Op zondag 10 janauri 2010 werd naar jaarlijkse gewoonte de nieuwjaarsreceptie georganiseerd voor de gemeente Zuienkerke in de sportzaal, die tot de nok gevuld was met genodigden. Dit jaar stond de receptie helemaal in het teken van de burgemeester wissel. Oud burgemeester Henri Cuypers gaf de sjerp door aan zijn nieuwe collega Alain De Vlieghe. Het theater gezelschap Kleiem zette het officiële moment in scene.


Burgemeester De Vlieghe en echtgenote Ann, bij het binnenkomen van de zaal.


Burgemeester Cuypers, een man van zijn woord, geeft de sjerp door.


De officiële sjerp overhandiging.

Een duidelijk ge-emotioneerde burgemeester Henri Cuypers bedankte in zijn toespraak de schepenen, gemeenteraadsleden, het gemeentelijk personeel en de bevolking voor de jarenlange steun. Hij belichtte het feite dat de aanvang van zijn burgemeesterschap, 15 jaar geleden, onder een veel moeilijkere gesternte verliep, maar verklaarde fier te zijn dat de consensus en de rede onder zijn voorzitterschap teruggekomen is in de gemeente. Hij onderlijnde nog een aantal realisaties van de huidige ploeg en wenste zijn opvolger veel steun en succes.

Nadien nam burgemeester De Vlieghe het woord. Hij dankte zijn voorganger voor het geleverde werk en beloofde de taken die onder het huidige legislatuur ingezet waren, verder te zullen uitvoeren. Burgemeester De Vlieghe dankte ook zijn hoogbejaarde vader, die aanwezig was, en die eveneens 35 jaar deel uit maakte van de gemeenteraad te Zuienkerke en er ook schepen was.Burgemeester De Vlieghe legde ook de plannen voor voor 2010 zoals de uitbreiding van het gemeentehuis, een aantal openbare werken en het opvolgen van netelige dossiers zoals Polderwind en de Trilweg. Het was vrij opvallend dat beide burgemeesters sterk onderlijnden dat een kleinere gemeente als Zuienkerke zelfstandig kan functioneren, zonder geintegreerd te moeten worden bij een groter geheel.De burgemeester stelde ook zijn schepenen voor: van links naar rechts zien we Noël De Laere, de nieuwe OCMW voorzitter, derde schepen Annelies De Wulf, tweede schepen Wim Cools en eerste schepen Jacques De Meyere.

 


Volle bak in de sportzaal, in de feesttent ernaast en op het Kerstmarktje.