Foto: Met dank aan Wim Kerkhof


(Toespraak schepen van gezondheid: Noël Delaere)

 

Beste vrijwilligers

Kanker is een ernstige ziekte. Niemand is er immuun voor en we kennen allemaal mensen die op dit ogenblik strijd leveren en waarvoor we duimen dat ze het gevecht zullen winnen. Elk jaar in het derde weekend van september krijgen we de kans om ons steentje bij te dragen door mee te werken aan de plantjesactie van “Kom op tegen Kanker”. Telkens doen we een oproep naar vrijwilligers in het PoldermagaZIEN, ons gemeentelijk informatieblad, en we schrijven ook iedere keer onze trouwe vrijwilligers aan met de vraag of ze willen meewerken.

 

21 dappere vrijwilligers trokken met azalea’s naar alle uithoeken van onze uitgestrekte gemeente. Ze belden aan alle deuren en slaagden erin om 608 plantjes te verkopen. Dit betekent voor Zuienkerke een totale opbrengst van 4.256 euro voor Kom op tegen Kanker. Ruw gerekend is dat ruim anderhalve euro per inwoner.

Uit respect en dankbaarheid voor jullie inzet hebben we jullie uitgenodigd naar dit dankmoment. We zijn blij dat er ook lokale perscorrespondenten aanwezig zijn om een foto te maken van onze vrijwilligersploeg. Misschien kan de publicatie van een foto in de pers ons vooruithelpen bij onze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers om er met onze actie ook in de komende jaren in te slagen om het volledige grondgebied van onze gemeente te bestrijken.

Maar de foto én deze dankreceptie zijn vooral bedoeld als een pluimpje voor jullie enthousiaste inzet.

In naam van Lieselore, Annie en Bart die het administratieve luik van onze actie op zich genomen hebben wil ik jullie als schepen voor gezondheid van harte bedanken voor jullie medewerking!

 

Dankjewel en gezondheid!

 

Noël Delaere

schepen voor gezondheid