masterplan1 a9fc1

 

We nodigen je graag uit op het inspraakmoment voor het masterplan Zuienkerke op maandag 4 september om 19u in de zaal De Notelaar in Zuienkerke. Voor het masterplan Houtave organiseren we een inspraakmoment op dinsdag 5 september om 19u in de zaal De Maere in Houtave.

Hoe blijven de dorpskernen van Zuienkerke en Houtave een aangename plaats om te wonen, werken, ontspannen en naar school te gaan? Er zijn heel wat thema’s om over na te denken: verkeersleefbaarheid, beeldkwaliteit en erfgoed, relatie tussen dorp en polderlandschap, levendigheid en dynamiek, ontmoetingsplekken en publieke ruimte... We willen al deze thema’s op een juiste manier aanpakken. Daarom stellen we een overkoepelend masterplan op.

Daarbij willen we de inwoners van Zuienkerke en Houtave actief betrekken. Zo heeft elke inwoner in maart een wandelkaart in de brievenbus gekregen om ideeën, suggesties en bedenkingen op te geven. Daarnaast organiseerden we een kick-offmoment waar bewoners hun suggesties rechtstreeks aan de ontwerpers konden meegeven. Nu volgt een inspraakmoment.

De ontwerpers zullen in kleine groepjes rond een maquette vragen stellen en concrete voorstellen aftoetsen op basis van hun eigen expertise en alle input die ze de afgelopen weken hebben verzameld. Je hebt geen voorkennis nodig. Een hart voor Zuienkerke en Houtave hebben, is al wat telt!

VRAGEN

Voor meer info kan je terecht bij de dienst Ruimtelijke Ordening: omgeving@zuienkerke.be of 050 43 20 50.