Zuienkerke - Houtave - Meetkerke - Nieuwmunster

 

Toeristisch-recreatieve fietsroute van 43 km door de vier deelgemeenten met vier sneukelhaltes. 

TOELICHTING


Voor wie?

Wilt u even alleen door de polders fietsen om tot rust te komen? Dat kan! Maar het kan ook met uw partner, uw gezin, uw familie, uw vereniging, uw collega 's, u kan met deze uitstap de teamgeest van uw personeel bevorderen.

Hoe?

U brengt die dag volledig door in uw eigen gezelschap, zonder buitenstaanders: het is geen geleide uitstap met gids. Het is wèl een trip die wij helemaal voor u voorbereiden.
U betaalt vooraf. Wij reserveren op de verschillende stopplaatsen, u geeft de bonnetjes af waar u komt. U krijgt een plannetje en routebeschrijving, en toelichting bij de bezienswaardigheden.

Wanneer?

Op zaterdag of zondag vanaf de paasvakantie t.e.m. 30 september.


Verplaatsing?


Het Polderarrangement is in de eerste plaats een fietstocht, maar voor wie met de wagen wil deelnemen werd een alternatief parcours uitgestippeld omdat bepaalde wegen niet toegankelijk zijn voor auto's. Mindervaliden of oudere personen kunnen dus gerust deelnemen.


Uw voordeel?


U krijgt een mooi en afwisselend parcours aangeboden.

U staat niet voor verrassingen of gesloten deuren: waar u komt bent u aangekondigd.
De gemeente Zuienkerke steunt dit project financieel. Op eigen initiatief kan u deze tocht niet maken voor 25 euro !!!


En achteraf?


Heel wat recreanten sluiten de dag af met een etentje in één van de Zuienkerkse eethuizen. U zult suggesties vinden in uw map. Maar in uw map vindt u ook de horeca- en logiesfolder van de gemeente Zuienkerke waar alle zaken in vermeld staan. U kan die folder vooraf aanvragen in het gemeentehuis.

Wij raden u aan, ten laatste 3 werkdagen voor de uitstap te reserveren.

 


DE DAG ZELF

 

U start en eindigt uw tocht in Zuienkerke-dorp (komt u met de wagen, dan is er parkeergelegenheid op het kerkplein of op de parking, gelegen achter het gemeentehuis), en doorkruist op uw tocht de 4 deelgemeenten. De documentatiemap (die op werkdagen moet afgehaald worden in het gemeentehuis en op zaterdag-, zon- en feestdagen in café Het Boldershof naast het gemeentehuis) helpt u verder op weg. Er zijn 4 stopplaatsen, de zogenoemde "sneukelhaltes". We vragen u de timing min of meer te respecteren. Lukt dit door omstandigheden niet, gelieve dan de "stopplaats" te verwittigen van uw vertraging.

Alvorens het Polderarrangement te starten of dit af te sluiten is er een mogelijkheid tot overnachting met ontbijt in een van de zaken te Zuienkerke (zelf te reserveren volgens horeca- en logiesfolder).

Programma:

10.00u: mapje ophalen
10.15u: koffie of thee
11.30u: een aperitief
12.45u: een belegde boterham met groente garnituur
14.30u: appeltaart met koffie of thee
16.30u: Trappist van ’t vat
en ... samen nog nagenieten in een van de Zuienkerkse horecazaken.

 


PRAKTSICH

 

Inschrijven kan tot 3 werkdagen vóór de uitstap.

De betaling gebeurt ofwel minstens 5 dagen vooraf via overschrijving op het nummer BE54 0910 0025 9097 van het gemeentebestuur van Zuienkerke met vermelding : “Polderarrangement” + datum uitstap + aantal betalende personen ofwel contant op het gemeentehuis (enkel op werkdagen) 2 dagen voor de uitstap. Uw inschrijving wordt pas definitief na betaling.
Kinderen jonger dan 12 jaar betalen hun verbruik rechtstreeks bij de diverse haltes.

Op de afgesproken dag ontvangt u een map met een plan, gedetailleerde routebeschrijving, documentatie en consumptiebonnen.


Wilt u een fiets huren dan regelt u dat zelf.


Fietsverhuur Zuienkerke :
De Spaak
Westernieuwweg Noord 11
Zuienkerke (Houtave)
tel. 0472 71 99 72

Hij brengt ze naar de startplaats.

Info en reservatie :

Gemeentehuis – Kerkstraat 17 – 8377 Zuienkerke
tel. 050 43 20 50
e-mail : burgerzaken@zuienkerke.be