Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Interpolitie zone: Blankenberge - Zuienkerke

 

Website


Alle informatie over de politiezone vindt u op de website van de Politiezone Blankenberge-Zuienkerke.
Gebruik hiervoor onderstaande link (klik op de figuur).

 


 

Openingsuren Zuienkerke

De openingsuren van het politiekantoor in het gemeentehuis zijn:

Maandag tot en met zaterdag : 10u -12u en woensdagmiddag ook van 14u-16u.

 

Interpolitie zone

De gemeente Zuienkerke behoort tot de interpolitiezone Blankenberge - Zuienkerke. Dit zijn 2 gemeenten met diametraal tegenover elkaar staande morfologische kenmerken. De ene, een kuststad, is sterk verstedelijkt en ondergaat tijdens de zomermaanden een ware metamorfose, met daaruit voortvloeiende een reeks typische samenlevings- en criminaliteitsproblemen. De andere is een landelijke gemeente met een uitgestrekte oppervlakte en weinig criminaliteit.

De politiezone Blankenberge - Zuienkerke behoorde tot de eerste lichting van de pilootpolitiezones, opgestart in het voorjaar 2000. Ondertussen werkt men er volledig geïntegreerd. Dit werd gerealiseerd door commissaris Charles Franck en brigadecommandant Philippe De Laere.

 

 

De politieraad

 
De politieraad neemt voortaan alle bevoegdheden inzake het beheer en de organisatie van het politiekorps, van de gemeenteraad over. De vergaderingen van de politieraad zijn openbaar. Er moeten minstens 10 politieraden per jaar worden gehouden. 15 politieraadsleden hebben de eed afgelegd, waarvan 2 Zuienkerkenaars: Eddy Goethals en Christine Jonckheere. Daarnaast zetelt ook burgemeester Alain De Vliege in de raad, samen met zijn Blankenbergse collega.

De politieraad van Blankenberge-Zuienkerke draagt éénparig Karel Franck voor als hoofdcommissaris van de interpolitiezone Blankenberge-Zuienkerke. Bij koninklijk besluit d.d. 20 maart 2007 werd de heer Quaghebeur, Hans, aangesteld tot korpschef van de lokale politie van de politiezone Blankenberge-Zuienkerke.

Intussen werden de wijkdiensten in de zone Blankenberge-Zuienkerke opnieuw ingedeeld. Er zijn nu 5 wijken. Zuienkerke wordt bediend door één wijkagent. De huidige wijkagent is inspecteur Tine Van Ruyskensvelde (email: wijkdienst@politieblankenberge.be )

tine wijkpolitie a.

Telefoonnummers voor Zuienkerke:

Tel.: 050 / 41.14.14
Fax.: 050 / 41.96.96

 

 

Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok