Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Cultuur beleid gemeente Zuienkerke

 

De doelstellingen van het cultuurbeleid zijn afgestemd op Zuienkerkse maat. Zuienkerke is één van de kleinste gemeenten van Vlaanderen en is zich bewust van de vele mogelijkheden maar ook van de beperktheden.

Het culturele programma van Zuienkerke wordt hoog in het vaandel gehouden door onze cultuurraad. Deze bestaat uit een team van enthousiaste leden onder leiding van voorzitter Ludwig Vanderbeke. Het doel is het promoten van cultuur en kunst in onze gemeente en een warm welkom geven aan onze bezoekers.

Hierna kunt u kennismaken met een aantal van de activiteiten. Wenst u meer informatie of wil u ons contacteren, dan kan dit via onderstaand adres:

Cultuurraad, Kerkstraat 17, Zuienkerke 
Voorzitter: Ludwig Vanderbeke 

 

Hieronder een greep uit de talrijke activiteiten van de cultuurraad. De cultuurraad publiceert 3 maal per jaar het tijdschrift Heemstede met daarin een aantal boeiende onderwerpen over het vroegere reilen en zeilen in de gemeente Zuienkerke. Reeds 17 maal organiseerde de cultuurraad een schitterende kunstroute in de maand Augustus.

Binnen Zuienkerke zijn 2 toneelverenigingen actief die jaarlijks een voorstelling geven. De cultuurraad staat ook in voor de organisatie van de jaarlijkse 11-juli viering. De cultuurraad organiseert jaarlijks een open monumenten dag waarin christelijke en wereldlijke monumenten toegankelijk zijn voor het publiek. Verder organiseert de raad jaarlijks een cultuurcafé, waarbij lokaal en regionaal talent een kans krijgen.

 

Andere activiteiten worden regelmatig voorgesteld via publicaties en ondermeer de site van Zuienkerke. Hierbij worden tentoonstellingen ge-organiseerd of bezocht, zoals op de Jaarlijkse Voettocht (mei).Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok