Op 13 maart ging de jaarlijkse huldiging van de bloedgevers van Zuienkerke door. De plaats van het gebeuren was nieuw: het feest ging door in restaurant “De Zilveren Zwaan”. In het verleden gebeurde dit steeds in de sportzaal van Zuienkerke en zorgde de Zilveren Zwaan voor de catering.Die verandering was te wijten aan gebrek aan mankracht om alles “rond” te krijgen in de sportzaal. Er waren 121 aanwezigen.

 
Jeannine Samijn, die sinds 1992 het voorzitterschap waarneemt en dit jaar 60 wordt en op pensioen gaat was ontslagnemend. Met haar namen ook haar man Johan Van Thourhout (penningmeester), Freddy Decancq, Carine De Decker, Désirée Vandevyvere en Sylvie Wille ontslag. Bestuurslid Freddy Geldhof overleed begin november 2009.
 
 
Tijdens haar toespraak deed Jeannine een ultieme oproep voor nieuwe bestuursleden en die werd positief beantwoord door vier aanwezigen. Het nieuwe bestuur gaat er als volgt uit zien: Ann Delannoye (Nieuwmunster), Victor Demaecker (Zuienkerke), Walter Demeyere (Nieuwmunster), Jens Moerman (Wenduine),Ingrid Vandenberghe (Houtave), Arnold Van Eeghem (Blankenberge) en Jordy Vansteenkiste (Wenduine). Wij wensen het nieuwe bestuur veel succes toe!
 
Binnenkort wordt het vaandel doorgegeven tijdens een vergadering waar zowel het uittredende als het nieuwe bestuur aanwezig zal zijn.
 
En er werden 21 donoren gehuldigd. Daarvan waren er acht aanwezig (*) op het feest.
Voor 10 bloedgiften: Dufour Stephanie, Vanderostyne Nele en Vanderostyne Ellen.
Voor 25 bloedgiften: Blondelle Alexander, Caerels Isabel, Callant Ignace, D’Hondt Lena (*) en Moerman Dany (*).
Voor 50 bloedgiften: Lonneville Didier (*), Louwagie Marleen, Provoost Antoon (*), Schotanus Johanna (*), Van Hessche Werner (*), Van Wulpen Chantal, Vansevenant Rosanne en Willems Geert.
Voor 100 bloedgiften: De Cuyper Denise
Voor 125 bloedgiften: Jeannine Samijn (*)
Ontvingen een bedankingsgetuigschrift voor 65-jarigen: Allemeersch Arlette, Louwagie Eric, Van Hessche Werner (*), en Vermeire Sylveer (*).
 


Jeannine bedankte tijdens haar toespraak in de eerste plaats de vele bloedgevers en sprak de hoop uit dat ze verder zouden bloed geven en liefst te Zuienkerke. Ze bedankte het team van “De Zilveren Zwaan” voor de 19 jaar goede samenwerking. Daarna waren haar trouwe bestuursleden aan de orde. Ze kwam terug op de goede vergaderingen, de gezellige sfeer en het vele afgelegde werk.
Ze vergat ook vrienden, familieleden en kennissen niet op wie ze kon rekenen op topmomenten.
Het gemeentebestuur werd bedankt voor de jaarlijkse toelage, de genoten gastvrijheid en de logistieke ondersteuning op de inzamelingen en het jaarlijks souper.
 
Als laatste kwam Patrick Van den Fonteyne aan de beurt die in 1992 het logo ontwierp van de Zuienkerkse Vriendenkring.
 
Jeannine werd door bestuurslid Désiréée Vandevyvere bedankt voor haar 18 jaar dienst als voorzitter en mocht een mooie ruiker bloemen in ontvangst nemen van Jens Moerman (jongste bestuurslid).