nieuwe inwoners1 f1dc9

 

Oo 23 februari verwelkomde het gemeentebestuur van Zuienkerke de nieuwe inwoners in het gemeentehuis van Zuienkerke.

Burgemeester Alain De Vlieghe schetste de demografische toestand van de gemeente en zijn eigen bevoegdheden: algemeen beleid, burgelijke stand, politie en veiligheid, brandweer, begraafplaatsen, cultuur, mobiliteit en verkeer, bibliotheek, patrimonium, technische dienst en kerkfabriek Nieuwmunster.. Zo waren er 93 nieuwe inwwoners in 2023. Hij stelde de verantwoordelijke schepenen en hun bevoegdheden voor en sloot ook af met de mededeling dat dit zijn laatste verwelkoming was als burgemeester.

Eerste schepen Jacques Demeyere gaf meer uitleg over de bevoegdheden van Milieu, Landbouw, handel en Horeca, Ruimtelijke ordening en stedebouw, Financiën, kerkfabriek Houtave en toerisme.

Schepen Annelies Dewulf gaf duiding over haar bevoegdheden van jeugd, kinderopvang, gezin, onderwijs, senioren, sport, informatica en de kerkfabriek van Meetkerke.

En schepen Noël Delaere en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst sloot af met een woordje over de bevoegdheden: personeel, feesten en ontvangsten, informatie en public relations, tewerkstelling en sociale economie, welzijn, ontwikkelingssamenwerking en kerfabriek Zuienkerke.

Nadien volgde nog een rondleiding door directeur Franky Goethals en een hapje en een drankje.