Mehonieuws :  Absolutely Fabulous, Forty and Flashy (part 2)

 

basketring 6512c

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Jullie hebben het ook ongetwijfeld gelezen of gehoord:  mensen die in Groot- Zwienkerke wonen hebben het geluk…om de gelukkigste mensen ter wereld te zijn, of toch van West-Vlaanderen, en geef toe, het verschil is subtiel nietwaar? Focus-WTV bracht dit heugelijk nieuws, maar u vindt het ook op www.gemeentemonitor.be, daar is dus geen speld tussen te krijgen. Niet minder dan 88 % (!) van de inwoners van ons dorp zijn gelukkig, zo blijkt. Anders gezegd: er verbergen zich dus nog 12 % azijnpissers binnen onze gemeentegrenzen. Die worden nu zo snel mogelijk opgespoord en heropgevoed, zodat ze onze statistieken niet langer kunnen om zeep helpen, want in een jaar met gemeenteraadsverkiezingen kunnen we zoiets missen als kiespijn, toch?  

 

Wellicht zijn we in Zwienkerke gewoon gelukkig “met de kleine dingen des levens” zoals het uitzicht op de paarden en koeien in de weiden (prachtig!), het onbeschrijfelijk genot dat ons overvalt wanneer we telkens weer door onze nieuwe Zone-30 tuffen (G-E-N-I-E-T-E-N!), een aperitiefje nu en dan (santé !), …meer moet dat toch niet zijn? Maar, wie weet, zijn we ook gelukkig omdat het onmogelijke hier zomaar opeens werkelijkheid wordt, zelfs op een maandagavond. Lees mee, het is echt gebeurd, uw reporter was bevoorrechte getuige, en kon weeral zijn Zwienkerks geluk niet op.

 

Waar en wanneer? Zoals gewoonlijk voltrekken mirakels zich in de Mehoni Arena, aka de sportzaal van de gemeenteschool. Op 29 januari speelden de Mehoni VLaMmen voor een dubbele portie Mehoni-supporters (n.v.d.r. : 2 stuks) tegen d’Ambiance Brugge. Voor zo’n grote Mehoni-aanhang doen onze VLaMmen altijd een specialleke, onder het motto “if you can dream it, we can play it”.  

 

Het viel de talrijke supporters van in het begin op dat de VLaMmen met extra kracht tegen de bal sloegen. Het kan ook zijn dat ze daarmee alle frustratie van een mottige maandag van zich af wilden slaan, wie weet ? Na 3 spannende sets, waarin geen van de twee ploegen zich gaf, koersten en sprongen die van ons nog altijd van hot naar her over het plein, ze zweetten even erg als zes sneetjes jonge kaas in de volle zon! Toen kwam het miraculeus punt, zo ééntje dat ingekaderd had moeten zijn om op Youtube, Instagram of Tiktok te posten, en dan viraal te gaan. Na de opslag ging de bal een paar keer over en weer tussen beide ploegen, d.i. het volleybaltechnisch voorspel tot de Mehoni-aanval, waarna de bal “klaargelegd” werd voor Sophie Sledgehammer, beroemd en berucht om haar keiharde smashen. En zo gebeurde…een als volleybal vermomde kanonskogel scheurde over het net. De ambiance was plots ver te zoeken bij de dames van d’Ambiance, ze wisten een ogenblik niet of ze snel dekking moesten zoeken voor dat projectiel, dan wel verdedigen, met gevaar voor lijf en leden. Eén van hen, de dapperste, besliste om zich op te offeren in het belang van de ploeg, en stak vertwijfeld haar handen uit naar die aanstormende Mehoni-meteoriet, in de ijdele hoop dat ze hem daarmee terug richting thuisploeg zou sturen. Haha, you wish, meiske!

 

Goed geprobeerd hoor, die Ambiance-interventie, maar ze kwam niet verder dan een vingertoppentoets tegen de bal, waardoor die aan een cirkelvormige reis boven Ambiance territorium begon, om dan bijna 10 meter verder, achter de hele bezoekersploeg perfect neer te dalen…door het basketnetje ! Puntjes voor Mehoni . De VLaMmen wisten eerst ook niet wat hen overkwam, sommigen vroegen zich zelfs af of dit punt eigenlijk geen driepunter was (een basketpunt gescoord van ver buiten de bucket), in plaats van slechts één volleybalpunt. Ook de arbiter was even van zijn melk, hij dacht zowaar dat hij stond te scheidsen op een  showwedstrijd van de Harlem Globetrotters. Enfin, ambiance troef bij Mehoni. Uw reporter, ook supporter, peilde ondertussen even de sfeer aan de overkant van’t net bij Geen-Ambiance-Brugge. Die dames stonden verstomd, en met open mond, te gapen naar dat basketnetje en de bal, net zoals iemand kijkt met een IQ dat lager is dan gemiddelde kamertemperatuur, wanneer hij(zij) de naam van de IJslandse vulkaan “Eyjafjallajökull” zonder haperen moet uitspreken en ook foutloos moet schrijven. Jullie kunnen het zich ongetwijfeld inbeelden 😊? Prima, enjoy the moment !

 

Heeft iemand enig idee hoeveel keer zoiets uitzonderlijk lukt, ook indien je erop zou oefenen? Dat Mehoni-punt was gewoon Absolutely Fabulous !  Zelfs de prima donna’s van de ploegsporten, Britt Herbots (Yellow Tijgerin) en Emma Meesseman (een andere grote Belgian Cat), krijgen dit samen nog niet voor mekaar. Ze mogen het wel eens proberen natuurlijk, en ons het filmpje doorsturen.

 

En die Forty dan ? Mocht u al denken dat we daarmee de gemiddelde leeftijd van de VLaMmen bedoelen, ga weg ! Uw reporter zou dat zelfs niet durven denken. Neen, Mehoni is 40 jaar jong, en al onze ploegen samen zijn erin geslaagd om net voor het verjaardagsfeest/familiedag van 3 februari de kaap van de 40 overwinningen te overschrijden in het seizoen 2023/2024. Dikke proficiat allemaal !!

 

En wat is er Flashy? Wel, mocht er naast zaal- en beachvolleybal nog een competitie Flashy Volley bestaan, dan zou Mehoni daarin wellicht ook top zijn, zie maar naar de foto’s en filmpjes op Facebook en Instagram van onze Familiedag. 

 

Conclusie : Mehoni is Absolutely Fabulous, Forty and Flashy, en daar is maar één reden voor nl. We geven ons niet !

 familiedag 27210

 

fam dag 2 en 2 5fea6

 

Ignace Cognito

Volg ons ook op :  www.mebosoft.be/mehoni