Op 3 april wordt opnieuw de Meetkerkse Moerentocht georganiseerd. Start en aankomst gebeuren traditiegetrouw in het sportcentrum van Meetkerke. Deze locatie biedt de wandelaars een prachtige accommodatie aan. Er is ruimte om auto's te parkeren en er kan bij mooi weer gezellig buiten gezeten worden en bij minder weer is er een mooie ruimte binnen. Ook kinderen kunnen zich uitleven op het bijhorend vernieuwd speelplein.

Er is dit jaar keuze tussen 5 verschillende routes: variërend tussen 7 km tot 24 km. Voor mindervaliden en voor de kleinsten in de buggy is er een aangepaste tocht voorzien (6 km).

Voor zij die het extra sportief zien, kan hier ook perfect een tien kilometer of een halve marathon gelopen worden. Men hoeft daarvoor niet naar Antwerpen of Brussel te gaan, alles kan geregeld worden.

De verschillende routes leiden jullie tot de meest pittoreske plaatsjes en talrijke landerijen rondom Meetkerke aangevuld met het nodige natuurschoon in het natuurgebied de Meetkerkse Moeren.

Enkele rust- en controleposten worden onderweg voorzien. Ondermeer in Houtave dorp en in de Moeren.

Bij lichamelijke inspanningen moet er natuurlijk ook spijs en drank voorzien worden. Naast frisse dranken en pistolets op de controleposten worden er ook in het sportcentrum te Meetkerke taart, soep en heerlijke braadworsten verkocht.

Vanaf 8h zijn de mensen van de sportraad klaar om jullie talrijk te ontvangen. Per 100 deelnemers wordt er een "polderarrangement" verloot. Het arrangement laat je genieten van een dagfietstocht die onze 4 deelgemeenten doorkruist en waarbij je verwend wordt op 5 sneukelhaltes.

Info te verkrijgen bij Franky Goethals (0476/48.31.69).