Op zaterdagnamiddag 18 april 2015 organiseerde beweging.net (het vroegere ACW) Zuienkerke voor de zesde keer een opruimactie van zwerfvuil met medewerking van het gemeentebestuur.

Op verschillende locaties, verspreid over de vier deelgemeenten, werd zwerfvuil opgeruimd. Een gemotiveerd team met ondermeer burgemeester Alain De Vliege, Schepenen Wim Cools en Noel Delaere, Conny & Romain Van Belle, Brigtte Bonte, Geert Quintens, Eddy Goethals, Roger Linskens, Marc De Saeyer, Edith Dekeyzer en Marc Van Den Berghe, verzamelden om 13.30 uur op de parking achter het gemeentehuis aan de vernieuwde loods van de technische dienst. Zij trokken in groepjes naar diverse plaatsen in de gemeente, langs drukkere verkeerswegen en/of fietsroutes.

Tegen 16 uur werd verzameld aan de werkplaats van de technische dienst om de buit te tonen. De namiddag werd afgesloten met een hapje en een drankje om de vrijwillige medewerkers te bedanken.

Deze sensibiliseringsactie wil de problematiek van het zwerfvuil onder de aandacht brengen en Zuienkerke promoten als nette gemeente.