lessen computer 34689

 

 

ALLE OUDERS DIGITAAL VAARDIG

De gezinsbond, digibanken Brugge Noord en het lokaal bestuur Blankenberge en Zuienkerke organiseren de workshop ‘Alle ouders digitaal vaardig’.  Gedurende 3 praktische sessies van 2 uur praten we over digitale problemen die jij als ouder tegenkomt én maken we je wegwijs in de digitale wereld.

Voor wie?

Alle ouders met kinderen tussen 0 en 16 jaar

Wanneer?

Zaterdag 9 september 2023, Zaterdag 23 september 2023 en Zaterdag 14 oktober 2023 

Telkens van 10u tot 12u

Kostprijs?

Gratis, de plaatsen zijn beperkt,

Waar?

Bibliotheek Blankenberge, Onderwijsstraat 17

Hoe inschrijven?

Telefonisch: 050/427998

mail: thuiszorg@zuienkerke.be

inschrijven voor 4 augustus 2023

 

 

'Alle ouders digitaal vaardig' is een reeks van drie interactieve workshops (3x2u) met als doel ouders met beperkte(re) digitale vaardigheden te versterken. 

Toegang tot het internet en weten hoe het te gebruiken is vandaag de dag hyperbelangrijk. Een ouder moet steeds meer zaken digitaal regelen en organiseren. Niet digitaal vaardig zijn leidt tot uitsluiting. 

‘Alle ouders digitaal vaardig’ richt zich op digitale kennis en vaardigheden. De inhoud is opgebouwd voor volwassenen die nog niet veel kennen, kunnen of durven: 

  • Ouders krijgen digitale leerkansen en oefeningen. Ze leren en doen wat ze nog niet (goed) kunnen. We oefenen het connecteren met wifi, het gebruiken van QR-codes, een formulier invullen, …
  • We begeleiden ouders niet alleen in die digitale vaardigheden, maar ook in het durven. Durven van een digitale vraag stellen, durven iets zelf uit te zoeken of te proberen. Zo willen we ouders versterken en hen in hun digitale kracht zetten. 

De eerste workshop focust op kennismaken en vertrouwen opbouwen. Ook inventariseren we de digitale noden en vragen. Daarna duiken we in het digitale mediagebruik in het gezin. In de laatste workshop krijgen de deelnemers een aanbod op maat. Ze leren digitale vaardigheden of digitale vragen op te lossen. Deelnemers werken op hun eigen toestel (vooral smartphone). 

'Alle ouders digitaal vaardig' is een laboproject van Gezinsbond, gesubsidieerd door de Vlaamse overheid (Cultuur)