Op maandag 19 juni 2017 hebben de Provincie West-Vlaanderen, de stad Blankenberge, de gemeente De Haan, de gemeente Zuienkerke en de Landelijke Gilden ‘De Oudlandpolder een bijzonder boerenverhaal’ voorgesteld, op het erf van de hoeve "Groot Hof Mariemont', te Zuienkerke.

Ter vervanging van de verouderde landbouwleerpaden in De Haan en Blankenberge werden 15 nieuwe educatieve infoborden langs het recreatief fietsnetwerk en een publicatie over de agrarische identiteit van de Oudlandpolder uitgewerkt.

De borden werden gebundeld in 2 fietslussen gebaseerd op de fietsknooppunten. De ene lus telt 42 km en bevat 9 infoborden, de andere telt 32 km en 6 infoborden. De fietslussen zijn terug te vinden in een fietskaart. De fietskaart is gratis te verkrijgen in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge en bij de lokale toeristische diensten en kan via www.west-vlaanderen.be/webshop, via provincie@west-vlaanderen.be of via 0800 20 021 besteld worden. Op www.west-vlaanderen.be/webshop kan ze ook gratis gedownload worden.

 


Jacques Demeyer, schepen van Landbouw te Zuienkerke aan het woord met Patrick De Klerck, burgemeester van Blankenberge en Peter Breemersch, burgemeester van de Haan. 

Daarnaast werd de publicatie ‘De Oudlandpolder: Een bijzonder boerenverhaal’ uitgewerkt over de landbouw in de Oudlandpolder. Dit prachtig boekwerk in kleurendruk telt 190 bladzijden en bevat leuke anekdotes, typische poldertaal en beeldmateriaal uit het heden en het verleden. Het kost 15 euro en is te verkrijgen in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge en in de toeristische kantoren van Blankenberge, De Haan en Zuienkerke. De publicatie kan ook via www.west-vlaanderen.be/webshop, via provincie@west-vlaanderen.be of via 0800 20 021 besteld worden.