fietskerk1a

Onder het motto ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam!’, start de St.-Bartholomeüskerk in de zomer haar campagne rond ‘de fietskerk’. Voor twijfelaars die niet kunnen kiezen tussen een gezonde sportbreak op zondagmorgen of naar de kerk gaan bieden wij de ideale oplossing. Spring voortaan de fiets op, baan je een weg door onze polderwegen en organiseer een pit-stop om 9.45 uur in onze kerk.

Fietsers zijn naast de eucharistie op zondag, tevens in onze kerk welkom voor een moment van gebed en rust. Je treft zelfs een bank op het plein om er erven je benen te strekken. En in de kerk is er steeds voor de dorstigen water voorzien.

  

De St.-Bartholomeüskerk in Nieuwmunster ligt op het parcours van de Gentelefietsroute en de vier-kerkenroute, is vlot bereikbaar vanuit de kustfietsroute én is terug te vinden tussen de knooppunten 15 en 20. Om onze actie kenbaar te maken werkten we twee ludieke affiches uit.

In Duitsland zijn reeds 250 fietskerken waar je even tot rust kan komen. Bij ons eentje, én je bent er bij mooi weer altijd welkom! Onze koster Jan Verhaeghe zet graag voor je de deuren wijd open!

fietskerk2a