Ondanks een krap budget verzorgt de gemeente Zuienkerke de staat van de gemeentelijke wegen uitstekend. Op vele plaatsen wordt de verkeersveiligheid ten behoeve van zwakkere weggebruikers afgedwongen. Belangrijk hierbij is dat de automobilist zich bewust wordt van de rol die hij/zij hierin speelt.


Belangrijke openbare werken in planning voor 2018

Op gebied van verkeersveiligheid zullen we in de dorpskern van Nieuwmunster een snelheidsbeperking opleggen van 30km /uur en dit in de Doelhofstraat vanaf de grot tot het einde van de kasseien.

Voor de dorpskern door Zuienkerke gaan we een aanvraag indienen om een snelheidsbeperking van 30km per uur op te leggen voor voertuigen van meer dan 7.5 ton. Aangezien het een gewestweg is moeten we goedkeuring krijgen van AWV.

In het kader van de veiligheid van de schoolkinderen krijgen de 2 scholen op onze gemeente van de politiezone Blankenberge - Zuienkerke een bedrag van 800 euro voor de aankoop van fietshelmen. Eén van de voorwaarden is dat de helmen gedragen worden tijdens schoolactiviteiten met de fiets en ook dat de kinderen gestimuleerd worden om buiten de school een helm te dragen.

Aan de gemeenteschool in Zuienkerke is het bij het begin en einde van de schooldag een drukke en soms onveilige verkeerssituatie. In samenwerking met de politie is er een studie gemaakt om veiligheidsmaatregelen te nemen. Er zal een kiss en ride zone en een parcours aangeduid en afgebakend worden waar de kinderen op een veilige manier van en naar school kunnen . Alle kinderen hebben van de leerkrachten meermaals de uitleg gekregen. Het is nu aan de ouders om een keer te luisteren naar de instructies van de kinderen.

In het beleidsplan van onze Gouverneur is de implementatie van een cameraschild tegen criminaliteit opgenomen. De politiezone Blankenberge-Zuienkerke heeft beslist 7 ANPR camera's te plaatsen. Het zijn camera's die onder andere de nummerplaten van de voertuigen zullen herkennen en opslaan. In Zuienkerke komen er 2 langs de Blankenbergse steenweg die onder andere het in en uitrijden van de Vagevuurwijk in beeld nemen en ook 1 te Meetkerke aan de Strooienhaan . De ander invalswegen van Zuienkerke zullen bewaakt worden door camera's die bij onze buren staan.