gemeenteraad franky 01 7e06f

 

Op donderdag 28 maart 2024 vond een geplande gemeenteraad plaats, waarvan je de dagorde verder op deze site terugvindt.

Toch viel het meest opmerkelijke punt plaats op het einde na de klassieke varia.

Voorzitter Geert Quintens eerde afscheidnemend directeur Franky Goethals met een dankwoord en een sierlijk bord paaseieren.

 

gemeenteraad franky 03 7fb86

 

 Tegelijker tijd legde aantredend directeur Inez Goderis de eed af in handen van de voorzitter en ondertekende de wettelijke documenten onder toezicht van haar voorganger.

 

gemeenteraad franky 06 0df04

 

Franky Goethals bedankte iedereen voor de lange en goede samenwerking. Voor deze zitting en tot Franky's verrassing waren ook verschillende oud gemeenteraadsleden, oud schepenen en de ere burgemeester opgedaagd, samen met de naaste familieleden.

 

gemeenteraad franky 05 ca7a6

 

In zijn dankwoord schetste burgemeester De Vlieghe de loopbaan van Franky, die in 1984 in de gemeente Zuienkerke begon als opsteller, na enkele boekhoudkundige functies in de privé.

In 1997 volgde Franky wijlen Freddy Deqanck op als gemeentesecretaris te Zuienkerke. In 2017 werd hij aangesteld als algemeen directeur. Hij omschreef Franky als een hardwerkende en perfectionistisch ingestelde persoon met een zeer uitgebreide dossierkennis. Op 31 maart 2024 eindigt Franky's loopbaan in de gemeente wegens pensioen gerechtigd.

 

gemeenteraad franky 07 280b5

 

Hij wenste Franky nog vele jaren in goede gezondheid en verwelkomde tevens de opvolger directeur Inez Goderis, die al enkele maanden meeliep om de zaken over te nemen. Naar goede gewoonte werd het geheel afgesloten met een hapje en een drankje.