Persbabbel door mevr. Lut Quintens

Graag wil ik u een klein woordje zeggen over de komende processie van zondag 6 juni a.s. Heel vaak worden bij speciale vieringen ook speciale lofreden of dank woorden uitgesproken, maar even vaak lossen deze woorden niets op.

Heel anders is het met" ONZE PROCESSIE" die aan iedereen de gelegenheid geeft om mee te doen zowel als toeschouwer of als deelnemer! De leden van ons comité onder leiding van Marie-arme Deloddere, heeft bijzondere veel centjes opgehaald en dat zult ge dit jaar ook zien.

Verschillende groepen zijn vernieuwd van kledij,  waarvoor dank aan mensen en bedrijven. Hoewel de inzet van ons comité bijzonder groot is, hebben we toch moeite om deelnemers aan te werven. Wij zoeken nog "kleuters-jeugd en volwassenen"!

Het zou zo mooi zijn, moest ieder huisgezin één iemand hebben om mee op te stappen. Wij zijn voor het tweede jaar aangesloten bij de"BIJZONDER PROCESSIES" van het bisdom, en door het bijwonen van andere processies, zijn we ook al bekend zodoende verwachten wij toeschouwers uit andere groepen, die wij op onze beurt een plaats zullen aanbieden op het kleine podium voor het gemeentehuis

.Bij deze bedanken wij het gemeente bestuur voor de welwillende medewerking.
6 juni moet de grootste en mooiste dag worden van Groot Zuienkerke
Een klein beetje moed!
Een klein beetje devotie!
En ge zult er allemaal voor beloond worden.

Tot 6 juni om 10 uur

Het Processie comité 


 


Nog een extra nieuwtje:

- De website http://www.feestelijkvlaanderen.be/detail.php?id=507 heeft de sacramentsprocessie van Zuienkerke ook opgenomen op hun website.