Houtave Kunstdorp zondag 4 juli

Voor de derde keer turnen we met behulp van veelkleurige marktkramen en 50 (vijftig!) begeesterde kunstenaars de knusse dorpskern van Houtave om tot een groot openluchtatelier. We overgieten dit tweejaarlijkse artistiek treffen met een vleugje muziek en een streepje straattheater en brengen het op smaak met enkele tentoonstellingen en een kunstrnis. We denken ook aan de kinderen: voor hen staat een lekkere kinderschotel vol actie en plezier op het menu. Wie langs de kramen komt flaneren zal Houtave niet met een rammelende maag moeten verlaten, zowel letterlijk als figuurlijk: we voorzien enkele eetstandjes met smakelijke snacks.
En tenslotte bestelden we reeds - ruimschoots op tijd - een zonovergoten dag ... Kom dus meegenieten van al dat moois op zondag 4 juli tussen 10u30 en 18u.
 

11-juli viering zaterdag 10 juli

De Vlaamse nationale feestdag willen we als Cultuurraad op gepaste wijzen vieren. Sinds jaar en dag vatten we de viering - onze Bourgondische wortels indachtig - als een ongedwongen volksfeest op dat uit een ontspannend optreden en een feestelijke dis met vaste en vloeibare geneugten bestaat.

Op zaterdag 10 juli wijken we zeker niet afvan deze succesformule. Meer zelfs, u krijgt 2 optredens voor de prijs van 1. Theatergroep Canapéé bijt de spits af met een humoristisch stuk over de opwarming van de aarde en hoe we die best aanpakken met als titel 'En [ef gaat verbouwen'. Na een korte sanitaire pauze en de nodige decorwissels brengen Tommy Verburgh en enkele gastmuzikanten en -zangers vertrouwde Nederlandstalige liedjes uit de voorbije decennia ten beste. Hij heeft beloofd om de meest bekende nummers op te sparen tot het einde waar iedereen uit volle borst kan en mag en zelfs moet meezingen. Na deze eerste aflevering van Zuienkerke zingt is er gelegenheid om het vochtgehalte weer op peil te brengen en de inwendige mens te versterken tijdens de uitgebreide receptie.

Waar: Gemeentelijke Sporthal, Zuienkerke, Nieuwe Steenweg 37, Zuienkerke Wanneer: zaterdag 10 juli om 19u30. Deuren open vanaf 19u.
Prijs: 5 euro in voorverkoop, 6 euro aan de ingang.
Toegangskaarten kun je verkrijgen bij de leden van de werkgroep en bij de lokale kleinhandel. 
 

 OPROEP GELEGENHEIDSKOOR 11 JULI VIERING
Heb je een niet onaardige stem en hou je van zingen? Dan hebben we een geknipte activiteit voor jou: doe mee met het 11-julikoor. Onder de enthousiaste leiding van Tommy Verburgh leer je tijdens enkele repetities in de loop van mei en juni een gevarieerde selectie Vlaamse klassiekers en/ of verborgen parels aan. Samen met hem en enkele gastmuzikanten en zangers geef je het beste van jezelf tijdens de 11-juli viering. Geïnteresseerd? Contacteer Tommy Verburgh tommy.verburgh@telenet.be of Annie Allemeesch in het gemeentehuis,
T 050 43 20 50.


Kunstroute 14-15-21-22 augustus

Ook deze vaste waarde staat opnieuw op het Zuienkerkse zomerprogramma.
De kunstroute verbindt langs een uitgekiend parcours een tiental locaties in de 4 deelgemeenten, waar een gevarieerd staal van schilderijen, beelden, tekeningen, glaswerk en tapijten zal te zien zijn. De kunstrouteganger zal dus - vooral als hij/zij het ijzeren ros bezigt - zowel binnen als buiten getrakteerd worden op aangename zichten en ervaringen.
De folder met het plan van de route en afbeeldingen van de te bezichtigen werken zal vanaf medio juni beschikbaar zijn. Deze vindt u in het gemeentehuis, de betere middenstand en de toeristische diensten van de buurgemeenten.
Nog even de openingsuren en - dagen meegeven: zaterdag 14 en 21 augustus, zondag 15 en 22 augustus, telkens van 11 tot 19u. De toegang is gratis.
 

De cultuuractiviteiten worden in het najaar afgesloten met een cultuurcafé, maar daar berichten we later over.