Mehonieuws : ♫ ♫ November Rain ♫ ♫

 

eerste win 3edf3

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Neen, we hebben echt wel genoeg November Raingehad, vraag het maar aan de Westhoekers; op naar betere tijden. Hier zie, het is zowat de tijd van’t jaar voor dit soort liedjes : ♫ ♫ Zie wie blokt daar mensen, zie wie smasht daar mensen, ♫ ♫ Zie hoe hard die bal knalt tegen Kortemark, ♫♫ ’t Zal matchbal zijn zeker, ♫♫ die match wint Mehoni zeker,   ‘k Zal’t eens vragen aan de Sint♫♫(…en de Sint zei : ja!!!)

 

Yep, de kop is eraf, de eerste overwinning voor onze Mehoni damesploeg is binnen, ze maakten vorige zondag korte metten met Kortemark, en dat is niet overdreven want ze wonnen in drie sets. In twee sets had ook gekund, maar daar is het reglement nog niet op voorzien. En neen, dit is geen zattemansklap. Good busy hé dames, doe vooral zo verder. Die eerste overwinning in Promo3, daar mag al eens iets op gedronken worden, toch ? Aangezien de Mehoni supporters geen kantine hebben in de Sportdoze om overwinning(en) te vieren, organiseert Mehoni een wijnproefavond op 24 november in de Gemeenteschool van Zuienkerke (n.v.d.r. : bedankt Corry, voor die éne en eenzame Facebook-like 😉!!). Men zegge het voort, en…allen daarheen hé !

Nog een blijde boodschap, toch voor degenen onder ons die overleven zonder Facebook, nl. de blijde geboorte van de gloednieuwe Mehoni website (www.mebosoft.be/mehoni, n.v.d.r.: vrijblijvende geboortelijst: Mehoni-secretariaat, BE90 4756 2337 2132). Hebben jullie trouwens al eens gekeken? Wat vinden jullie van onze Mehonieuws-lezeres (zie de ‘profielfoto’ van dat rubriekje)? 

Nope, het is niet onze Voorzitter (V1), die zich weer eens vermomd heeft, dit keer met een zwarte pruik op, en gewikkeld in een roze peignoir, en die de laatste nieuwtjes over haar favoriete volleybalploeg van Zwienkerke voorleest op het Mehoni-journaal. Het zou zo maar kunnen hoor, breng haar vooral niet op ideeën, maar het is nu eens NIET onze V1.  Voor wie aan deze kant van de laatste eeuwwisseling geboren is, geeft uw reporter daarom een beetje uitleg bij het ‘schermgezicht’ van Mehonieuws.

 

nieuws 98d8a

Die Mehonieuws-lezeres is niemand minder dan Ri Chun-Hee, die het nieuws op de Noord-Koreaanse TV las tussen 1971 en 2012, toen ze met pensioen ging, en vervangen werd door een jonger exemplaar. Ri Chun-Hee was zowat de Goedele Wachters van de Noord-Koreaanse VRT.  Alleen, ze bracht het nieuws niet alsof ze een sprookje voorlas aan een publiek van kleuters (zoals Goedele doet), maar ze deed dat met hééél veel overgave, en zoals het hoorde in een streng communistische dictatuur zoals Noord-Korea, telkens in de stijl die paste bij het nieuws dat ze bracht. Was er heuglijk nieuws te melden, zoals de verjaardag van “de Grote Leider” Kim Jong-Un, of wanneer weer eens een raket afgeschoten was vanuit Noord-Korea richting het verfoeide Amerika, dan las ze dat nieuwtje voor alsof een onzichtbaar iemand haar tegelijk zat te kietelen, zo plezierig vond ze dat blijkbaar. Wanneer daarentegen het nieuws moest gelezen worden dat de Grote Leider ten prooi gevallen was aan een griepje, dan trok ze zich dat zogezegd zo erg aan…dat ze al wenen dit nieuwsbericht las. Tranen met tuiten ! Maar ze kon zich ook erg boos maken, nl. wanneer ze vond dat een ander land onrecht aandeed aan haar zo geliefde Noord-Korea en de grote baas ginder, de Kim Jong-Un dus. Jullie begrijpen het al : Ri-Chun-Hee niet alleen nieuwslezeres, ze was ook een fantastische actrice. Ze heeft trouwens haar eigen Wiki-pagina en je kan haar nieuwsuitzendingen nog steeds zien op Youtube, zoek op Ri Chun-Hee angry”, Ri Chun-Hee happy”, “Ri Chun-Hee crying”Zeker eens bekijken, pure fun ! 😊

Uw reporter, Zwienkerkoloog in bijberoep, moet nog iets vragen. Het is belangrijk bij het opmaken van zo’n website, dat er niet teveel schrijffouten in staan, dat komt niet goed over, nietwaar? Wel, daarom deze vraag : sedert onze gemeente de “zone 30” heeft ingevoerd, rijden we (nóg) trager door de dorpskom, sommigen rijden zelfs achteruit tegenwoordig. “Als je traag rijdt, zie je meer”, zo luidt die boodschap van het Agentschap Verkeer toch ? Wellicht heeft het dus daarmee te maken, maar weten jullie hoe het komt dat “Zuienkerke”, als je vanuit richting Wenduine de dorpskom komt binnenrijden, geschreven wordt als “zuienkerke”, zonder hoofdletter ? Is dat de nieuwe spelling ? Nochtans, ondergetekende deed de test, en als je naar De Haan, Blankenberge, of Lissewegge rijdt, worden die gemeenten telkens MET hoofdletter geschreven op het straatmeubilair van dienst. Zouden de doordruk(hoofd)letters “Z” niet meer op voorraad geweest zijn ? Wat denken jullie ? Laat het gerust weten aan ondergetekende, we zouden toch minstens de naam van onze gemeente moeten juist schrijven op onze fonkelnieuwe Mehoni website, nietwaar ? Of houden we het voorlopig op Zwienkerke ?

 

Zuienkerke kopie 2 aac8e

 

Nog ééntje om af te sluiten ? Ba ja, Een paar weken geleden ging uw reporter zijn lege flessen in de glascontainer dumpen op het dorpsplein. Niets speciaal natuurlijk, maar naast die container stond een meisje in Mehoni-outfit, een kaliber U15. Ze stond te wachten op de coach van dienst om naar Zedelgem te vertrekken en was een beetje zenuwachtig, zo wist ze te vertellen. Uw reporter, nieuwsgierig als altijd, vroeg aan die Mehonia : “ Waarom dan wel? ”. Waarop de U15 Mehonia: “We spelen met een “vervang”-coach vandaag, en ik ben een beetje bang”. Niet dat zoiets voor wat dan ook nodig zou zijn, maar toen kwam die gelegenheidscoach afgewandeld, en wist uw reporter direct vanwaar die “coach-vrees” kwam. Jullie willen nu natuurlijk weten om welke gelegenheidscoach het ging? Geen probleem, tracht hem te vinden op onze gloednieuwe Mehoni-website. Een kleine tip van uw reporter: die kapoen-coach heeft zich verstopt in de rubriek “bestuur”, en is blijkbaar ook een grote fan van hardrockgroep KISS. Allé, ga maar op zoek, en laat weten als jullie hem gevonden hebben !

 

Tot vrijdagavond 24 november op de wijndegustatie dan? Tuurlijk, want we geven ons niet !!

 

Ignace Cognito

 

Volg ons ook op :  www.mebosoft.be/mehoni