Beste inwoners,

 

Volgend voorjaar - begin 2013 - produceert televisiebedrijf Woestijnvis een nieuwe quiz voor VIER. Die heeft als voorlopige titel De Slimste Gemeente van Vlaanderen.

In dit nieuwe tv-format gaat Woestijnvis op zoek naar de quizploeg - en op die manier naar de gemeente - die één jaar lang die eretitel mag dragen.

 

Alle 308 gemeenten van Vlaanderen worden uitgenodigd om één quizploeg af te vaardigen naar de preselectie. Zo’n ploeg telt 2 kandidaten: een man en een vrouw, vanzelfsprekend inwoners van de gemeente die ze vertegenwoordigen.

Alle ploegen worden op 1 december 2012 verwacht voor de grote preselectie. De 80 ploegen die als beste uit die preselecties komen, gaan door naar de opnames van het tv-programma, begin 2013.

In het tv-programma volgend voorjaar wordt de ploeg uitgebreid tot 3 personen: de geselecteerde quizploegen worden aangevuld en aangevoerd door de burgemeester.

 

De quiz doet een beroep op de kennis en de intelligentie van doorgewinterde quizkandidaten, maar heeft ook aandacht voor populaire cultuur. Hij wordt gemaakt met respect voor de kandidaten, maar ook vanuit het besef dat de (meeste) burgemeesters geen volbloed quizspelers zijn.

 

In de loop van een aantal weken spelen de ploegen voor de titel van De Slimste Gemeente van Vlaanderen. De winnende gemeente mag die titel een jaar lang gebruiken in haar communicatie, bv. op de gemeentelijke website of via welkomstborden op de invalswegen. De winnaar krijgt ook de wisselbeker ‘Slimste Gemeente van Vlaanderen’ en mag die een jaar lang in bewaring houden. Bovendien krijgt die gemeente de ruimte om een door Woestijnvis gemaakte promospot uit te zenden in een reclameblok van Vier.

 

De gemeenten moeten zelf in staan voor de selectie van de kandidaten.

Vandaar een warme oproep naar alle inwoners die over quiztalent beschikken om zich kandidaat te stellen voor de deelname aan de preselectie van 1 december 2012.

 

Indien meerdere kandidaten zal door het gemeentebestuur op zaterdag 10 november 2012 een kwis worden gehouden om een vrouwelijke en mannelijke kandidaat voor onze gemeente aan te duiden.

 

Voelt u zich hiervoor geroepen dan vragen wij uw kandidatuur schriftelijk in te dienen bij het Gemeentebestuur Zuienkerke, Kerkstraat 17 te 8377 Zuienkerke of via het e-mail adres

franky.goethals@zuienkerke.be voor 29 oktober 2012.

 

Wij hopen alvast te kunnen deelnemen.

  

 

De Secretaris,                                                                         De Burgemeester,

F. Goethals                                                                            A. De Vlieghe