steeds niet geloven terwijl ik iets 100% zeker weet. Het is inderdaad ook niet leuk als iemand een ander onrecht aandoet, maar ik denk dat ik niet de enige ben die dat vind.  

(n.v.d.r. :Zeg, zou dat geen prima gespreksonderwerp onder M&M zijn, horoscopen bespreken ? Na de match…, in de kantine, bij een take-away pizza of een heerlijke, artisanale appelcake ?)  

 

20190605 1632480 1aa7d

 

We geven ons niet !

Ignace Cognito