Mehonieuws:  Music@Mehoni   

 Pasen 182c6

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

De bondscoach van de Rode Duivels, Tedesco, probeerde onlangs een nieuwe ploegopstelling tegen Ierland. Oops, was me dat even een misrekening zeg, met zijn Potstampers-van-den-Aldi.  We denken dat de Mehoni coach van ons Promo 3 team, TC-One, die miskleun-match van de Rode Duivels gezien heeft, en moet gedacht hebben: “ik ga ook eens experimenteren met Promo 3, maar véél beter”. En kijk, op Palmzondag toverde TC-One een The-best-of-Mehoni ploeg uit zijn hoed, bestaande uit het damesteam, de U17, en nu we toch bezig zijn,…de U15 voor de match tegen Hermes Oostende op 24 maart. Het heeft geen haar gescheeld, of hij had er ook nog een paar van de VLaMmen opgeroepen, maar die dames waren ‘verhinderd’ want ze waren er samen een weekendje op uit getrokken (in VLaMmen-speak: “teambuilding”😊, zie ook de foto hieronder).

 

Enfin, die Mehoni-Melange bleek in menig opzicht een schot in de roos, lees mee waarom…

 

Eerste pluspunt van die aanpak: de dug-out van Mehoni. Eerlijk, soms denkt uw reporter/supporter dat daar kosten aan zijn. De bankzitters zijn meestal heel stil, produceren NUL decibels, en zitten daar braafjes te kijken, kortom, een bank zonder klank…Gow, zeg, er is meer ambiance in een funerarium dan op onze reservebank! Onze bank staat in schril contrast met de hyper-kinetische zangkoren van de meeste van onze tegenstanders in Promo3. Maar, die zondag zorgde het Mehoni-Melange team voor flink wat extra decibels, met Selina als prima donna, Sélina in Concert.  Schitterend! Dat moet blijkbaar aanstekelijk gewerkt hebben, want op een bepaald moment begon onze coach (!) zowaar te zingen vanaf de zijlijn. Ik herhaal: onze coach begon te zingen, Geert Goes Classic !! Zelfs zijn Mehonia’s wisten een ogenblik niet wat er aan de hand was, ze waren op slag…van slag. Ook de bemanning van de puntentafel, Koen en Johan, aka de Statler en Waldorf van Mehoni, waren even van hun melk. TC-One hield het gelukkig bij een eenvoudige te memoriseren evergreen, die zo klonk: “zestienu, zestienu, zestienu…(ritmisch begeleid door zijn eigen handgeklap)”.

 

Nog een positieve bijwerking van zo’n mélange-ploeg: op de supportersbanken zitten supporters van al de U’s en Promo’s die op het plein staan. En dat zijn er meer dan wanneer enkel de damesploeg speelt, en we maken met z’n allen ook meer lawaai. Mission accomplished, yes!

 

Misschien wel één werkpuntje, als mag het? Komt ie: beste Mehonia’s, dat dekentje dat dienst doet als beenverwarmer voor de Mehoni bankzitters… Echt, niet doen, meisjes !! Jullie boezemen de tegenstand geen schrik in met braafjes onder dat dekentje op de bank te zitten, in tegendeel. Vanop de supportersbank aan de overkant van het plein ziet dat eruit als een foto van enkele bewoners-in-spe van Woonzorgcenter Avondrust. Sta recht, applaudisseer en zing (volg het voorbeeld van de coach 😊 !), jullie krijgen sowieso warm daarvan. En voor wie dan toch écht onder een deken wil zitten: gebruik de Mehoni tifo, onze clubvlag die werkloos in de kasten van de kantine ligt, dat is tenminste nog wat publiciteit. 

Het spelmoment van de match? Uw Mehoni-watcher kiest voor het volgende, van de hand (eigenlijk  voet) van de Mehonia met rugnummer 23, Lieselot.  Dat ging zo: de meisjes van Hermes sloegen een bal naar de grond op de Mehoni helft. Die bal nog in de lucht houden lukt nooit meer, zo moeten de meeste Mehonia’s gedacht hebben, maar niet zo Lieselot, die als een echte ninja, in een flits haar voet nog net onder de bal schoof, en hem met een betere traptechniek dan Tedesco zijn Rode Duivels, niet in maar over het net shotte. De bal viel als een prematuur paasei neer op de pleinhelft van Hermes. Eerst verbazing alom, maar dan barstte luid gejuich uit van onze Mehonia’s en hun supporters: touchdown en (doel)punt, dat eigenlijk beter paste in de Jupiler Pro League dan in Promo 3. Woehoe !! De meisjes van Oostende stonden perplex, ze waren een moment niet gewoon de trappers kwijt, maar volgens ondergetekende zelfs heel hun velo. Nog snel organiseerden ze - voor de vorm - een chickenrun met een kwartet naar die bal, maar het mocht niet baten. Nu maar hopen dat onze nummer 23 niet opgesteld wordt bij de Red Flames i.p.v. bij Promo 3.

 

De eerste set ging verdiend naar Mehoni (25/23). Staande ovatie op alle banken, allé toch die van Mehoni, en dat is niet zonder risico op die bouwvallige supportersbanken daar in de Sportdoze. De tweede set ging, driewerf helaas, naar Hermes (19/25). Kijk, het is nu niet dat TC-One, al gratis op het openbaar vervoer mag, maar hij gaat toch al een flinke tijd mee. Wellicht daarom dat hij niet direct in paniek slaat als zijn ploeg eens een set verliest. En dat hij gelijk had: de 3e set ging weer naar Mehoni (25/18). Yessss, one down, one more to go… Maar dan, die van Hermes, wonnen toch wel de 4e set zeker, de sloebers (22/25). De coach van Hermes, ook ervaring zat zo te zien, had blijkbaar alle vertrouwen in de goede afloop, want ze vond het niet eens nodig om gedurende de hele match haar handen uit de broekzakken te halen. Ja, ze vleide zich zelfs elegant neer op een stoeltje langs de kant om de match verder te volgen. No stress for Hermes! We geven het niet graag toe, maar die Hermes coach had gelijk, want haar meiden wonnen de match na een superspannende 5e set (13/15). Anyway, het Mehoni-Mélange team speelde een TOPWEDSTRIJD, en hoewel ze er niet om vroegen kregen ze na afloop opnieuw een staande ovatie van de supporters. Wat zou dat dan wel geweest zijn mochten ze gewonnen hebben? 

 

VLM zon 6326b

 

Sport en muziek zijn trouwens dikwijls een goeie combinatie. Of het waar is weten we niet, maar naar het schijnt oefende Taylor Swift de hele setlist van haar Eras Tour (ruim 2 uur !) in op de loopband, om zeker te zijn dat ze genoeg adem zou hebben terwijl ze zingend over en weer springt op het podium. Niets voor niets dus, ook op dat niveau. Ook origineel: de U15 zetten onlangs hun training op muziek, zie het filmpje op onze Facebook account. Een schitterende oefening in coördinatie en concentratie met die hoepels, zeg dat ondergetekende het gezegd heeft. Waka, Waka,…Ondertussen laat Shakira, zangeres van Colombiaanse makelij, weten dat ze heel dankbaar is met zoveel gratis promotie voor haar wereldhit. Misschien dat ze als wederdienst eens komt optreden in Zwienkerke, in’t voorprogramma van Looking For Darcy in april ? Dat zal ongetwijfeld een hele eer zijn voor haar. “Waka Waka” betekent trouwens “doe het, grijp je kans en maak er wat van”.  Op zijn Mehoniaans klinkt dat als: We Geven Ons Niet !

 

Ignace Cognito

 

Volg ons ook op :  www.mebosoft.be/mehoni en like ons op Facebook (Mehoni Zuienkerke).