Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Elektronisch Identiteitsbewijs kind

 

125ad97146 33e27 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De kids-ID is een officieel elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar.

Onder de leeftijd van 12 jaar is een elektronisch identiteitsbewijs (Kids-ID) in Belgïe niet verplicht. Indien men onder de leeftijd van 12 jaar naar het buitenland gaat, dan is een Kids-ID of internationaal reispaspoort wél verplicht. Meer informatie: www.diplomatie.belgium.be

De kids-ID bevat alle identiteitsgegevens en een foto van het kind, die zichtbaar zijn op de kaart zelf en elektronisch via de chip.

De kids-ID is een verplicht reisdocument waarmee kinderen kunnen reizen in de meeste Europese landen en in sommige landen daarbuiten (zie www.diplomatie.belgium.be), op voorwaarde dat ze vergezeld zijn van een ouder met een geldige identiteitskaart.

 

Aanvragen en activeren:

De aanvraagprocedure duurt ongeveer 2 weken. Gelieve de Kids-ID dus tijdig aan te vragen.

Voor de aanvraag komt u samen met uw kind en brengt u een recente pasfoto in kleur met witte achtergrond mee. Schoolfoto’s voldoen vaak niet aan de vereiste normen.

De kostprijs bedraagt 7,70 euro.

Indien uw kind reeds een kids-ID met vervaldatum na de 12de verjaardag heeft, blijft deze ook geldig tot einddatum van de kaart.

 

Uitreiking kids-ID via spoedprocedure – zeer dringende procedure:

De leveringstermijn voor een spoedprocedure is 1 werkdag na aanvraag indien de kids-ID aangevraagd werd voor 15 uur. De kostprijs bedraagt 100,80 euro.

 

Voordelen van de kids-ID:  

De kids-ID is veel meer dan een identiteits- en reisdocument.

Dankzij de chip en de pincode kunnen kinderen met de kids-ID niet alleen veilig op het internet chatten (www.clicksafe.be)

De kaart kan ook gebruikt worden als bibliotheekpas, als zwembadabonnement, bij de inschrijving op school of als lidkaart van de sportclub.

Dankzij de kids-ID kan je kind ook geholpen worden in geval van nood. Je kunt de kaart immers verbinden met de toepassing Hallo Ouders: +32 (0) 78 150 350

Via deze toepassing is het mogelijk om onmiddellijk contact te maken met de ouders wanneer een kind verloren is of in ernstige moeilijkheden verkeert. 

 
Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok