Mehonieuws : Absolutely Fabulous, Forty and Flashy !

 

FFF c3086

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Heeft iedereen het nieuwe jaar goed ingezet ? Een beetje vakantie gehad ? Hebben jullie tijdens de kerstvakantie ook druk zitten Netflixen? Of zitten niksen, wat eigenlijk hetzelfde is. Het weze iedereen gegund, maar voor wie nog iets van die goede voornemens voor 2024 wil waarmaken, is het hoog tijd om de sportieveling te beginnen uithangen. Allé vooruit, kom uit die luie zetel ! Mehoni zal u (weeral) een beetje  helpen, want we vieren ons 40 jarig bestaan, niet met een traditionele midlifecrisis, maar met een sportieve familiedag op 3 februari 2024 (inschrijven : zie www.mebosoft.be/mehoni, onder “events” of onderaan).

 

Yep, ons clubje bestaat 40 jaar. Da’s lang, en in die tijd is veel veranderd, ook op sportief vlak. Het is exact 40 jaar geleden dat de eerste Olympische marathon voor vrouwen gelopen werd in Los Angeles. Die eerste vrouwenmarathon kreeg nochtans geen schoonheidsprijs. Dat kwam vooral door de Zwitserse Gabriela Schiess (niet Scheiss, alhoewel…), die de laatste 400 m in het stadion letterlijk naar de meet strompelde, een doodstrijd uitvechtend met zichzelf. Ondertussen liep de stoelgang haar broek en benen naar beneden, voor het oog van heel de wereld. Die iconische beelden staan nog altijd op Youtube. Maar hey, die Gabriela gaf zich ook niet hé ! Enfin, veertig jaar later loopt zo ongeveer iedere zichzelf respecterende vrouw een marathon met de vingers in de neus, of heeft dat toch minstens op haar bucketlist gezet.

 

gabriela 2 ce859

 

Met onze 40-jarig bestaan zijn we trouwens in mooi gezelschap. Uw reporter heeft wat gegoogeld, en kijk wie nog allemaal 40 wordt dit jaar : actrice Scarlet Johansson, popster Katy Perry, schlagerkoningin Helene Fischer…We schreven het hierboven al: we zijn in mooi gezelschap 😊!

 

Nog een ander clubje dat 40 jaar wordt in 2024: het geesteskind van Koen en Kris Wouters, beter gekend als Clouseau. Zeg, zouden Koen en Kris het niet zien zitten om een klein verrassingsoptreden te doen op onze verjaardag/familiedag ? Ze moeten toch oefenen voor hun verjaardagconcerten in het Sportpaleis in’t najaar? Awel, ze kunnen dat meteen doen in De Sportdoze in Blankenberge, toch ? Met Katy Perry of Helene Fischer in het voorprogramma? Liefst met een aanstekelijk liedje dat past bij de spirit van Mehoni. Wat dachten jullie van Vonken en Vuur? Mehoni kan wel niets betalen, maar een braadworst of pannenkoek als compensatie moet nog net kunnen. Do we have a deal, Koen en Kris?

 

Dat schoon volk hierboven mag natuurlijk ook een ploegje vormen en meespelen, en eventueel ook Mehoni sponsoren. Uw reporter denkt direct aan een kandidaat-sponsor die toevallig ook 40 jaar wordt dit jaar: Marc Zuckerberg, alias de snotneus-miljardair die Facebook opgericht heeft, en een hele garderobe bezit die enkel bestaat uit grijze T-shirts (zomercollectie) en grijze sweaters (wintercollectie). Aangezien Mehoni nogal veel posts parkeert op Marc zijn uitvinding, kan hij misschien ook eens afkomen naar onze familiedag? Hij vliegt toch met zijn privéjet, dat kan dus geen probleem zijn. Landen op Oostende, en vandaar is’t niet ver meer naar de Sportdoze. @Marc: if you want to play as well on February 3 : you need a flashy outfit, no grey sweater hé !!

 

Zuckerberg 40c9e

 

Mehoni is een VZW, een “vereniging zonder winstoogmerk” dus. Dat wil niet zeggen dat onze speelsters volleyballen zonder te willen winnen, dat zou er nog aan mankeren! Maar, beste Mehoni speelsters, de teller van het aantal overwinningen staat dit seizoen op 36 stuks. Daarom deze oproep aan alle ploegen: doen jullie allemaal jullie stinkende best om tegen 3 februari de kaap van de 40 overwinningen bijeen te slaan dit seizoen? Go for it !

Beste Mehonians, schrijf jullie ploegjes als de bliksem in voor 3 februari (en verzin een toffe naam voor uw ploeg!). Zoek ook een flashy outfit bijeen (waar is dat grappig Hawai hemd nu ook weer ?), en begin maar op te warmen om blessures te vermijden. Uw reporter heeft trouwens een prima opwarmingsdeuntje gezocht voor jullie, dat ook zijn 40e verjaardag viert in 2024, en uitstekend past bij een volleybalfeest, nl. Jump van… Van Halen. Dat “springen” bij Van Halen was letterlijk te nemen, zo deed de groep in 1978 en parachutesprong, landde op het podium van het Anaheim stadium, en begon meteen hun grootste hit te zingen : Jump ! By the way, is er iemand die hoger kan springen dan de zanger van Van Halen, zo’n 40 jaar geleden (zie foto hieronder)?

 

Jump 625d6

 

Beste Mehonians, wat wekelijks geldt voor al onze speelsters, spelers en coachen, geldt nu ook voor jullie op 3 februari : We geven ons niet !!

 

Ignace Cognito

Volg ons ook op :  www.mebosoft.be/mehoni

 

verjaardag 40 66d4a