Vijf Zuienkerkse jongeren  brengen op het Cultuurcafé een 'bloemspeling' uit het werk van Tom Lanoye. De jeugdraad en de cultuurraad van Zuienkerke stapten in dit theaterproject, georganiseerd door Code vzw.

Het project wil mensen zonder enige theaterervaring op het podium brengen. Hiervoor kunnen ze in 2009 gebruik van teksten uit het werk van Tom Lanoye.  Onder begeleiding van een professionele regisseur wordt tijdens een 10-tal repetities een voorstelling in elkaar gebokst.  De cultuurraad en jeugdraad beslisten hierin samen te werken en jongeren uit te nodigen. Vijf jongeren van Zuienkerke kwamen hierop af. Samen met regisseur Onno Van Gelder Jr. werken zij samen aan een bloemspeling die op het Cultuurcafé zal te zien zijn.

In het tweede deel brengt het Cultuurcafé de voorstelling Badalak van het komische duo I Buffoni. Ze nemen je mee op een trip die niet zonder slag of stoot verloopt… Ze tonen hun wedervaren in geuren en kleuren, maar zonder woorden. Een ongewoon duo die Buffoni: de ene sluw en berekend, de ander oliedom maar met een hart van goud. Samen toveren ze een glimlach op je gezicht!

Cultuurcafé op 28/11/09 om 19:30u (niet 20 u  zoals eerst vermeld) in De Notelaar. Toegang is gratis! Komt dat zien!