De jeugdraad is het officiële adviesorgaan van het gemeentebestuur voor alles wat kinderen, jongeren en het jeugdwerk aanbelangt. In de jeugdraad zitten jonge mensen die zich bekommeren om wat het gemeentebestuur allemaal wel en niet beslist voor kinderen en jongeren. Jongeren kunnen op die manier hun mening over het jeugdbeleid uiten. De jeugdraad geeft advies op verzoek van het gemeentebestuur of uit eigen beweging. Een advies kan gaan over subsidies voor het jeugdwerk en reglementen maar ook over fuifruimte, fietspaden, aanplakborden, speelpleininrichting en zo veel meer.


Daarnaast wil de jeugdraad ook een forum zijn voor de jeugdverenigingen waarin ze hun mening en vragen kwijt kunnen en problemen kunnen voorleggen.


Naast dit ‘ernstige’ werk is de jeugdraad natuurlijk ook bezig met het organiseren van allerlei ontspannende activiteiten.


Voorwaarden om lid te worden van de jeugdraad:

 Tussen 16 en 30 jaar jong zijn
 Inwoner van Zuienkerke of lid van een Zuienkerkse vereniging die zich tot de jeugd richt.
 Geïnteresseerd zijn en een beetje tijd willen vrijmaken voor de vergaderingen.

De algemene vergadering is een publiek gebeuren, dus nieuwsgierigen die zich niet direct willen engageren kunnen gerust eens komen meeluisteren.

Voor meer informatie en vragen kan je terecht op het gemeentehuis.

 

De jeugdraad zet een nieuw werkjaar in!  Op zaterdag 9 november hield de jeugdraad de eerste algemene vergadering van het nieuwe werkjaar (voorafgaand was er een startvergadering). Sebastiaan Derudder van de Speelpleinwerking De Ploeters werd verkozen als nieuwe voorzitter. Benjamin Derudder van KLJ Oostende-Houtave neemt de taak al ondervoorzitter op zich. De jeudraad wilt dit jaar opnieuw inzetten op een 'jeugdig' Zuienkerke. 


jeugdraad 01

Bovenaan: Caitlin (Chiro Zuienkerke), Geena (Volleybal Mehoni), Sam (KLJ Uitkerke-Zuienkerke), Célien (ongebonden lid), Lisa (KLJ Uitkerke-Zuienkerke). 

Onderaan: Ellen (jeugddienst Zuienkerke), Quinten (Speelpleinwerking De Ploeters), Sebastiaan (Speelpleinwerking De Ploeters) & Benjamin (KLJ Houtave-Oostende)


 
jeugdraad 02
Hallo, Ik ben Sebastiaan! Ik ben 23 jaar oud en woonachtig te Houtave. Al 9 jaar ben ik lid van KLJ Oostende-Houtave, waar ik eerst in de Jong KLJ zat en nu al 7 jaar lid ben van de KLJ +16. Ook ben ik tijdens de zomervakanties (en meeste andere vakanties) te vinden in Meetkerke op de gemeentelijke speelpleinwerking 'De Ploeters' . Deze zomer was mijn 9de zomer als monitor/hoofdmonitor bij 'De Ploeters'. Sinds dit werkjaar ben ik ook voorzitter van de Zuienkerkse jeugdraad.
jeugdraad 03


Hallo, Ik ben Benjamin! Ik ben 21 jaar oud en al even lang inwoner van Zuienkerke. Sinds een viertal jaar ben ik bestuurslid en leider bij de -16-afdeling van KLJ Oostende-Houtave. Maar in de vakanties kan je mij voornamelijk vinden op speelpleinwerking ‘De Ploeters’, te Meetkerke. Daar sta ik al een zestal jaar enthousiast als animator! Sinds dit werkjaar ben ik ook ondervoorzitter van de Zuienkerkse jeugdraad.