Sinds een paar jaar proberen we niet zomaar een tentoonstelling in te richten. We zoeken naar een interessante invalshoek die kunstenaars toch voldoende ruimte laat om hun ding te doen. Vorig jaar werd het thema Op stap verbeeld, nu kozen we voor de grondstof die in onze bodem overvloedig aanwezig,is het vruchtbare Zuienkerkse goud, de befaamde blauw-zwarte polderklei of kortweg KLIETE.

Even binnen in de kunst tentoonstelling, met Lambertus Denbrok.

Via Vormingplus werden 2 keramiekklassen bereid gevonden onder de deskundige vleugels van hun begeleidsters Nancy Calmeyn en Renée Lodewijckx het thema Kliete uit te werken.

Ook de resultaten van de fotolessenreeks over het Polderlandschap werden tentoongesteld.

We zochten en vonden via Vormingplus 2 keramiekklassen bereid die onder de deskundige vleugels van hun begeleidsters Nancy Calmeyn en Renée Lodewijckx dit thema uitwerken. Het boetseerwerk zal geflankeerd worden door foto's van het polderlandschap, het resultaat van een gespecialiseerde lessenreeks die in Zuienkerke georganiseerd werd. KLIETE gaat door in de Notelaar op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2011, telkens van 10 tot 18u. De toegang is volledig gratis.