Mehonieuws :  Expeditie Middelkerke

 

U15 Jaffa 2 65426

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Uw reporter wist het al lang hoor, maar sinds zaterdag 24 februari 2024 is het nu ook voor iedereen duidelijk : de coachen van Mehoni zijn véééél te braaf, en ook veel te stil. Dus, knoop het in jullie beide oren, Geert (‘TC-One’), Tania (‘T2’), Jan, Rudy, Sara, Karen en eventueel andere pop-up, interim- of jobstudent-coachen: jullie zijn gewoon veel te braaf. Hoezo? Wel, beste Mehoni coachen, ga eens op studiereis van Zwien- naar Middelkerke, en vraag aan de Voorzitter van volleybalploeg Jumpers Middelkerke, wanneer hun U15 ploeg daar nog eens een matchke speelt en ga kijken. Neem deel aan Expeditie Middelkerke, en leer van deze gratis assertiviteitstraining.

 

Uw reporter had het genoegen de coach van de Middelkerkse U15 “live” aan het werk te zien die 24e februari. Voor alle duidelijkheid: het is mevrouw de coach (hierna : ‘Jolly Jumper’). Geheel in lijn met de naam van haar club, sprong ze meer over en weer langs de zijlijn dan heel haar ploeg samen op het plein, terwijl ze met haar armen freestyle molen-wiekte in alle windrichtingen. In haar ééntje produceerde Jolly Jumper meer groene energie dan al die lelijke windmolens op B-Park samen. Straf hé! Ze bracht ook flink wat leven in de keet: en maar roepen…, om de 3 seconden ging die madam door de geluidsmuur. In de basisuitrusting van de U15 Jumpers Middelkerke zit, naast de gebruikelijke outfit en een drinkbus, ongetwijfeld ook een set oordopjes, dat kan niet anders. De vanuit Middelkerke meegereisde supporters waren daarentegen opvallend stil. Logisch hé, waarom zouden ze zich een schorre keel roepen als Jolly Jumper dat in hun plaats doet? Als toetje trakteerde ze alle aanwezigen bovendien op haar laatste nieuwe collectie expressieve gelaatsuitdrukkingen, anders gezegd: bekkentrekken voor gevorderden. Holimoli…!!!

 

We denken eigenlijk niet dat Jolly Jumper twee ogen had, maar eerder zes slimme camera’s, die elk van haar speelsters nauwgezet in de gaten hielden. Elk klein foutje of goede slag werd gespot, direct gerapporteerd aan de commandokamer onder haar schedeldak, en prompt becommentarieerd of van applaus voorzien, naargelang de situatie. Ze vond zelfs nog de tijd om regelmatig haar ploeg verbaal aan te moedigen, in haar streektaal nog wel (“allé wuvetjes” 😊😊😊) ! @TC-One: heb je dat genoteerd, Geert, voor Promo 3? Alsof de aanwezigen nog zouden twijfelen, stond op de rug van haar pull “coach” geschreven.  Wat een totaalspektakel was dat zeg ! Bij uw reporter kwam spontaan het volgend West-Vlaams gezegde in gedachten op: “et dat heel den dag in je kot”. Het contrast met de “brave” Mehoni coach van dienst kon niet groter zijn…

 

Ondergetekende vroeg zich af wat Jolly Jumper voor de kost doet als ze niet coacht. Leeuwentemmer? Het zou zomaar kunnen. Commandant van de Special Forces, afdeling Middelkerke? Wie weet… Zeg, zouden we haar niet stiekem inschrijven voor het volgende seizoen van Kamp Waes, wedden dat ze het einde haalt? Alle gekheid op een stokje: Jolly Jumper was gedurende heel de match constant positief en motiverend voor haar U15 ploeg. Hoed af dus voor Jolly Jumper!

 

Btw, mogen we jullie de Mehoni U15 schaduwploeg voorstellen? Dat zijn nl. de ouders van de U15, je kan ze dus ook onze “A40 ploeg” noemen (we kijken nu even niet op een paar jaar onder of boven …). Ons A40 team is steevast op de afspraak, bij elke match van de U15. Ze hebben nog geen dito A40-Mehoni outfits, maar wat nog niet is, zal zeker nog komen, en ondergetekende denkt alvast mee over de design. Het is niet duidelijk wie de kapitein van die A40 ploeg is, laat staan de coach, maar de A40-leden klikken samen als een topteam, geven zich niet (!), en geven bij elke match een knap staaltje van multi-tasken ten beste : spelen beurtelings would-be barista met glazen i.p.v. volleyballen, supporteren ondertussen, en staan in moeilijke momenten zelfs de coach van de U15 bij vanaf de zijlijn wanneer nodig geacht. Zo hoorde uw reporter meermaals dat leden van de A40 ploeg de speelsters van de U15 opriepen om vooral gefocust te blijven. Last but not least, dit A40 team zorgt ook voor spijs en drank achteraf in de kantine, ook gekend als hét epicentrum van ’t sociaal leven in Zwienkerke. Hoe ze’t klaarspelen, is een goed bewaard geheim, maar ze slagen erin om verse, warme frieten geleverd te krijgen, recht van ‘t frietkot, en precies op het moment dat de U15 match afgelopen is. Mo gow zeg ! We hebben uit héél betrouwbare bron (naam bekend bij de redactie) vernomen dat die frietkoerier luistert naar de naam Andy-liveroo. Onthoud die naam dus als u nog eens frieten stipt op tijd bij u thuis geleverd wil hebben.

 

U15 Supporters 2cecc

 

Bij deze, een digitaal duimpje omhoog vanwege ondergetekende voor ons sympathiek A40 team...en tegelijk krijgen ze een A40 Team Challenge 😊op hun doos, om uit te voeren na de volgende U15 overwinning. Hier zie, @ A40 Team : doen jullie eens de Viking Clap als beloning voor onze U15?  Vergeet geen filmpje te maken hé !

 

Conclusie, van ver onder de U15 tot lang boven de A40: We geven ons niet !

 

Ignace Cognito

 

Volg ons ook op :  www.mebosoft.be/mehoni