Mehonieuws : Een Duwtje voor onze Damesploeg a.u.b.

 

Pompoenen 1ce40

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Herinneren jullie zich nog het volleybalseizoen 2022/2023 ? De Mehoni damesploeg (‘M&M’) won op automatische piloot tegen bijna al hun tegenstanders, elke week opnieuw: het was precies Mehoni tegen FC De Wanhoop, uitslag 3 – 0. Of toch zoiets. Koekelare bvb. kreeg op hun eigen erf een pandoering in ware thrillerstijl. Meer dan 50 Mehoni supporters hadden dankzij hun GPS de weg naar Niemandsland Koekelare gevonden. Als seizoenafsluiter speelden onze dames nog een superspannende match tegen Hermes Oostende, die ze wonnen met een klifhanger in vijf sets. Het was de grootste Mehoni supportersopkomst ooit (ongeveer 150 stuks), daar in onze favoriete Sportdoze. En dan, de verlossing, hallelujah: de Mehoni dames mochten promoveren naar Promo 3. Feest in Groot Zwienkerke, maar ook daarbuiten, want onze Voorzitter (V1), dat sympathiek vlaskopje van Uutkerke, heeft 2 dagen uit volle borst We-Geven-Ons-Niet gezongen ! De buren in een straal van 100 meter rond haar stelplaats moesten geëvacueerd worden, zo heeft ondergetekende vernomen van de lokale hulpdiensten, uit betrouwbare bron dus. 

 

Maar, nu komt het : spoileralert… ’t Is niet dat onze dames annex hun coach, dit seizoen nog in spaarstand staan hoor, in tegendeel zelfs,  maar ze kampen met een promotieprobleem. ’t Zit zo, een ploeg die naar een hogere, en dus betere, afdeling promoveert, ziet doorgaans het aantal overwinningen kelderen en het aantal nederlagen zolderen. Dat is exact wat onze damesploeg nu overkomt, en het is volkomen normaal, maar juist daarom kunnen ze nu alle mentale en vocale steun van langs de zijlijn gebruiken. 

 

Bij deze dus een belangrijke oproep aan alle Mehoni-supporters: kom vooral kijken naar de matchen van de M&M, en geef ze daarmee een duwtje in de rug, of nog beter, een ferme duw. Haal gerust ook bomma of bompa nog eens van stal, die zullen ongetwijfeld graag meekomen- supporteren. Wie weet hebben ze nog wat overtollig zakgeld in hun broekzak of sjakosj zitten voor de kleindochter op’t plein, dan is dat meteen geregeld. Handig en iedereen content ! Waar en wanneer ? Zie onze Facebook pagina of www.volleyscores.be

 

Beste Mehonians, supporteren behoort nu eenmaal tot het takenpakket van supporters. Daarom dit klein huiswerkje voor jullie: stuur deze oproep om naar de volgende damesmatchen te komen kijken naar zoveel mogelijk Mehoni sympathisanten via de u vertrouwde social media. Wie zelf verhinderd is om te komen, moet zeker geen zelfhulpgroepje oprichten, maar aan die mensen willen we vragen om digitaal voor onze dames te supporteren, en een originele, plezante, maar welgemeende aanmoediging op de Mehoni Facebookpagina te posten. Ach ja, TikTok filmpjes en foto’s zijn natuurlijk ook toegelaten, de andere Mehoni-ploegen doen toch ook mee hé ? En ons bestuur (Mehoni- of gemeente-)? De GBS klassen? Waarom niet eigenlijk? Zelfs de pompoenen supporteren voor Mehoni dezer tijd van’t jaar. Allé, laat jullie inspiratie de vrije loop, OK ?  Aan het werk nu…en bedankt !

 

We (de supporters) geven ons nie !!

 

Ignace Cognito