Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Verkeersbeleid te Zuienkerke

 

Ondanks een krap budget verzorgt de gemeente Zuienkerke de staat van de gemeentelijke wegen uitstekend. Op vele plaatsen wordt de verkeersveiligheid ten behoeve van zwakkere weggebruikers afgedwongen. Belangrijk hierbij is dat de automobilist zich bewust wordt van de rol die hij/zij hierin speelt.

 

 

Voor de inwoners van Houtave is er in bijlage een verslag van de vergadering over de geplande werken in de Kapellestraat te Houtave (gelieve het geluid in te schakelen).

 


Belangrijke openbare werken in planning

 

Er is een grote vraag naar veilige fietspaden zeker langs de N9 (Oostende steenweg) en de Prins Leopoldstraat. ln het meerjarenplan is er 2 mlj. Euro voorzien voor het vernieuwen en onderhouden van de landbouwwegen. Voor de inrichting van het fietspad langs de N9 zullen we blijven aandringen bij de wegbeheerder nl. het Vlaams gewest en voor de Prins Leopoldstraat zijn er nog altijd problemen met de onteigeningen en het bepalingen van het duinendecreet. We zullen ook investeren in het vernieuwen van onderhoudsvriendelijke voetpaden. We zullen starten met de opmaak van een dossier om in de Kapellestraat in Houtave de riolering en het wegdek te vernieuwen .Tevens onderzoeken we om een vrijliggend fiets- en voetpad aan te leggen van Houtave dorp naar de Oostende steenweg. De aanleg van een veilig fiets- en voetpad die parallel loopt met de Doelhofstraat is eveneens voorzien in kader van het masterplan van Nieuwmunster.

Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok