Ondanks een krap budget verzorgt de gemeente Zuienkerke de staat van de gemeentelijke wegen uitstekend. Op vele plaatsen wordt de verkeersveiligheid ten behoeve van zwakkere weggebruikers afgedwongen. Belangrijk hierbij is dat de automobilist zich bewust wordt van de rol die hij/zij hierin speelt.

 

 


Belangrijke openbare werken in planning voor 2019

 

Op gebied van openbare werken is er in het budget 465000 € voorzien voor wegen en rioolwerken.

We zullen het asfalt vernieuwen in de Kerkhofstraat in Houtave en bepaalde betonvakken vernieuwen in de Statiesteenweg in Zuienkerke. ln de Kapellestraat in Houtave zijn riool-en wegenwerken voorzien.

Op het domein Polderwind zal er een fietspad aangelegd worden die een verbinding vormt tussen de Vagevuurwijk door het domein en de Blankenbergse steenweg. Aangezien dit fietspad opgenomen zal worden op het fietsroute netwerkzal er door de diensten van AWV een beveiligde oversteek gemaakt op de Blankenbergse steenweg. De werken zullen starten in mei dit jaar. Op dat zelfde moment zal AWV een beveiligde oversteek voor voetgangers maken ter hoogte van hotel De Butler.

We zullen ook een dossier opstarten voor de aanleg van een trage weg die kan gebruikt worden door fietsers en wandelaars van de Vaartstraat naar de Copsweg. Dit traject is nu voorzien als wandelpad en is zelfs opgenomen in de wandelroute "het pudderondje. Aangezien het ook voor een stuk op het grondgebied van Blankenberge Iigt gaan we dat samen moeten bekijken.